StoryEditorOCM
ObalaPROVALJENO STAKLO

Opljačkana jedna od najpoznatijih dalmatinskih crkava, lopov se baš omrsio, župnik u šoku: Bio je to novac za siromahe

Piše Mia Sesartić
21. lipnja 2023. - 11:53

Iz nove crkve Svete Obitelji na Gospinu otoku u Solinu otuđena je kutija s milodarima, a protiv osumnjičenika za ovu tešku krađu biti će podnesena kaznena prijava.

Kako nam je kazao don Ante Čotić, solinski župnik i upravitelj svetišta Gospe od Otoka, taj događaj ga je rastužio najviše zbog činjenice što je riječ o kutiji u kojoj se prikuplja novac za siromašne građane.

image

Crkvi Svete obitelji na Gospinom otoku

Božidar Vukičević/Cropix

- Procjenjuje se da je unutra bilo od 400 do 500 eura, u drvenoj kutiji u kojoj su stajali milodari, a velika je šteta i na staklu koje je počinitelj razbio kako bi ušao, odnosno kako bi se domogao kutije.

Staklo, inače, ima tri sloja, a za tu štetu treba tek vidjeti koliko će to sve stajati jer je riječ o posebnom materijalu. Međutim, najviše nas boli što je riječ o kutiji gdje se sakupljala pomoć za siromahe – kazao je don Ante.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su naveli kako su solinski policajci dovršili kriminalističko istraživanje teške krađe koja je prijavljena u ponedjeljak, 19. lipnja.

- Nakon zaprimljene prijave da je izvršena provala u crkvu u Solinu iz koje je otuđena kutija s milodarima, policijski službenici izišli su na mjesto događaja, obavili očevid i prikupili dokaze iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 41-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela teška krađa.

Nakon što je nad 41-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje, Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu bit će podnesena kaznena prijava - naglasili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:04