StoryEditorOCM
Svijetu hamasovoj bolnici

Dobra vijest iz Gaze, mlada Njemica ipak je živa; Majka: ‘Imamo dokaze, morate djelovati brzo!‘

Piše vijesti sd
10. listopada 2023. - 20:19
Fotografija Shani Louk mogla se vidjeti jučer na ‘Bdijenju za Izrael‘ u Londonu, tada se mislilo da je ubijenaHenry Nicholls/Afp

Majka Njemice Shani Nicole Louk, čije su izmučeno tijelo Hamasovi teroristi vozali uokolo u kamionetu i pljuvali po njemu, možda je ipak živa.

Njena majka Ricarda za Bild je rekla kako je obitelj dobila dojavu da je Shani živa. ‘Imamo dokaze da je Shani živa, ali ima ozbiljnu ozljedu glave i u kritičnom je stanju. Svaka minuta je važna‘, rekla je njezina majka, prenosi Jutarnji list.

Palestinski izvori djevojčinoj su obitelji rekli da je Shani u bolnici Hamasa.

U poruci njemačkim dužnosnicima Ricarda je rekla: ‘Morate djelovati brzo i izvući Shani iz Pojasa Gaze! Ne bismo se sada trebali svađati oko pitanja nadležnosti!‘

Shani Louk, bezbrižno se zabavljala s prijateljima na glazbenom festivalu Supernova u blizini kibuca Re‘im u južnom Izraelu, kad su na festival upali Hamasovi teroristi i pobili 259 partijanera tijekom subotnjeg napada na Izrael.

Njezina teta Orly Louk za njemački list Der Spiegel kazala je kako je Shani, koja je odrasla u Izraelu, ali je imala njemačku putovnicu, bila pacifistica te da je zbog svojih stavova odbila služiti vojsku koja je obavezna za Izraelce - dodajući da joj je u tome pomogla njezina njemačka putovnica.

image

Shani Louk je pacifistica koja je odbila služiti izraelsku vojsku

Screenshot Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 12:44