stdClass Object ( [id] => 1174436 [title] => Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko poručio Putinu: ‘Prouči pažljivo Miloševićev slučaj, sjedit ćeš na istom mjestu. I Lavrov je ratni zločinac‘ [alias] => bivsi-ukrajinski-predsjednik-petro-porosenko-porucio-putinu-prouci-pazljivo-milosevicev-slucaj-sjedit-ces-na-istom-mjestu-i-lavrov-je-ratni-zlocinac [catid] => 241 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko javio se danas uživo iz Kijeva obučen u pancirku i porukom za Putina da će završiti kao i Slobodan Milošević na sudu u Haagu. Iznio je poruke Zapadu, što Ukrajini hitno treba, ali i zahvalu za Hrvatskoj na do sada učinjenom.

Na pitanje kako se osjeća i spava li, odgovorio je:

"Hrvati se još sjećaju kako je spavati tijekom rata, ja sam ovdje u središtu Kijeva, a na manje od 10 km nalaze se ruske postrojbe. Jučer i prekjučer gađali su civilne objekte u Kijevu, a danas smo evakuirali civile iz Buče i Irpina. Ponosan sam što smo samo iz ovih mjesta evakuirali više od 8000 građana. Ta mjesta više ne postoje, potpuno su uništeni", izvještava RTL.

Nastavio je s porukom za Hrvatsku:

"Zahvaljujem što u Hrvatskoj prenosite sve informacije iz Ukrajine kako Rusi ne bi širili lažne vijesti, kao i premijeru Andreju Plenkoviću koji je vrlo dobar prijatelj Ukrajini te hrvatskom narodu za solidarnost. Mi se borimo za demokraciju, to je borba između zla, ludog manijaka i vraga Putina koji je u posljednja dva dana u Mariupolju ubio više od 1400 građana, civila, uključujući djecu. Napadaju rodilište, dječju bolnicu, ubijaju toliko djece... Oni napadaju i 200 škola i 1200 bolnica. Znate što je najšokantnije? Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je također ratni zločinac, kaže da je to bio planiran napad na rodilište".

loša iskustva s vladimirom Putinom

Na pitanje da komentira izjavu Lavrova da je su u bolnici bili ukrajinski radikalisti, Porošenko je podigao sliku iz bolnice, za koju kaže da ju je poslao njegov prijatelj.

"Pogledajte... trudnice, novorođena djeca i to je prema ruskom shvaćanju radikalna Ukrajina. Mi smo sada svi vojnici, sada svi branimo svoje tlo, zemlju. Ovo je fotografija mog prijatelja iz rodilišta, to je novorođeno dijete i majka. Tu je i slika evakuacije ranjene trudnice, to je najbolji dokaz da su najradikalniji Ukrajinci naša djeca. Zato je ubio više od 50 djece Ukrajini u ova dva tjedna. Ako to nije ratni zločin, što je?", rekao je Porošenko.

Nastavio je da je ponosan na ukrajinske postrojbe i vojsku koja je stvorena 2014.

---

image
Petro Porošenko: Mi se borimo za demokraciju, to je borba između zla, ludog manijaka i vraga Putina koji je u posljednja dva dana u Mariupolju ubio više od 1400 građana, civila, uključujući djecu
Genya Savilov/AFP
---

"Danas imamo jednu od najvećih vojski na svijetu i ponosan sam što smo zaustavili najveću vojnu mašinu. Jedino želimo slobodu", rekao je.

Govorio je i o tome vjeruje li da postoje šanse za dogovor s Rusima.

"Sada je osam godina rata u Ukrajini. Ovo nije rat protiv Ukrajine, nego cijelog Zapada i naših vrijednosti. Imajući to na umu, definitivno ne postoji nacija kao Ukrajina koja toliko želi mir. Podupiremo sve diplomatske napore, a sada demonstriramo jedinstvo. Nemamo više vladu i oporbu, sad smo jedinstveni u Ukrajini, sad smo svi pozicija.

