StoryEditorOCM
Svijetgnjavatorima odzvonilo

Google više neće biti telefonski imenik: korisnici mogu zahtijevati da se s tražilice izbriše njihova adresa, broj telefona i e-mail

Piše PSD
28. travnja 2022. - 17:52
Google je u srijedu priopćio da korisnici mogu zatražiti da se njihove adrese, telefonski brojevi i kontakti e-pošte uklone iz rezultataAFP

Zbog zaštite osobnih pdoataka mnogi danas viču na sav glas i pušu na hladno. I to s razlogom. Bilo je previše velikih slučajeva zloporabe osobnih podataka, a neki ilegalno dobiveni podaci korišteni su i za kriminal.

Američka tehnološka megakompanija je zbog zaštite privatnosti i sigurnosti ljudi na internetu, ali i u strahu od tužbi i zbog održavanja prijateljskog imidža kompanije prema korisnicima od kojih živi prije nekoliko godina krenula s brisanjem osobnih podataka, na zahtjev korisnika ili samoinicijativno. Sada su krenuli i korak dalje.

Google je u srijedu priopćio da korisnici mogu zatražiti da se njihove adrese, telefonski brojevi i kontakti e-pošte uklone iz rezultata, kao što su prije uklanjali podatke o bankovnim računima ili brojevima kreditnih kartica.

"Dost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 20:59