StoryEditorOCM
S mora i krajaMILIJUNSKO PAKIRANJE

Japanski ‘Mitsubishi‘ kupio tri velike tvornice u Dalmaciji! Posao je dio velike svjetske transakcije, evo svih detalja

Piše Zadarski.hr
16. veljače 2024. - 09:05

Švicarska kompanija "Aluflexpack" i "Constantia Flexibles", globalni proizvođač ambalaže i portfeljska tvrtka u vlasništvu podružnice "One Rock Capital Partners", investicijskog fonda sa sjedištem u SAD-u, a čiji je suosnivač velika japanska korporacija "Mitsubishi", danas su objavili da je "Constantia" sklopila ugovor o stjecanju oko 57 posto dionica "Aluflexpacka" od "Montana Tech Componentsa" ("MTC") i "Xorisa".

Usporedno, pokrenut će javnu ponudu u gotovini za sve dionice "Aluflexpacka" u javnom vlasništvu za 15 švicarskih franaka po dionici na 18,75 franaka po dionici, izvijestili su u petak iz "Aluflexpacka", najveće izvozničke tvrtke u Zadarskoj županiji. Spomenuta tvrtka, podsjetimo, u svojem vlasništvu ima renomirane tvornice i u Drnišu, Zakučcu kod Omiša i Umagu.

Upravni odbor "Aluflexpacka" jednoglasno je odlučio da će preporučiti dioničarima da prihvate ponudu.

- Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu "Aluflexpacku" u "Constantiju". Ova se akvizicija savršeno uklapa u našu strategiju "Vision 2030" kao snažnog igrača u pakiranju u Europi i globalno - rekao je Pim Vervaat, glavni izvršni direktor "Constantije".

image

Pogon Aluflexpacka u Drnišu

‘Aluflexpack‘

- Tijekom posljednjeg desetljeća "Aluflexpack" se pozicionirao kao jedna od vodećih kompanija za proizvodnju fleksibilne ambalaže u Europi. Naš trenutni položaj i postignuća također su rezultat podrške i predanosti koju smo kontinuirano dobivali od "MTC-a".

Zajedno s novim partnerom nastavit ćemo raditi na našoj strategiji kako bismo stvorili najbolju moguću vrijednost za naše kupce, zaposlenike i sve dioničare te poticali inovacijske projekte i naš smjer prema održivosti - istaknuo je Johannes Steurer, izvršni direktor tvrtke "Aluflexpack". 

image

Johannes Steurer

Aluflexpack Ag/Slobodna Dalmacija

- Aluflexpack kroz ovu akviziciju može poduzeti značajan korak u rastu, iskoristiti temeljne kompetencije i konsolidirati stručnost u industriji ambalaže i pakiranja -  kazao je dr. Michael Tojner, izvršni direktor "MTC-a" i bivši većinski vlasnik "Aluflexpacka", te je dodao:

- Ponosni smo na priču o uspjehu za nas kao međunarodnu industrijsku grupu, na strateško preusmjeravanje, izlazak na burzu i sada novu vlasničku strukturu koja je u potpunosti usmjerena na industriju pakiranja.

Izniman potencijal ove tvrtke u industriji fleksibilne ambalaže bio je vidljiv otpočetka te je ukupno od 2013. u organski i anorganski rast uloženo više od 360 milijuna eura. Zajedno sa snažnim menadžmentom i motiviranim zaposlenicima, uspjeli smo "Aluflexpack" učiniti globalnim igračem na području rješenja za fleksibilnu ambalažu.

Sa sjedištem u švicarskom Reinachu, "Aluflexpack" ima proizvodne pogone u Švicarskoj, Hrvatskoj, Francuskoj, Poljskoj, Tunisu i Turskoj, a na dan 30. lipnja 2023. imali su 1584 zaposlenika. 

"Constantia Flexibles" je proizvođač fleksibilne ambalaže sa sjedištem u Beču, a s više od 7150 zaposlenika proizvodi rješenja za pakiranje na 28 lokacija u 15 zemalja.

image

Johannes Steurer

‘Aluflexpack‘
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:10