StoryEditorOCM
NogometVISOKA OCJENA

Baš lijep debi Dubrovčanina u škotskom Premiershipu, i to u derbiju kojeg je Dundee City čekao dvije godine

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2024. - 17:44

Dundee United i Dundee FC, gradski rivali, stadion im je jedan uz drugog. Udaljenost se mjeri u metrima. Na otoku su to dva najbliža ligaška terena. Dundee United se vratio u najveći rang, i kad se to dogodilo, eto opet gradskog derbija koji je digao čitav grad, četvrti po veličini u Škotskoj, oko 150.000 stanovnika, na noge. 

Međutim, dok se u većini gradskih derbija rivali gledaju kroz nišan puške, ovo je priča baš suprotnog predznaka. 

Uglavnom, prepun stadion. Tražila se karta više. Točno 12.616 gledatelja na tribinama. Nama je gradski derbi Dundee Cityja na startu nove sezone škotskog Premiershipa zanimljiv jer je u dresu Dundee Uniteda od ovog ljeta Vicko Ševelj, 23-godišnji Dubrovčanin. 

Na kraju je bilo 2:2, dva puta je vodio domaćin, gost je izjednačio u 79. minuti iz penala, koji je dosuđen nakon što se oglasio VAR. Ševelj je bio asistent u 23. minuti za vodstvo domaćina 2:1. Dailyrecord je u izvještaju s utakmice napisao: ‘United je ponovno poveo preko Millera Thomsona nakon izvrsnog ubačaja Vicka Ševelja’. 

Dubrovčanin je treći najbolje ocijenjeni igrač Dundee Uniteda, igrao je do 79. minute, a u redovima Dundee FC samo je jedan igrač dobio veću ocjenu od njega. 

Čekali smo derbi dvije godine, i isplatilo se čekati – ističe se u komentarima. Bilo je prilika sa svih strana, u nastavku više Dundee FC. Ševelj je prvi zaprijetio na utakmici, potom asistirao za 2:1, sjajan ubačaj, kako se naglašava u svim izvještajima s utakmice. Dubrovčanin, dakle, među najboljim pojedincima utakmice. Imao je, dakle, baš lijep početak na otoku. 

Ukupno je dvanaest sastava u škotskom Premiershipu. Dundee United je u idućem kolu, 10. kolovoza, gost Ross Countyja, 14. rujna u 5. kolu dočekuje Rangers, 2. studenog u 11. kolu je gost Celtica... 

21. rujan 2024 07:26