StoryEditorOCM
Svijetovo je važno!

VELIKA ANALIZA BBC-a: ‘Ovo je početak kraja! Vrlo brzo bacamo maske, ukidamo testiranje i sve mjere. Evo kako ćemo ubuduće živjeti s covidom‘

Piše PSD
15. siječnja 2022. - 09:50
'Vrlo sam optimistična. Uskoro ćemo biti u situaciji u kojoj virus cirkulira, a pritom vodimo brigu o zaštiti najugroženijih, dok ćemo za sve ostale prihvatiti da će se zaraziti. Prosječnoj osobi neće se dogoditi ništa' - smatra dr. Groppelli, uvjerena i da je vakcinacija odigrala bitnu uloguAFP

Ima li ikoga tko u zadnje dvije godine još nije postavio pitanje: "Je li pandemija konačno gotova?" ili "Kada ćemo konačno moći nastaviti normalno živjeti?".

Tako započinje velika analiza BBC-jevog novinara specijaliziranog za zdravstvene i znanstvene teme Jamesa Gallaghera, koji odmah navodi da je on postavio oba spomenuta pitanja pa nastavlja da bi odgovor na njih mogao biti isti: "Vrlo skoro".

U Britaniji su sve uvjereniji da omikron Ujedinjeno Kraljevstvo gura prema samoj završnici pandemije. Ali, što slijedi nakon toga? Neće se dogoditi da netko pucne prstima i da virus zatim nestane.

Umjesto toga, morat ćemo se naviknuti na novu sveprisutnu riječ, "endemski", što zapravo znači da covid definitivno ostaje s nama, prenosi Jutarnji.

Jesmo li, dakle, doista na pragu nove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:59