StoryEditorOCM
NogometŠKOTSKA

Ušao Dubrovčanin, BBC ističe: domaćin bio bolji drugo poluvrijeme protiv europskog velikana

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2024. - 17:19

Vicko Ševelj je bio ozlijeđen, te kao takav upitan za nastup u 5. kolu Premiershipa u kojem je Dundee United dočekao Glasgow Rangers, velikan ne samo škotskog, već i europskog nogometa. 

Prvo poluvrijeme Dubrovčanin, koji je ovo ljeto stigao u Škotsku, odgledao je s klupe, a u njemu je, već nakon sedam minuta igre, Tom Lawrence zatresao mrežu Dundee Uniteda, koji je uoči utakmice bio ispred Rangersa na tablici. Kako domaćin nije uspio postići pogodak do kraja, sad je naslovima prvaka najbogatiji klub (čak 55 puta bili su prvaci Škotske) opet ispred. 

Rangersi su kolo prije izgubili od najvećeg rivala, Celtica, uvjerljivo, 0:3. Uspjehom u 5. kolu stigli su do učinka od 10 bodova, a Dundee United je ostao na 8 bodova (prvo dva neodlučena rezultata, zatim dvije pobjede, te sad prvi poraz).

Ševelj je ušao u igru u nastavku, a njegov ulazak, te krajem prvog poluvremena uvođenje Rossa Dochertyja, ističe BBC u svom izvješću, promijenio je tijek utakmice. Dundee United je bio bolji, ali nije uspio natjerati vratara Rangersa Jacka Butlanda na ozbiljnu obranu. Iako nije uspio zabilježiti niti jedan udarac u okvir gola, domaćin je mogao izjednačiti u 55. minuti, ali tu priliku 25-godišnji Makedonac Kristijan Trapanovski nije realizirao. Poslao je loptu preko gola.  

Rangers je tako prekinuo niz Dundee Uniteda od jedanaest utakmica kod kuće bez poraza. 

Dundee United ima samo jednog igrača čija se vrijednost premašuje pola milijuna eura (napadač Jort van der Sande 554.000 eura), a računajući i sve četiri zamjene, koliko ih je napravio trener domaćina Jim Goodwin, dakle, petnaest igrača ima ukupnu vrijednost 4,595 milijuna eura, dok je vrijednost petnaest igrača Rangers, koji su igrali, 46,787 milijuna eura. 

Idući nastup Dundee United, koji je povratnik u najveći rang, ima 20. rujna u četvrtfinalu škotskog kupa (gost je Motherwella, također člana Premiershipa, prvog razreda), a potom ga čekaju dva prvenstvena gostovanja (Kilmarnock 28. rujna, te St. Mirren 5. listopada). Glasgow Rangers u četvrtfinalu kupa je domaćin Dundee FC, a potom je gost Malmo FF u 1. kolu Europske lige.

Ševelj i ekipa protiv drugog škotskog velikana, Celtica, igraju u gostima 2. studenog. Rasprodan je bio stadion za utakmicu Dundee United i Rangers (14.223 gledatelja).

15. rujan 2024 17:20