Podupiremo rješenja o povlačenju ruskih postrojbi, rješenja koja se tiču prekida vatre, ali imam vrlo loša iskustva tijekom pet godina pregovora s Putinom. Mnogo je puta meni osobno obećao da će doći do prekida vatra, da će pustiti taoce, povući postrojbe... Nikad nije održao obećanje", rekao je bivši ukrajinski predsjednik.

Nastavio je da Putin misli da može nastaviti napade i da on ide daleko onoliko, koliko mu dopustimo, izvještava RTL.

---

image
'Imam vrlo loša iskustva tijekom pet godina pregovora s Putinom. Mnogo je puta meni osobno obećao da će doći do prekida vatra, da će pustiti taoce, povući postrojbe... Nikad nije održao obećanje'
Kirill Kudryavtsev/AFP
---

"Ponosan sam što smo dvije trećine okupiranog Donbasa oslobodili 2013., ali on ide dalje, neće stati na Ukrajini. Bori se za vezu Krima i Donbasa, nitko ga neće zaustaviti ako mi sada izgubimo, povući će vazu Kalinjingrad-Ukrajina kroz Litvu i zato moramo dobiti najnovije naoružanje. Onda će ukrajinska vojska zaustaviti Rusiju i zaštititi Europu", rekao je.

Smatra da su EU i SAD mogle učiniti više.

"Mi prvo tražimo zatvaranje zračnih prostora. Kažu da će to NATO uvući u rat. Imam lošu vijest - NATO je već u ratu, trebate to shvatiti. Imajući to na umu, ako već nije zona zabrane leta, barem želimo dobiti MiG-ove 29 iz sovjetskog vremena, njima ćemo napasti, zaštititi nuklearne elektrane i nebo. To je oblik suradnje win-win. Zadovoljni smo odlukom Poljske i očekujemo isto od Rumunjske, Češke, Slovačke i Njemačke.

Vojnici moje bojne, koji su ovdje, mi tu imamo samo devet protutenkovskih raketnih lansera", rekao je.

'Trebamo MiG-ove'

Na konstataciju da je Poljska voljna poslati 29 MiG-ova, ali da je Pentagon to odbio, Porošenko je dao drugo rješenje:

"Možemo ih dobiti bez Pentagona jer trebate shvatiti i prenesite ovu informaciju - da svaki sat rata bez tih borbenih aviona su dodatne smrti Ukrajinaca. Svaki sat je ukrajinska krv i spremni smo primiti avione od bilo koga, Poljske, Rumunjske, Njemačke... Zahvalni smo EU za pomoć koju je pružila, ali ovo je važno! Zahvalni smo za sankcije, ali to je važna i prava stvar. Svaki dan, dok Putin odbija povući trupe, dok se bori i nastavlja ubijati Ukrajinu, sankcije bi trebale biti sve žešće. Pod vodstvom premijera, vi ste donijeli pravu odluku i Hrvatska je učinila pravu stvar što je dala Ukrajini podršku za članstvo u EU."

---

image
'Kažu da će to NATO uvući u rat. Imam lošu vijest - NATO je već u ratu, trebate to shvatiti. Imajući to na umu, ako već nije zona zabrane leta, barem želimo dobiti MiG-ove 29 iz sovjetskog vremena, njima ćemo napasti, zaštititi nuklearne elektrane i nebo'
Kenzo Tribouillard/AFP
---

Osim pomoći u oružju, sankcijama naveo je i da za Ukrajinu treba plan gospodarskog oporavka, novi Maršalov plan.

"Te stvari je potrebno učiniti sada za Ukrajinu", poručio je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da grad u opsadi može izdržati najviše dva tjedna. Porošenko je i to komentirao.

"Već smo učinili najvažnije, a to je da smo uništili Putinovu ideju blickriga i da će zauzeti Ukrajinu u 36 sati. Ovo je sad 14. dan rata, mi se nikad nećemo predati, narod je ujedinjen kao nikada. Putin je mislio da ćemo ga dočekati sa cvijećem, ali mi to činimo s Molotovljevim koktelima. Svaka ulica i kuća je pakao za Ruse. Što više oružja dobijemo, to će biti kraća okupacija, čak i ako ćemo se trebati boriti sami", rekao je.

