StoryEditorOCM
NogometŠKOTSKA

Vicku Ševelju i ekipi nakon četiri kola i pobjede kod Heartsa u leđa gleda i jedan velikan iz Glasgowa

Piše Tonči Vlašić
1. rujna 2024. - 19:19

Vratio se Vicko Ševelj na teren nakon što je propustio jednu kup, te jednu prvenstvenu utakmicu. Jim Goodwin, manager Dundee Uniteda, uveo ga je u igru u 40. minuti utakmice 4. kola škotskog prvenstva umjesto iskusnog, 31-godišnjeg Kevina Holta. Ocjena, 7.1, govori kako je svoj zadatak 23-godišnji Dubrovčanin odradio više nego dobro.

Dundee United je nastavio svoj uspješan povratak u škotski Premiership, u 4. kolu je slavio na gostovanju kod Heartsa 1:0, te je i dalje neporažen (dvije pobjede i dva remija). Drži treće mjesto na tablici s 8 bodova. Vode sa svih 12 bodova Celtic i Aberdeen. Celtic je u superderbiju 4. kola s 3:0 svladao Rangers, koji je četvrti sa 7 bodova.

Pogodak za pobjedu Dundee Uniteda kod Heartsa postigao je Ross Graham u 77. minuti. BBC u komentarima ističe odličnu igru u obrani, te kontre sastava koji se ovo ljeto vratio u prvi razred, i koji je već sad dobro izgleda unatoč činjenici kako je trinaest novih lica u njegovoj svlačionici u kojoj nedostaje čak dvadeset igrača iz prošle sezone.

Dundee United je posljednji put u sezoni 2009./10. izbjegao poraz u prve četiri utakmice sezone.

Slijedi sad reprezentativna stanka. U 5. kolu Ševelj i ekipa dočekuju 15. rujna Rangers.

17. rujan 2024 12:45