StoryEditorOCM
S mora i krajaTKO ĆE U BRUXELLES?

Moćni dalmatinski liječnik veliki je HDZ-ov adut za Europski parlament, ali poznati lokalni čelnik je poziciju - odbio!?

Piše Zdravko Pilić
22. travnja 2024. - 13:32

U sjeni parlamentarnih izbora i burnih događaja oko slaganja većine, potpuno u drugom planu i izvan fokusa javnosti ostala su događanja vezana za još jedne važne izbore koji uskoro slijede.

A to su oni za europarlament! Na sjednici HDZ-ova Predsjedništva i Nacionalnog odbora danas će se potvrditi kandidacijska lista, koja se mora predati do utorka, 23. travnja.

Stoga su u Zagreb iz Šibenika ujutro predani i kandidati HDZ-a Šibensko-kninske županije za ovu listu, koju će po svemu sudeći, i po onome što je dosad objavljeno, nositi predsjednik Andrej Plenković.

Riječ je o dvojici kandidata – stomatologu Robertu Mariću iz Knina, kojeg je predložila lokalna stranačka organizacija, te o Pašku Rakiću, predsjedniku šibenskog HDZ-a, kojeg je predložio Željko Burić, predsjednik županijske organizacije.

Burić je za listu za Europski parlament, kako saznajemo, predložio i svojeg zamjenika Danijela Miletu, ali se on zahvalio na prijedlogu, s obrazloženjem zbog kojeg nije sudjelovao ni u kombinacijama za listu HDZ-a na parlamentarnim izborima – njegova je budućnost vezana uz Šibenik i vidi je samo u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:28