StoryEditorOCM
KalelargaKRONIČNO NEDOSTAJALO

Magnet najnovije generacije je stigao u Zadar: ovakvog nema u županiji, ali i šire! Evo gdje se nalazi i kako se naručiti

Piše Zadarski.hr
7. studenog 2022. - 12:06

Od danas, 7. studenog, Zadranima je u njihovom gradu dostupan pregled magnetske rezonance uređajem najnovije generacije. Pregled se može obaviti u sklopu nove poliklinike Pupillam otvorene na adresi Ante Starčevića 3.

Magnet marke Siemens, opremljen je svom postojećom opremom i softverima, a opremljen je i tjelesnim zavojnicama (tzv. body coil) čije korištenje omogućuje najveću moguću kvalitetu slike. Važno je istaknuti da je jedna od glavnih značajki uređaja brzina, a njegov iznimno tihi rad olakšat će ovaj - za mnoge pacijente težak i neugodan pregled.

image

kako je magnet najnovije generacije stigao u Zadar

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Dolazak magneta uvelike olakšava situaciju za mnoge građane i to ne samo Zadra, već i okolnih mjesta, koji više neće morati putovati u druge gradove kako bi obavili potreban pregled. Također će smanjiti vrijeme čekanja na termin, što je kod ovakve vrste pregleda nerijetko od iznimne važnosti.

Iz poliklinike saznajemo da će očitanje nalaza obavljati radiolozi iz Zadra u suradnji sa stručnjacima zagrebačkih klinika, subspecijalistima za pojedina područja za magnetsku rezonancu.

Nekoliko tona težak uređaj u prostor poliklinike smješten je pomoću dizalice i to kroz otvor u krovu, napravljen isključivo za tu namjenu, a postupak je potrajao nekoliko sati.

image

kako je magnet najnovije generacije stigao u Zadar

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

 

04. srpanj 2024 09:13