Na pitanje je li zadovoljan s načinom kako Zelenski vodi Ukrajinu u krizi i agresiji, rekao je da u Ukrajini ne razgovaraju o 5. i 6. predsjedniku.

"Nakon 24. veljače Zelenskom sam predložio sastanak kako bi uskladili djelovanje, imali smo nekoliko sastanaka, jako smo dobro usuglasili djelovanje, sad smo jednaki, više nema oporbe, svi smo Ukrajinci i svi smo sada vojnici. To želi vidjeti i ukrajinski narod, mi dajemo primjer kako treba djelovati kako bi to vidjeli naši strani partneri.

---

image
'Nakon 24. veljače Volodimiru Zelenskom sam predložio sastanak kako bismo uskladili djelovanje, sad smo jednaki, više nema oporbe, svi smo Ukrajinci i svi smo sada vojnici'
Twitter/channel 4
---

Putin nije očekivao da ćemo u zemlji biti jedinstveni, želim čestitati ukrajinskom narodu. Članice EU-a i Zapad nikad nisu bili tako jedinstveni što se tiče sankcija. Bravo SAD, EU i NATO! Ali nemojte stati! Idite dalje i budite odlučni jer jedino tako možete spasiti svijest. Čvrsto stojim iza šestog predsjednika i tijekom ovih pregovora jer to je jedini način kako možemo pobijediti Putina. Istina je s nama, borimo se za vlastitu zemlju i tlo, narod, djecu, žene i pobijedit ćemo!", rekao je Porošenko.

O tome smatra li da je Putin bijesan što Ukrajinu nije pokorio u tri dana, odgovara:

"Ne zanima me Putin i je li bijesan. Mi Ukrajinci imamo samo jedan odgovor: 'Putine bježi iz Ukrajine, ruske postrojbe - izađite! Imamo i jače riječi- njegovo je mjesto u Haagu, na sudu kao ratni zločinac. Ne vidim nikakvu drugu verziju rješenja izlaza iz krize."

Uputio je i osobnu poruku Vladimiru Putinu:

"Putine, prouči pažljivo Miloševićev slučaj, sjedit ćeš na istom mjestu!", izvještava RTL.

