StoryEditorOCM
Svijetzračni incident

Dramatično u Londonu: vojni zrakoplovi presreli boeing iz Kenije, pratili ga i Francuzi do ulaska u Britaniju

Piše Vijesti SD
12. listopada 2023. - 19:00

Drama na londonskom Stanstedu. Zrakoplovi Kraljevskih zračnih snaga presreli su let Kenya Airwaysa koji je preusmjeren na spomenutu londonsku zračnu luku. Kako izvještava Sky News, zrakoplov Boeing 787 preumjeren je nešto prije 15.45 sati, a let su do ulaska u britanski zračni prostor pratili i francuski borbeni avioni, piše Jutarnji list.

Trebao je sletjeti u zračnu luku Heathrow iz Nairobija u Keniji.

Policija Essexa pozvana je u zračnu luku i zrakoplov je sigurno sletio. Glasnogovornik policije samo je izjavio da "sve snage prate incident u zračnoj luci Stansted."

Ministarstvo obrane priopćilo je da su avioni lansirani "kao mjera predostrožnosti danas poslijepodne kako bi se istražio civilni zrakoplov koji se približavao Ujedinjenom Kraljevstvu".

Rečeno je da je zrakoplov "cijelo vrijeme ostao u kontaktu s kontrolorima zračnog prometa i da je prepraćen do zračne luke Stansted gdje je sigurno sletio".

Slike na društvenim mrežama prikazuju zrakoplov na pisti u Stanstedu, kao i brojna vozila hitne pomoći.

Zračna luka priopćila je da je zrakoplov bio parkiran na mjestu udaljenom od terminala.

Kenya Airways priopćio je da je centrala zračne kompanije "primila upozorenje o potencijalnoj sigurnosnoj prijetnji na letu KQ100 koji leti od Nairobija do London Heathrowa".

U ovom trenutku i dalje se ne zna o kakvoj je prijetnji riječ.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:31