StoryEditorOCM
ObalaINSPEKTORI I REDARI?

Turisti su nam teški muktaši ili su samo snalažljivi?! Evo kako ilegalno i besplatno kampiraju ispred simbola Dalmacije

Piše Zadarski.hr
3. listopada 2023. - 08:48

Kampiranje s pogledom na gradsku luku, kampiranje s pogledom na crkvu sv. Donata i Forum, kampiranje s pogledom na Morske orgulje... možete slobodno nastaviti niz zajedno s turistima koji u razdoblju babljeg ljeta kampiraju u Zadru - potpuno besplatno i na lokacijama gdje to nikako nije predviđeno.

image

Nelegalno kampiranje u Zadru

čitatelj/zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Naš je čitatelj obavio posao umjesto turističkih inspekcija i komunalnih redara, pa je fotografirao kamperska vozila "udobno smještena" na ključnim gradskim lokacijama. Ujedno je dokazao da se ne radi "samo" o parkiranju (opet besplatnom) jer su kamperi na snimljenim lokacijama smješteni najmanje cijeli jedan dan i noć (vjerojatno još i dulje), što znači da - kampiraju u centru grada, tamo gdje običnim smrtnicima to (ni zakonom) nije dopušteno.

image

Nelegalno kampiranje u Zadru

čitatelj/zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Ali zašto i ne bi, kad ih nitko ne uznemirava, odnosno ne zabranjuje takvo nelegalno kampiranje? Očigledno su se turisti dobro informirali, pa znaju da se to u Zadru može raditi nekažnjeno, što ne čudi, jer su na društvenim mrežama vrlo aktivni u razmjeni informacija o besplatnim "kampiralištima" i parkiralištima duž hrvatskog Jadrana.

K tome, oni koji bi im trebali naplatiti kazne ili ih barem upozoriti na nedopuštenu vrstu smještaja, a to su turstički inspektori i komunalni/prometni redari, jednostavno to ne rade.

Stoga, "uživajmo" u pogledu, kamperi i mi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:57