StoryEditorOCM
ObalaPAPIRI NA IZLOGU

Iznenada zatvorena omiljena trgovina brojnih Dalmatinki, doznajemo koji brend uskoro dolazi u popularni šoping-centar

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
5. veljače 2024. - 14:09

Jedna od većih i opremljenijih prodavaonica cipela i torbi bio je "CCC" u trgovačkom centru "Sub City" u Župi dubrovačkoj.

Taj poljski lanac otvorio je svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj 2013. godine u Rijeci, u "Tower centru". Butiga pred vratima Dubrovnika je otvorena 2015., na svečani dan otvaranja "Sub Cityja".

image

Trgovina s obućom je zatvorena, evo što se priča tko dolazi na njeno mjesto

Dubravka Marjanović Ladašić/

U Austriji su se njihove filijale počele zatvarati 2021., a ovih dana zatvorena je i njihova jedina trgovina na dubrovačkom području. Na izlozima tog poslovnog prostora u "Sub Cityju" nalijepljeni su papiri koji zaklanjaju pogled unutra.

image

Trgovina s obućom je zatvorena, evo što se priča tko dolazi na njeno mjesto

Dubravka Marjanović Ladašić/

Priča se da će na njihovo mjesto doći "Mohito", trgovački lanac odjeće i modnih dodataka za žene, čija je najbliža prodavaonica bila u Dubrovkinjama 250 kilometara udaljenom Splitu.

Ovo nije jedina trgovina koja je u Dubrovniku zatvorila svoja vrata, popuštajući pred naletom internetskih prodaja. Tako se u Njemačkoj redom zatvaraju trgovine mnogih brendova - "C&A", "Primark", "Görtz", "Conrad", "H&M", "Orsay"...

Inozemni mediji pišu da su to posljedice korona krize, ali i puno isplativije internetske prodaje koju, pak, još mnogi ne prihvaćaju jer vole isprobati odjeću i obuću koju kupuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 14:46