StoryEditorOCM
OtociRASIJANI MUP-ovac

Policajac došao službenim vozilom na Rivu i izazvao totalni nered: ‘Zaboravio je ključnu stvar, kaznit ćemo ga‘

Piše Dora Lozica
25. kolovoza 2023. - 14:54

Korčulanin je na društvenoj mreži napisao, zafrkavajući se na račun policije, kako službenici MUP-a u Korčuli eksperimentiraju s autonomnim, robotskim automobilima te da je takvo vozilo otkazalo poslušnost i razbilo rampu na zapadnoj gradskoj rivi.

Odlučili smo se provjeriti što se zapravo dogodilo. Na Obali dr. Franje Tuđmana, odnosno na ulazu na zapadnu rivu, u jutarnjim satima dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo MUP-ovo vozilo, potvrdili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

image
Dora Lozica

Međutim, policijsko vozilo nije samo sudjelovalo u nesreći, nego je taj incident i prouzrokovalo i ne radi se o robotskom vozilu, kako je građanin u šali napisao, već je policajac zaboravio podignuti ručnu kočnicu. Automobil je krenuo u "rikverc", pokosio je skuter i razbio rampu na ulazu u parkiralište.

- Policijski službenik se tijekom obavljanja službe zaustavio službenim vozilom na kolnom prilazu parkiralištu i izišao iz vozila ostavivši otvorena vrata. Budući da prilikom izlaska iz vozila nije podigao ručnu kočnicu, vozilo je krenulo unatrag pri čemu je srušen parkirani moped te je oštećena pokretna ulazna rampa parkirališta.

U tom je trenutku policijski službenik sjeo u vozilo i spriječio njegovo dalje kretanje - potvrdili su iz dubrovačko-neretvanske policije.

Ova je nezgoda prouzročila materijalnu štetu, dok ozlijeđenih osoba na svu sreću nije bilo. Zbog počinjenog prekršaja, policijski je službenik prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, poručuju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:12