StoryEditorOCM
ObalaPROJEKT JE SPREMAN

Jedna od najpoznatijih splitskih tvrtki značajno širi poslovno carstvo, na više od 4000 kvadrata gradit će novi pogon

Piše Mia Sesartić
19. ožujka 2024. - 21:36

Solinski vijećnici na svojoj su posljednjoj sjednici, među ostalim, donijeli i odluku o stavljanju izvan snage Detaljnoga plana uređenja (DPU) predjela Karabaš koji se nalazi nedaleko od administrativne granice gradova Solina i Splita, odnosno uz put prema Mravincima.

Naime, kako je navedeno tom prilikom, spomenuti DPU je na snazi od 1999. godine te je do sada postignut visok stupanj realizacije, odnosno privođenja namjeni, zemljišta unutar njegova obuhvata.

Pročelnica Odjela za komunalne djelatnosti i upravljanje prostorom Sanja Samardžija, predstavljajući detalje ove točke dnevnog reda, naglasila je kako su od 2001. godine i donošenja izmjena i dopuna plana do danas na dijelu površine unutar obuhvata DPU-a određene za proizvodnu i poslovnu namjenu realizirane ukupno četiri građevine, a izgrađene su i planirane prometnice (uz pripadajuću komunalnu infrastrukturu) koje prolaze južnim, zapadnim i istočnim rubom obuhvata.

U dijelu obuhvata gdje nije realizirana gradnja provedena je parcelacija, a postojeće prometnice, također osim osiguranja prometnog i komunalnog priključka i prostorno definiraju buduću izgradnju.

image

Cian uvijek ima pune ruke posla

Duje Klarić/Cropix

Istovremeno je prometnica koja prolazi sjevernim rubom obuhvata izgubila svrhu jer se planira realizacija jedinstvene prostorne cjeline koja će se sastojati od postojećeg kompleksa tvrtke "Cian" i njezinoga proširenja na istok na površinu koja je izvan obuhvata DPU-a.

Naime, spomenuta splitska tvrtka, koja na tržištu djeluje već respektabilnih 77 godina, na tom području ima postojeći poslovni kompleks od 3223 četvorna metra, ali i još 4100 neizgrađenih kvadrata s njegove istočne strane.

- Stavljanjem DPU-a Karabaš izvan snage omogućava se realizacija novih sadržaja koji čine prostornu cjelinu s postojećim centrom za sakupljanje, skladištenje i obradu zauljenih otpadnih tvari u vlasništvu "Ciana", a radi osiguranja prostornih uvjeta za djelatnost sakupljanja neopasnog otpada (hala s uredskim prostorima) i izgradnje upravne zgrade što je moguće izravnom  provedbom Generalnog urbanističkog plana Solina - pojašnjeno je na sjednici gradskog parlamenta uz Jadro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:10