StoryEditorOCM
Svijetimaju nove ciljeve

Prigožin se javio video porukom: ‘Ono što se događa na bojištu u Ukrajini je sramota u koju se ne trebamo miješati‘

Piše hina
19. srpnja 2023. - 17:03
Prigožin je pripadnicima Wagner grupa najavio novu misiju: ‘Možda ćemo se i vratiti u Ukrajinu jednog dana‘Handout/Afp

Šef ruske plaćeničke skupine Wagner Evgenij Prigožin u video snimci je pozdravio svoje suborce u Bjelorusiji i poručio im da zasad više neće sudjelovati u ratu u Ukrajini.

U snimci, čiju autentičnost Reuters nije uspio odmah provjeriti, čuje se kako muškarac, čiji glas i ruski naglasak zvuče kao Prigožinov, pozdravlja svoje ljude.

Video je objavila i njegova press služba na Telegramu.

"Dobrodošli momci... Dobrodošli na bjelorusko tlo", kaže im Prigožin. Video je snimljen nakon što je pala noć i bilo je moguće razaznati jedino muškarčev profil koji je izgledao kao Prigožinov.

“Časno smo se borili. Učinili ste puno za Rusiju. Ono što se događa na fronti sramota je u koju se ne trebamo miješati", poručio im je.

Prigožin tada svojim ljudima kaže da se dobro ponašaju prema lokalnom stanovništvu i naređuje im da uvježbaju bjelorusku vojsku i skupe snagu za "novo putovanje u Afriku".

"I možda ćemo se vratiti na SMO (specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini) u nekom trenutku kada budemo sigurni da se nećemo morati sramiti", rekao je Prigožin.

Zatim se okupljenima obratio muškarac koji je zvučao kao Dmitrij Utkin, čovjek koji je osnovao skupinu Wagner i nekadašnji službenik ruske vojnoobavještajne službe GRU.

"Ovo nije kraj. Ovo je tek početak najvećeg posla na svijetu koji će se vrlo brzo realizirati", rekao je Utkin na ruskom, a potom je na engleskom dodao: "I dobrodošli u pakao!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:50