---

image
Putin i Porošenko s Lukašenkom kao tampon zonom
Kirill Kudryavtsev/AFP
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘vrag‘ će ići u haag [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ‘vrag‘ će ići u haag 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-10 14:14:51 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-03-10 14:53:19 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-03-10 14:53:19 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 241 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Europe i svijeta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, politika, europa, svijet [secure] => 0 [page_title] => Svijet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/10\/21213868.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/10\/21213870.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/10\/21213864.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/10\/21213866.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/10\/21166348.png","\/images\/slike\/2022\/03\/10\/21201344.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","Genya Savilov\/AFP","Kirill Kudryavtsev\/AFP","Kirill Kudryavtsev\/AFP","Twitter\/channel 4","Kenzo Tribouillard\/AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Poro\u0161enko i Putin u lipnju 2014. u Normandiji, govor tijela puno kazuje","Petro Poro\u0161enko: Mi se borimo za demokraciju, to je borba izme\u0111u zla, ludog manijaka i vraga Putina koji je u posljednja dva dana u Mariupolju ubio vi\u0161e od 1400 gra\u0111ana, civila, uklju\u010duju\u0107i djecu","'Imam vrlo lo\u0161a iskustva tijekom pet godina pregovora s Putinom. Mnogo je puta meni osobno obe\u0107ao da \u0107e do\u0107i do prekida vatra, da \u0107e pustiti taoce, povu\u0107i postrojbe... Nikad nije odr\u017eao obe\u0107anje'","Putin i Poro\u0161enko s Luka\u0161enkom kao tampon zonom","'Nakon 24. velja\u010de Volodimiru Zelenskom sam predlo\u017eio sastanak kako bismo uskladili djelovanje, sad smo jednaki, vi\u0161e nema oporbe, svi smo Ukrajinci i svi smo sada vojnici'","'Ka\u017eu da \u0107e to NATO uvu\u0107i u rat. Imam lo\u0161u vijest - NATO je ve\u0107 u ratu, trebate to shvatiti. Imaju\u0107i to na umu, ako ve\u0107 nije zona zabrane leta, barem \u017eelimo dobiti MiG-ove 29 iz sovjetskog vremena, njima \u0107emo napasti, za\u0161tititi nuklearne elektrane i nebo'"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x708","hd_21213868_1920.jpg":"1920x1080","k_21213868_1280.jpg":"1280x1280","k_21213868_1024.jpg":"1024x1024","k_21213868_640.jpg":"640x640","k_21213868_480.jpg":"480x480","k_21213868_340.jpg":"340x340","k_21213868_220.jpg":"220x220","o_21213868_1280.jpg":"1280x885","o_21213868_1024.jpg":"1024x708","o_21213868_640.jpg":"640x442","o_21213868_480.jpg":"480x331","o_21213868_340.jpg":"340x235","o_21213868_220.jpg":"220x152","h_21213868_1280.jpg":"1280x854","h_21213868_1024.jpg":"1024x683","h_21213868_640.jpg":"640x427","h_21213868_480.jpg":"480x320","h_21213868_340.jpg":"340x227","h_21213868_220.jpg":"220x147","pp_21213868_1280.jpg":"1006x1280","pp_21213868_1024.jpg":"805x1024","pp_21213868_640.jpg":"503x640","pp_21213868_480.jpg":"377x480","pp_21213868_340.jpg":"267x340","pp_21213868_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x717","hd_21213870_1920.jpg":"1920x1080","k_21213870_1280.jpg":"1280x1280","k_21213870_1024.jpg":"1024x1024","k_21213870_640.jpg":"640x640","k_21213870_480.jpg":"480x480","k_21213870_340.jpg":"340x340","k_21213870_220.jpg":"220x220","o_21213870_1280.jpg":"1280x896","o_21213870_1024.jpg":"1024x717","o_21213870_640.jpg":"640x448","o_21213870_480.jpg":"480x336","o_21213870_340.jpg":"340x238","o_21213870_220.jpg":"220x154","h_21213870_1280.jpg":"1280x854","h_21213870_1024.jpg":"1024x683","h_21213870_640.jpg":"640x427","h_21213870_480.jpg":"480x320","h_21213870_340.jpg":"340x227","h_21213870_220.jpg":"220x147","pp_21213870_1280.jpg":"1006x1280","pp_21213870_1024.jpg":"805x1024","pp_21213870_640.jpg":"503x640","pp_21213870_480.jpg":"377x480","pp_21213870_340.jpg":"267x340","