StoryEditorOCM
ZagoraALKARSKI GRAD

Miro Bulj otvorio sinjski bazen, jedan je od najvećih u Dalmaciji. A onda ga je napao sinjski HDZ, kažu da radi cirkus

Piše DALMACIJA SD
22. lipnja 2023. - 15:28

Sinjani će spas od vrućina uskoro moći potražiti na Gradskom bazenu. Školjka bazena napunjena je vodom koja se već ugrijala na optimalnu temperaturu dovoljnu za kupanje, piše sinjski portal Ferata.

Odlukom gradonačelnika Mira Bulja, kupanje se danas ne naplaćuje, što su s oduševljenjem dočekali najmlađi korisnici, koji su prvi dan ljetnih školskih praznika odlučili provesti na bazenu.

image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

‘Teško mi je prenijeti atmosferu s bazena. Ovdje je preko 300, možda i 400 djece koji su u redu čekali otvaranje bazena i koji su s ushićenjem prihvatili vijest gradonačelnika da je kupanje danas besplatno. Temperatura vode je prikladna za kupanje, nastavna godina je završila i djeca uživaju’, kazao je rukovoditelj aktivnosti na Gradskom bazenu Sinj Stipe Blajić.

Početku nove sezone kupanja na bazenu nazočili su gradonačelnik Miro Bulj i direktor tvrtke Kamičak, koja upravlja bazenom, Toni Jurić Šolto, koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo velikim interesom kupača.

‘Ovdje je veliki broj djece i njihovih roditelja, koji su s nestrpljenjem u dugom redu čekali otvaranje bazena. U budućnosti ćemo na bazenu organizirati i prigodne programe, između ostalog i noćno kupanje, tako da će biti zanimljiva sezona kupanja’, kazao je gradonačelnik Bulj.

image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Gradski bazen će raditi svakog dana od 9 do 21 sat, a kada budu noćne temperature zraka više, bit će organizirano i noćno kupanje nakon 21 sat. Odlukom gradonačelnika Mira Bulja cijene u odnosu na euro ove godine će biti niže od prošlogodišnjih. Za prvi sat kupanja kupači će plaćati 1,30 eura, a svaki sljedeći sat 0,60 eura, s tim da će kupači od 9 do 12 sati, dakle tri sata kupanja, plaćati 1,30 eura. Cijena svakodnevne mjesečne ulaznice (1 sat kupanja dnevno ili 3 sata kroz jutro) iznosi 26,50 eura. Isto tako u ponudi će biti i mjesečna ulaznica za neograničeno kupanje koja iznosi 39,80 eura.

Besplatno kupanje imat će djeca do 5 godina, invalidne osobe s trajnim invaliditetom najveće kategorije invalidnosti, žene liječene od raka dojke, a umirovljenici će plaćati povlaštenu cijenu ulaznice za gradski bazen od 0,60 eura za sat korištenja.

image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix

No, sinjski HDZ kaže da nije vrijeme za slavljenje. Evo njihovog priopćenja kojeg su poslali medijima: 

Veseli nas činjenica da ćemo imati priliku i ove sezone omogućiti ljetnu zabavu sugrađanima i turistima, a posebno našim najmlađima, međutim postoji ozbiljni propust gradske vlasti na kojega želimo ukazati.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj u protekom periodu nije prijavio niti jedan projekt na Nacionalni plan popravka i otpornosti (NPOO) kroz mjeru "Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti".

Ovakvim radikalnim potezom Grad Sinj je izgubio priliku kandidirati svoje turističke sadržaje na dosad najveći natječaj u turizmu! Naš Bazen, biser Dalmatinske zagore, ostao je bez neophodnog novca za njegovu rekonstrukciju i dogradnju, te stavljanje u funkciju kroz cijelu godinu. U navedenom natječaju ukupno dostupna količina bespovratnih sredstva iznosila je 930 milijuna kn kroz tri grupe u koje spadaju posjetiteljska infrastruktura, infrastruktura aktivnog turizma i infrastruktura u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma.

Kad već nije bio sposoban za kompleksni projekt obnove Gradskog bazena, očekivali smo da se barem prijave postojeći projekti alkarskih štala ili projekt Aerodroma kojim se gradonačelnik u javnom prostoru pohvalio da su spremni. Međutim, još jedno smo dobili od gradonačelnika i njegovih suradnika "U ništa!!!".

Gradonačelniče molimo Vas da pojasnite javnosti što ćemo s navedenim, ili ćete se i dalje držati nacionalne politike dok Grad Sinj pati!?

Na kraju, kada već nije osigurao milijunska bespovratna sredstava za obnovu bazena, gradonačelnik Bulj jeftinim populizmom pokušava zamaskirati svoj nerad, pa srcedrapajuće dopušta djeci i građanima besplatan ulaz, iako je svih ovih godina otkad je bazen u funkciji prvi dan kupanja uvijek bio slobodan ulaz, samo se od toga nije radio cirkus i samopromocija.

Gradonačelniče dosta je slikavanja i performansa, počnite konačno raditi svoj posao!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:16