StoryEditorOCM
Obalana obostranu korist

Poznati urolog uz dozvolu splitskog KBC-a pomaže i Domu zdravlja Makarska

Piše Sandra Barčot
18. listopada 2023. - 10:17

Makarska ispostava Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, u "zlatno doba" poznata i kao jedina "mala bolnica" između Splita i doline Neretve, dobila je novo liječničko pojačanje, i to uglednog urologa dr. Jakšu Batistića, djelatnika Kliničkog bolničkog centra u Splitu od kojeg je dobio dopuštenje i za angažman pod Biokovom.

Liječnik, kojeg su pacijenti prošle godine prema anketi internetskog portala najdoktor.com, proglasili jednim od najboljih domaćih medicinara, nova je akvizicija u niski doktora kojim se popunjava devastirana ustanova za zdravstvenu skrb žitelja podno Biokova.

image

Urolog dr. Jakša Batistić

Grad Makarska

Grad Makarska, u cilju da stanovnicima omogući što bolju medicinsku zaštitu, koja je u primarnoj ingerenciji županijskog Doma zdravlja, od početka godine je osigurao preduvjete i proveo aktivnosti za dovođenje niza specijalista te drugih stručnjaka. Od ožujka do danas, stigli su kardiolog dr. Mislav Lozo, radiologinja dr. Maja Pandža, magistrica biokemije Ivana Bašić, a posljednje pojačanje je dr. Batistić.

- Moja supruga je Makarka, poznajem puno ljudi u Makarskoj i sretan sam što ću raditi ovdje. Polako se još uhodavam, upoznajem tim i prostor, ali već vidim da će sve biti dobro, kada se uigramo – kazao je dr. Batistić.

image

Gradonačelnik Zoran Paunović i dr. Maja Pandža

Grad Makarska

Gradonačelnik Zoran Paunović zadovoljan je do sada realiziranim "transferima", jer je unaprjeđenje zdravstvene skrbi bilo jedno od njegovih predizbornih obećanja. Grad je adaptirao stan za dr. Pandžu, sufinancirao stan magistrici Bašić, aktivno tražio kadar te će na godišnjoj razini, kako bi omogućio da Makarska bude poželjna destinacija za život i rad liječnicima, ukupno izdvojiti nešto malo manje od 300 tisuća eura.

Paunović naglašava kako im predstoji još posla:

- Nedavno smo predložili da se ispostavi Makarska, umjesto predloženih pet T1 timova hitne pomoći i pet T2 timova, uspostavi deset T1 timova, dakle ekipa koje uključuju i liječnika, umjesto samo medicinske sestre/tehničara i vozača.

Zbog naše udaljenosti od splitske bolnice i ljetnih gužvi na prometnicama, smatramo kako je to neophodno. Radimo i na dovođenju dječjeg kirurga. Za sada nam takav potez nije odobren, zbog administrativnih zapreka, iako imamo sve preduvjete.

image

Magistrica biokemije Ivana Bašić i gradonačelnik Paunović

Grad Makarska
image

Kardiolog dr. Mislav Lozo

Grad Makarska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:44