StoryEditorOCM
Svijetodavanje počasti

Objavljen datum i mjesto pogreba Alekseja Navaljnog: ‘Neki su odbili održati obred kad su saznali o kome je riječ‘

Piše JL
28. veljače 2024. - 11:23

Aleksej Navaljni bit će pokopan u petak 1. ožujka na groblju u Moskvi, potvrdio je glasnogovornik.

Sprovod će se održati na Borisovom groblju, nakon komemoracije u četvrti Maryino, javlja BBC, prenosi Jutarnji list.

U utorak je glasnogovornica preminulog oporbenog čelnika rekla da njegov tim ima poteškoća u pronalaženju pogrebnog poduzeća, a također je rekla da su neki odbili održati obred kada su saznali o kome je riječ.

Podsjetimo, Navaljni (47) je umro u sibirskoj kažnjeničkoj koloniji 16. veljače. Srušio se tijekom šetnje dvorištem i umro unatoč pokušajima da ga se oživi. Glavni ukrajinski obavještajac tvrdi da je Navaljni umro prirodnom smrću od krvnog ugruška. Godinama je bio najžešćki Putinov kritičar.

Prije četiri dana konačno je, 12 dana nakon smrti, tijelo Alekseja Navaljnog predano njegovoj majci Ljudmili. Dan ranije, ona je medijima izjavila da su joj ruske vlasti dale ultimatum - da sina pokopa u roku od nekoliko sati, u suprotnom će ga oni pokopati unutar kolnije u kojoj je i preminuo.

Majka Ljudmila (69) danima je od vlasti tražila da joj predaju tijelo sina kako bi ga mogla pokopati na način koji bi njegovim prijateljima, članovima obitelji i pristašama omogućio da mu odaju počast, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:53