StoryEditorOCM
ObalaZUBNA POLITIKA

Počela žestoka bitka za unosnu splitsku fotelju, dio kandidata ima moćnu HDZ-ovu potporu, ali u igri su i nova imena

Piše Sandra Barčot
3. svibnja 2023. - 16:02

Raspisan je natječaj za izbor novog ravnatelja ili ravnateljicu Stomatološke poliklinike u Splitu, zdravstvene ustanove kojoj je osnivač Županija splitsko-dalmatinska.

Uvjeti koje kandidati moraju ispuniti objavljeni su 26. travnja, a od tada teče i rok za podnošenje prijava za čelnu funkciju poliklinike koja djeluje u zgradi Starog rodilišta, u Matoševoj ulici.

A tko će naslijediti privremenu ravnateljicu Svjetlanu Stazić? Ona je tu dužnost preuzela nakon završetka mandata Ante Ćurića, koji je želio reizbor, svoj daljnji četverogodišnji ostanak u fotelji, no dolazak inspekcije koja je lani "ušla" i češljala poslovanje, odgodila je provedbu natječaja.

image

Anto Ćurić, bivši ravnatelj Stomatološke poliklinike koji se želi vratiti na raniju dužnost

Joško Šupić/Cropix

Tada je privremeno upravljanje predano u ruke Svjetlane Stazić, da bi sada imali i objavu novog nadmetanja kojeg potpisuje kaštelanski liječnik dr. Ilko Tranfić, predsjednik Upravnog vijeća ustanove.

Obavijest o izboru kandidata treba biti objavljen na mrežnoj stanici Stomatološke poliklinike, 30 dana od zaključivanja natječaja u kojem se, među ostalim uvjetima, od prijavljenih traži završen diplomski sveučilišni studij stomatološkog, pravnog ili ekonomskog usmjerenja, uz pet godina radnog iskustva u struci.

No već je u kuloarima počela licitacija s imenima i sposobnih, ali i podobnih za tu funkciju, jer nas prošlost uči kako se za to mjesto uvijek biraju politički kadrovi.

image

Očekuje se prijava Svjetlane Stazić, privremene čelnice županijske medicinske ustanove

Vladimir Dugandžić/Cropix

Prvo ime je novo u dosadašnjim "slagalicama", a radi se o mladoj liječnici, doktorici dentalne medicine Ani Glavini, oralnom patologu. zaposlenica je Poliklinike, radi na Odjelu oralne medicine, a dio je i hrabre ekipe žena okupljenih u splitskoj Udruzi žena oboljelih i liječenih od karcinoma "Caspera".

Drugo ime je ranijeg ravnatelja Ante Ćurića, koji se želi vratiti na tu dužnost, a očekuje se i prijava privremene čelnice Svjetlane Stazić. Hoće li u slijedećih deset dana "iskočiti" još koji kandidat, vidjet ćemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:56