StoryEditorOCM
ObalaMARINA VUJČIĆ

Poznata književnica odlučila se za veliki životni zaokret i skrasila se u Dalmaciji: Veselim se prilici u rodnom gradu!

Piše Gordana Dragan
18. siječnja 2024. - 08:42
Marina Vujčić bit će voditeljica kulturnih programa u novom Kulturno-edukacijskom centru u TrogiruGrad Trogir

Marina Vujčić, poznata urednica i spisateljica, dobitnica brojnih književnih nagrada te bivša ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, bit će voditeljica kulturnih programa u novom Kulturno-edukacijskom centru u Trogiru.

Između četvero prijavljenih kandidata na javnom natječaju, Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta koje će upravljati tim centrom, upravo nju je potvrdilo na tu funkciju.

Vujčić je rođena u Trogiru, a prije dolaska u splitski teatar i povratak u Seget Gornji, karijeru je gradila u Zagrebu. Trogirani su njezin rad prepoznali prije četiri godine.

Tako je za postignuća na polju kulture dobila osobnu nagradu Grada Trogira koju joj je 2020. godine uručio poteštat Ante Bilić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

- Veselim se što sam dobila priliku u svom rodnom gradu i reprezentativnoj zgradi Centra realizirati razne kulturne programe i sadržaje. Imam puno ideja i planova: od književnog festivala i predstavljanja pisaca do gostovanja glazbenika i kazališnih predstava te umjetničkih radionica.

Naravno, želje treba uskladiti s mogućnostima, ali cilj je da Centar s vremenom postane središte kulturnog života grada, kao i mjesto edukacije djece i mladih za kulturne i umjetničke sadržaje, i to tijekom cijele kalendarske godine, osobito u terminima izvan turističke sezone.

Ako se 70 posto moga programa ostvari, bit ću sretna. Moji snovi su da s vremenom imamo i svoje produkcije. Grad Trogir i Pučko otvoreno učilište podržali su moj program i vjerujem da ćemo kvalitetno surađivati u njegovoj realizaciji - kazala je Vujčić.

- Njezino dugogodišnje iskustvo u kazalištima, izdavaštvu i suradnja s brojnim istaknutim umjetnicima na hrvatskoj kulturnoj sceni sasvim sigurno će Kulturno-edukacijskom centru i gradu Trogiru priskrbiti niz zanimljivih manifestacija i kulturnih sadržaja. Vjerujem da smo dobili najbolje moguće rješenje za kreativnog voditelja novog Centra.

Očekujemo puno, a gospođa Vujčić s obzirom na svoje dugogodišnje iskustvo u kulturi, ali i poznavanje lokalnih prilika, sigurno će znati odgovoriti na potencijal prostora kojim naš grad konačno raspolaže. Trebat će pomiriti ambicije i polivalentnost prostora s realnim potrebama i mogućnostima grada.

Moja vizija je kalendar pun događanja za koje očekujemo da budu kvalitetna i da zadovolje potrebe sugrađana svih generacija - istaknuo je Bilić.

Nakon što idućih dana službeno preuzme funkciju, Vujčić će javno predstaviti i program rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:45