StoryEditorOCM
Svijetstiže pomoć

U Maroku je za vrijeme potresa bilo i pet studenata iz Splita, u Veleposlanstvo se dosad javilo više od 60 Hrvata

Piše Vijesti SD
9. rujna 2023. - 14:18

Razoran potres magnitude 6,8 pogodio je Maroko. Prema posljednjim informacijama, poginulo je najmanje 800 ljudi, stotine su ozlijeđene. Razmjere katastrofe još je teško procijeniti, ali brojne su se zgrade urušile, stradao je i Marakeš.

Zamjenik veleposlanice u Maroku Krešo Glavač za HRT je kazao da u Moraku trenutno boravi i pet studenata iz Splita.

image
Fadel Senna/Afp

- U Maroku je i pet studenata iz Splita. Svi su dobro. Javili su se njihovi roditelji. Oni su u Casablanci. Gradovi uz obalu nisu toliko jako osjetili potres. Hrvata u Maroku nema mnogo. U Marakešu je hrvatski državljanin, koji je vlasnik rijada. Rijad je dosta stradao, a njega je dimnjak okrznuo pa je ozlijedio ruku, ali nije strašno. Mi nemamo konkretan broj tko je sada gdje, ljudi se nemaju običaj nama javiti kada dolaze turistički. Kada dolaze na dulje vrijeme ili učenici i studenti na razmjene, oni se jave - rekao je Glavač.

image
Fadel Senna/Afp

- U Veleposlanstvo se javio 61 građanin, od toga je 24 stalno nastaljenih i 32 koji su turisti. Svi su se javili da potvrde da su dobro. Imamo jako puno poziva iz Hrvatske, njihovih roditelja i prijatelja, koji pitaju je li sve u redu, rekla je Jasna Mileta, veleposlanica RH u Maroku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 20:27