StoryEditorOCM
ObalaUSIJANA ATMOSFERA

Grad arhitektima isplatio 52 tisuće eura za krajobrazno uređenje parkinga?! Gradonačelnik priznao: ‘To je za park‘

7. ožujka 2024. - 21:43

Na platformi Otvoreni grad Makarska može se naći niz zanimljivih informacija o isplatama Grada tvrtkama, pojedincima i korisnicima gradskog proračuna, ali se sadržaj aplikacije I-Transparentnost trenutno usklađuje s naputkom Ministarstva financija o minimalnom skupu podataka te načinu objave na internetskim stranicama jedinica lokalne samouprave.

Tako je na Otvorenom gradu navedeno kako je Grad tvrtki "Atmosfera" isplatio gotovo 52 tisuće eura i to za uslugu izrade krajobraznog elaborata i troškovnika uređenja parkirališta na Sinokoši, što je potpuno suludo jer se na predjelu Sinokoša nalaze parkiralište, beton i pokoje stablo.

‘Netko će odgovarati‘

Vijećnik Jure Brkan (HDZ) na sjednici Gradskog vijeća utvrdio je kako je tvrtki "Atmosfera", zapravo arhitektima čije je idejno rješenje prvonagrađeno u projektu Peškere, isplaćeno 51.841,53 eura i to ni manje ni više nego za uslugu izrade krajobraznog elaborata i troškovnika uređenja parkirališta na Sinokoši.

image

Ako laže koza - na platformi Otvoreni grad jasno se vidjela greška o kojoj je govorio Jure Brkan

Screenshot

– Zašto ste im to isplatili kada ste lani zaposlili krajobraznu arhitekticu Martu Sumić i stavili je na plaću Gradu te se u medijima javno hvalili da će upravo ona raditi krajobrazni elaborat za Peškeru. Trošite naše pare i netko će za ovo odgovarati – konstatirao je Brkan, koji je javno najavio kako će ovaj dokaz poslati novinarki, a nakon njegova izlaganja započeo je ‘‘napad‘‘, odnosno gradonačelnik Zoran Paunović ga je nazvao lažljivcem, ali se kasnije ‘‘ugrizao‘‘ za jezik.

– Od 14 pristiglih radova, kao najbolji na natječaju uređenja Peškere je izabran rad tvrtke "Atmosfera". Ne znam odakle vam informacije da smo im novac isplatili za Sinokošu i mislim da uopće ne treba odgovarati na ta pitanja jer su to apsolutne laži.

‘Sumić važan kotačić‘

Marta Sumić je važan kotačić ove gradske uprave i od kada je došla ovdje osjeća se jedna potpuno nova ‘‘vibra‘‘ po pitanju estetike, tako da tim vašim iznošenjem laži i propitkivanjima nećete ništa postići. Jednostavno, iznošenje laži je vaš modus operandi s kojim onda to preko različitih poltrona plasirate u medije – protumačio je Paunović Brkanu, na što se nadovezala i dogradonačelnica Antonia Radić Brkan.

– Molim da ne zastrašujete i ne obmanjujete javnost, ako ne znate čitati proračun, tu je pročelnik i ovo što govorite su laži – istaknula je Radić Brkan.

Međutim, Paunović je kasnije ipak utvrdio da se radilo o greški, ali nije ‘‘polizao‘‘ uvrede o poltronima.

– Pročelnica za financije i proračun kazala mi je da se radi o tehničkoj greški u prikazu na platformi Otvoreni grad, a račun je knjižen na ispravan konto, ali se radi o uređenju urbanog parka na Peškeri – kazao je Paunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:40