StoryEditorOCM
ZagoraUSKORO ISPLATA

Gradonačelnik Miro Bulj opet široke ruke: najviše uskrsnice i do 130 eura, novčani dar primit će 3500 Sinjana

Piše DALMACIJA SD
26. veljače 2024. - 17:28

Zaključkom gradonačelnika Mira Bulja Grad Sinj će i ove godine isplatiti uskrsnice svojim građanima lošijeg materijalnog statusa, izvijestio je Grad Sinj na službenoj mrežnoj stranici.

Tako će uskrsnice dobiti sinjski umirovljenici čija primanja ne prelaze 350 eura, nezaposleni, roditelji njegovatelji i njegovatelji koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, korisnici nacionalne naknade, osobe starije od 65 godina i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja, piše Ferata. hr.

Uskrsnice će dobiti:

• umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 200 eura - u iznosu od 130 eura

• umirovljenici s primanjima od 200 do 270 eura - u iznosu od 100 eura

• umirovljenici s primanjima od 270 do 350 eura dobit će 70 eura uskrsnice

Uskrsnice u visini od 130 eura od Grada Sinja dobit će:

• korisnici nacionalne naknade

• osobe bez primanja starije od 65 godina

• roditelji njegovatelji i njegovatelji koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad

• korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja

Uskrsnice od 70 eura Grada Sinja još će dobiti:

• sve nezaposlene osobe u Sinju

image
Shutterstock

Podsjetimo, gradonačelnik Bulj prije dvije godine uveo je uskrsnice za sinjske umirovljenike i nezaposlene, a prošle godine davanja su proširena i na druge osjetljive skupine – roditelje njegovatelje i njegovatelje koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb, korisnike nacionalne naknade i osobe bez primanja starije od 65 godina.

Ove godine prvi put uskrsnicu će primiti i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja, piše Ferata hr.

U odnosu na prošlu godinu sinjski gradonačelnik Miro Bulj povisio je uskrsnice nekim kategorijama umirovljenika s 40 na 130 eura što je za 225 posto više u odnosu na prošlu godinu. Uskrsnice su s 40 eura na 130 eura porasle i korisnicima nacionalne naknade, osobama bez primanja starijima od 65 godina, roditeljima njegovateljima i njegovateljima koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad i korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja.

Nezaposleni Sinjani ove godine dobit će uskrsnicu u visini od 70 eura što je povećanje za 75 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Grad Sinj će za Uskrsnice ove godine izdvojiti više od 250.000 eura, a dobit će je oko 3500 građana Sinja. Isplata uskrsnica u Sinju počinje u utorak 12. ožujka 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:24