pp_21213870_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_21213864_1920.jpg":"1920x1080","k_21213864_1280.jpg":"1280x1280","k_21213864_1024.jpg":"1024x1024","k_21213864_640.jpg":"640x640","k_21213864_480.jpg":"480x480","k_21213864_340.jpg":"340x340","k_21213864_220.jpg":"220x220","o_21213864_1280.jpg":"1280x852","o_21213864_1024.jpg":"1024x682","o_21213864_640.jpg":"640x426","o_21213864_480.jpg":"480x319","o_21213864_340.jpg":"340x226","o_21213864_220.jpg":"220x146","h_21213864_1280.jpg":"1280x854","h_21213864_1024.jpg":"1024x683","h_21213864_640.jpg":"640x427","h_21213864_480.jpg":"480x320","h_21213864_340.jpg":"340x227","h_21213864_220.jpg":"220x147","pp_21213864_1280.jpg":"1006x1280","pp_21213864_1024.jpg":"805x1024","pp_21213864_640.jpg":"503x640","pp_21213864_480.jpg":"377x480","pp_21213864_340.jpg":"267x340","pp_21213864_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_21213866_1920.jpg":"1920x1080","k_21213866_1280.jpg":"1280x1280","k_21213866_1024.jpg":"1024x1024","k_21213866_640.jpg":"640x640","k_21213866_480.jpg":"480x480","k_21213866_340.jpg":"340x340","k_21213866_220.jpg":"220x220","o_21213866_1280.jpg":"1280x852","o_21213866_1024.jpg":"1024x682","o_21213866_640.jpg":"640x426","o_21213866_480.jpg":"480x319","o_21213866_340.jpg":"340x226","o_21213866_220.jpg":"220x146","h_21213866_1280.jpg":"1280x854","h_21213866_1024.jpg":"1024x683","h_21213866_640.jpg":"640x427","h_21213866_480.jpg":"480x320","h_21213866_340.jpg":"340x227","h_21213866_220.jpg":"220x147","pp_21213866_1280.jpg":"1006x1280","pp_21213866_1024.jpg":"805x1024","pp_21213866_640.jpg":"503x640","pp_21213866_480.jpg":"377x480","pp_21213866_340.jpg":"267x340","pp_21213866_220.jpg":"173x220"},{"size0":"946x558","hd_21166348_1920.png":"1920x1080","k_21166348_1280.png":"1280x1280","k_21166348_1024.png":"1024x1024","k_21166348_640.png":"640x640","k_21166348_480.png":"480x480","k_21166348_340.png":"340x340","k_21166348_220.png":"220x220","o_21166348_1280.png":"1280x755","o_21166348_1024.png":"1024x604","o_21166348_640.png":"640x377","o_21166348_480.png":"480x283","o_21166348_340.png":"340x200","o_21166348_220.png":"220x129","h_21166348_1280.png":"1280x854","h_21166348_1024.png":"1024x683","h_21166348_640.png":"640x427","h_21166348_480.png":"480x320","h_21166348_340.png":"340x227","h_21166348_220.png":"220x147","pp_21166348_1280.png":"1006x1280","pp_21166348_1024.png":"805x1024","pp_21166348_640.png":"503x640","pp_21166348_480.png":"377x480","pp_21166348_340.png":"267x340","pp_21166348_220.png":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_21201344_1920.jpg":"1920x1080","k_21201344_1280.jpg":"1280x1280","k_21201344_1024.jpg":"1024x1024","k_21201344_640.jpg":"640x640","k_21201344_480.jpg":"480x480","k_21201344_340.jpg":"340x340","k_21201344_220.jpg":"220x220","o_21201344_1280.jpg":"1280x852","o_21201344_1024.jpg":"1024x682","o_21201344_640.jpg":"640x426","o_21201344_480.jpg":"480x319","o_21201344_340.jpg":"340x226","o_21201344_220.jpg":"220x146","h_21201344_1280.jpg":"1280x854","h_21201344_1024.jpg":"1024x683","h_21201344_640.jpg":"640x427","h_21201344_480.jpg":"480x320","h_21201344_340.jpg":"340x227","h_21201344_220.jpg":"220x147","pp_21201344_1280.jpg":"1006x1280","pp_21201344_1024.jpg":"805x1024","pp_21201344_640.jpg":"503x640","pp_21201344_480.jpg":"377x480","pp_21201344_340.jpg":"267x340","pp_21201344_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 241 [name] => Svijet [alias] => svijet [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7587678 Threads: 3 Questions: 1547558332 Slow queries: 4713437 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111118087 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/svijet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 241 [name] => Svijet [alias] => svijet [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/svijet ) ) [link] => /vijesti/svijet/bivsi-ukrajinski-predsjednik-petro-porosenko-porucio-putinu-prouci-pazljivo-milosevicev-slucaj-sjedit-ces-na-istom-mjestu-i-lavrov-je-ratni-zlocinac-1174436 [printLink] => /vijesti/svijet/bivsi-ukrajinski-predsjednik-petro-porosenko-porucio-putinu-prouci-pazljivo-milosevicev-slucaj-sjedit-ces-na-istom-mjestu-i-lavrov-je-ratni-zlocinac-1174436?