StoryEditorOCM
ZagoraVATRENI DERBI

Težak incident na nogometnoj utakmici u Dalmaciji: ranjen pomoćni sudac, na terenu i Hitna pomoć! Doznajemo sve detalje

Piše Ivica Gjergja
22. travnja 2024. - 08:09

Od kad su prije nekoliko kola zasjeli na prvo mjesto Prve županijske lige Zadar, nogometaši Pakoštana ga ne prepuštaju nikome.

Potvrdili su to i u ovom kolu u kojem su porazili Dragovoljca iz Poličnika. U Galovcu su domaćini ugostili Velebit. Dosta su se trudili kako bi poravnali rezultat i tako uhvatili bod, ali nisu uspjeli. Gosti su postigli zgoditak u 43. minuti preko Filipovića, a iako su imali još po koju priliku, kao i domaći napadači, nisu bili efikasni.

U 53. minuti dogodio se incident na terenu. Iz publike je bačena petarda čiji se dio nakon eksplozije odbio od poda i u rame pogodio pomoćnog suca Roka Pavičića.

Treba napomenuti da sudac nije izravno gađan, a nakon kratkotrajnog ukazivanja pomoći, utakmica je nastavljena nakon dvije minute.

Sabunjar je uzeo sve u Zemuniku. U borbi za ostanak u ligi domaćini su sve pokušali i toliko su se žrtvovali, no nisu uspjeli postići zgoditak, dok su gosti iz Privlake kao pretendenti za naslov dva puta "bušili" mrežu domaćeg vratara Kneževića.

Osim toga što su izgubili susret, igrači Zemunika su izgubili i suigrača Lučića, koji je u jednom sudaru ozlijeđen tako da je morao napustiti teren u 39. minuti. Zemuniku ostaje grčevita borba za ostanak u ligi u sljedećim kolima.

Polača je uzela sva tri boda Hajduku iz Pridrage, a Abeceda i Zlatna luka iz Sukošana odigrali su neodlučeno 1:1.

 

GALOVAC – VELEBIT 0:1

GALOVAC – Igralište SC Milivoj Burčul-Lučo. Sudac: Ivan Zdrilić. Pomoćnici: Čulina i Pavičić.

Strijelac: 0:1 Filipović (43).

GALOVAC: V. Jovančević, Vukorepa, Šare, H. Jovančević, Žižić (od 46. Smokrović), Kožul, Jurac, Šarić (od 62. Čirjak), R. burčul, Kapitanović, Katuša (od 62. Čorak). Trener: Alen Vedrić.

VELEBIT: Jarmanović, Nakić, Josić-Jurjević (od 89. Ćumurđić), Šušak, Bačić, Brkljača (od 65. Hasanović), Filipović, Rašić (od 74. Matovina), M. Bačić, Tadić (od 65. Duvnjak), Rosić. Trener: Šime Kardum

ZEMUNIK – SABUNJAR 0:2

ZEMUNIK – Igralište Lužine. Sudac: Andi Čačić. Pomoćnici: Lerga i Juko.

Strijelci: 0:1 Ninčević (80), 0:2 Rončević (90+1).

ZEMUNIK: Knežević, Valentić, Župan, Baždarić (od 46. Šare), Margarin, D. Buljat, Mandić, Tokić, Lučić (od 39. Župan), B. Tokić, Pinčić (od 78. M. Lučić). Trener: Vlado Mandić.

SABUNJAR: Džaja, Lipotica (od 68. Kovač), Bugarija, Miletić (od 77. Bandalo), Lisica (od 46. Čirjak), Glavan, M. Jurlina (od 46. Ninčević), Bašić, Dunić, Rončević. Trener: Jurica Lonić.

Ostali rezultati:

Pakoštane – Dragovoljac 2:1 (Crnjak, Šarić/Vujević),

Bibinje – Dalmatinac 3:0 bb.

Susret nije ni odigran jer gostujuća ekipa Dalmtinac nije imala tri mlađa igrača – nisu prijavljeni u zapisnik. U zakazano vrijem susret bila je ekipa domaćina, službene osobe i čekali 15 minuta i nakon toga se povukli u svlačionicu.

Abecada sporta – Zlatna luka 1:1(Ivković/Čanković),

Polača – Hajduk 2:0 (Erlić, Vrankulj).

Nova zora – Škabrnja 91 igraju 23. travnja u 19 sati.

Redoslijed na ljestvici:

Pakoštane 48, Sabunjar 47, Hajduk i Bibinje 42, Galovac 37, Dragovoljac 36, Škabrnja 91, Nova zora 29, Velebit 29, Dalmatinac 22, Zlatna luka 19, Abeceda sporta 14, Polača 13, Zemunik 10 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 08:11