StoryEditorOCM
ObalaZLATNI KVADRATI

Kontroverzni dalmatinski poduzetnik prodaje luksuznu vilu čiji tjedni najam košta cijelo bogatstvo. Evo kako izgleda

Piše Toni Veljača
25. kolovoza 2023. - 07:18

Impozantna, luksuzna vila poznatog dalmatinslkog poduzetnika Gorana Prgina koju je u Zablaću kod Šibenika izgradio prije desetak godina, stavljena je na prodaju.

Riječ je o obiteljskoj kući, možda i posljednjem statusnom simbolu nekada uvaženog poslovnog čovjeka, čija je izgradnja počela 2014. godine, u vrijeme kada mu je tvrtka ("NCP Grupa") grcala u 220 milijuna kuna "teškom" dugu.

Unatoč poslovnom krahu, kontroverzni Prgin od projekta nije odustao. Dapače.

- Tvrtka je jedno, a privatna imovina nešto sasvim drugo – govorio je Prgin te 2014. godine, upitan o moralnosti podizanja privatnog objekta dok su mu tvrtke prolazile kroz mučan stečajni postupak, a vjerovnici su čekali na naplatu pozamašnih potraživanja.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Opravdavao se tada kako je izgradnja kuće većinski financirana kreditom.

- Kuća je 70 posto financirana kreditom, ostatak je privatna ušteđevina – izjavio je poduzetnik koji je nekoliko godina kasnije završio na optuženičkoj klupi.

Državno odvjetništvo je, naime, u listopadu 2020. godine protiv Prgina, tadašnjeg vlasnika "NCP Grupe" podigao optužnicu zbog malverzacija u gospodarskom poslovanju. Optužena je i njegova kći Ivana, direktorica tog poduzeća, te Ivo Šinko, bivši predsjednik Uprave Jadranske banke iz Šibenika koja je poodavno zapala u teškoće i završila je pod skutima (državne) Hrvatske poštanske banke.

Spomenuta četvorka se tereti da su napravili gotovo 40 milijuna kuna štete, a na sudski epilog još uvijek se čeka.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Koliko će se čekati na novog vlasnika luksuznog zdanja u Zablaću, tek treba vidjeti. Kuća, oglašena kao velebna vila, čiji tjedno unajmljivanje košta i do vrtoglavih 20 tisuća eura, procijenjena je na 5,3 do 5,8 milijuna eura, ovisno o agenciji za nekretnine u čijoj se ponudi nalazi.

Imanje u Zablaću, u prvom redu do mora, prostire se na 2600 četvornih metara, dok stambena površina kuće iznosi 1000 kvadrata.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

U troetažnom objektu, među ostalim, nalazi se prostorija za zabavu s biljarom, vinskim podrumom, kaminom… Svaka od triju etaža povezana je i dizalom, pa se na katovima uz sedam raskošnih soba, mogu pronaći prostorije za masažu, unutarnji bazen, saune, jacuzzi i ljetna kuhinja.

Uz kuću, budućem vlasniku pripast će i veliko uređeno dvorište s košarkaškim igralištem, garaža sa šest parkirnih mjesta, ali i bova za privezivanje broda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:20