StoryEditorOCM
ObalaZANESEN LJEPOTOM

Luksuzna ‘mala Bosna‘ u srcu Dalmacije: gradi se čak 12 vila, među vlasnicima su Halid Bešlić i atraktivna Turkinja

Piše Dalmacija SD
25. studenog 2023. - 10:28

Popularni pjevač Halid Bešlić nedavno je kupio zemljište u Dračama na poluotoku Pelješcu, gdje planira izgraditi kuću, izvijestio je Imperijal.net.

Regionalna estradna zvijezda rodom iz Bosne i Hercegovine, koja uživa veliku popularnost i u Hrvatskoj, odlučila se za upravo tu dalmatinsku lokaciju nakon što je unajmio kuću u istom mjestu, gdje je boravio mjesec dana nakon operacije srca, tijekom koje su mu u Sarajevu ugrađena dva stenta.

Tada su mu društvo pravili supruga Sejda, a pridružio im se i sin Dino koji s obitelji živi u Njemačkoj.

Čini se da Bešlić nije čekao dugo od trenutka kupnje zemljišta do podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu. Kupio je dotadašnji pašnjak, površine 400 četvornih metara, a papiri za uknjiženje primljeni su 23. siječnja ove godine.

Iz vlasničkog lista vidljivo je da je ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren 16. kolovoza 2022. godine. Bešlić je zemljište platio gotovinom, kako pokazuje vlasnički list, budući da na njemu nema nikakvih tereta. S obzirom na navedeni datum, jasno je da se pjevač odlučio na kupovinu zemljišta dok se odmarao u iznajmljenoj kući u Dračama na Pelješcu nakon operacije i ugradnje stenta.

image

Žute ‘kockice‘ na lijevoj strani fotografije predstavlja kompleks luksuznih vila koje će se uskoro početi graditi u Dračama

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

Riječ je o potpuno novom naselju koje će nastati nakon već obavljene parcelacije i "raskrčivanja" velikog zemljišta na kojem bi trebalo niknuti najmanje 12 luksuznih vila. Lokacija se nalazi na sjeveroistočnoj obali Pelješca, pedesetak metara od mora, a svi kupci su osobe s adresama u BiH ili porijeklom iz te države, uključujući i vlasnike zagrebačke tvrtke "Polog graditeljstvo" koja se uknjižila na tri terena.

Za sve pojedinačne projekte u tijeku je ishođenje građevinskih dozvola, dio zahtjeva je podnesen proljetos, a dio početkom studenoga, pri čemu su neki od projekata za koje je ključni "papir" zatražen početkom ovog mjeseca već pred dobivanjem tog dokumenta.

Halidova prva susjeda bit će Fügen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom, koja je čak bila i Miss turske dijaspore, a posjeduje zemljište uz njegovo i također će graditi vilu.

Radi se o supruzi vlasnika nekada jedne od najpoznatijih sarajevskih diskoteka, u kojima su nastupali i sam Halid, ali i Dino Merlin, Šaban Šaulić, Željko Joksimović, Severina, Nina Badrić, Aca Lukas, Jelena Karleuša i mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:15