StoryEditorOCM
SportUSPJEH PK JADERE

Na regionalnom prvenstvu Hrvatske Zadranima - osam medalja!

Piše Ivica Gjergja
2. srpnja 2024. - 17:38

Na 50 metarskom bazenu Poljud u Splitu održano je 3. i 4. Regionalno prvenstvo Hrvatske za Regiju 1 (Dalmacije) za kategorije od mlađih kadeta do seniora.

U konkurenciji natjecatelja iz 12 klubova naše regije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, boje PK Jadere branilo je 18 članova: Dora Babić, Matej Brkić, Gabriel Bušić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Gašpar Krstić, Klara Maruna, Niko Milin, Noa Miočić, Mate Molnar, Adrian Pavić, Marcel Prenđa, Erika Sommer Bem, Ante Šimičević, Marin Šimičević, Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

Mlađi junior Mate Molnar (08) je doplivao do četiri zlatne medalje i titule regionalnog prvaka. Do zlatne medalje je stigao u disciplini 400 metara slobodno (4:27.94), dok je u disciplini 800 metara slobodno s vremenom 9:29.45 osvojio zlato u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora.

Junior Andrija Kačanić (08) je također doplivao do četiri medalje. Do zlatnih medalja i titule regionalnog prvaka u juniorskoj i seniorskoj kategoriji doplivao je u disciplini 50 metara leđno (28.92), dok je u disciplini 100 metara leđno (1:03.77) doplivao do srebrne medalje u juniorskoj te brončane u seniorskoj kategoriji

Za posebnu pohvalu je i kadet Adrian Pavić (2011) koji je isplivao četiri norme za PH, dok su Noa Miočič i Vito Vukoša isplivali po jednu normu. U ženskoj konkurenciji istaknula se Erika Sommer Bem koja je tek ulazno godiste kategorije mlađih kadeta, te po novom pravilniku HPS-a zbog toga nema pravo nastupa na kadetskom PH iako je isplivala četiri norme.

image
Pk Zadar/Slobodna Dalmacija
image
Pk Zadar/Slobodna Dalmacija
02. srpanj 2024 17:39