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 668435 [name] => rat u Ukrajini [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-24 08:39:02 [main_article_id] => 0 [alias] => rat-u-ukrajini [link] => /tag/rat-u-ukrajini ) [1] => stdClass Object ( [id] => 668649 [name] => petro porošenko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-25 23:09:31 [main_article_id] => 0 [alias] => petro-porosenko [link] => /tag/petro-porosenko ) [2] => stdClass Object ( [id] => 670050 [name] => putin ratni zločinac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-10 15:53:35 [main_article_id] => 0 [alias] => putin-ratni-zlocinac [link] => /tag/putin-ratni-zlocinac ) [3] => stdClass Object ( [id] => 670051 [name] => lavrov ratni zločinac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-10 15:53:35 [main_article_id] => 0 [alias] => lavrov-ratni-zlocinac [link] => /tag/lavrov-ratni-zlocinac ) [4] => stdClass Object ( [id] => 418937 [name] => NATO [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nato [link] => /tag/nato ) [5] => stdClass Object ( [id] => 670052 [name] => migovi za ukrajinu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-10 15:53:35 [main_article_id] => 0 [alias] => migovi-za-ukrajinu [link] => /tag/migovi-za-ukrajinu ) [6] => stdClass Object ( [id] => 356330 [name] => Haaški sud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => haaski-sud [link] => /tag/haaski-sud ) [7] => stdClass Object ( [id] => 454236 [name] => slobodan milošević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slobodan-milosevic [link] => /tag/slobodan-milosevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘vrag‘ će ići u haag [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko poručio Putinu: ‘Prouči pažljivo Miloševićev slučaj, sjedit ćeš na istom mjestu. I Lavrov je ratni zločinac‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/10/21213868.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => Porošenko i Putin u lipnju 2014. u Normandiji, govor tijela puno kazuje [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/10/21213868.jpg [title] => Porošenko i Putin u lipnju 2014. u Normandiji, govor tijela puno kazuje AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/10/21213870.jpg [title] => Petro Porošenko: Mi se borimo za demokraciju, to je borba između zla, ludog manijaka i vraga Putina koji je u posljednja dva dana u Mariupolju ubio više od 1400 građana, civila, uključujući djecu Genya Savilov/AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/10/21213864.jpg [title] => 'Imam vrlo loša iskustva tijekom pet godina pregovora s Putinom. Mnogo je puta meni osobno obećao da će doći do prekida vatra, da će pustiti taoce, povući postrojbe... Nikad nije održao obećanje' Kirill Kudryavtsev/AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/10/21213866.jpg [title] => Putin i Porošenko s Lukašenkom kao tampon zonom Kirill Kudryavtsev/AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/10/21166348.png [title] => 'Nakon 24. veljače Volodimiru Zelenskom sam predložio sastanak kako bismo uskladili djelovanje, sad smo jednaki, više nema oporbe, svi smo Ukrajinci i svi smo sada vojnici' Twitter/channel 4 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/10/21201344.jpg [title] => 'Kažu da će to NATO uvući u rat. Imam lošu vijest - NATO je već u ratu, trebate to shvatiti. Imajući to na umu, ako već nije zona zabrane leta, barem želimo dobiti MiG-ove 29 iz sovjetskog vremena, njima ćemo napasti, zaštititi nuklearne elektrane i nebo' Kenzo Tribouillard/AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko javio se danas uživo iz Kijeva obučen u pancirku i porukom za Putina da će završiti kao i Slobodan Milošević na sudu u Haagu. Iznio je poruke Zapadu, što Ukrajini hitno treba, ali i zahvalu za Hrvatskoj na do sada učinjenom.

Na pitanje kako se osjeća i spava li, odgovorio je:

"Hrvati se još sjećaju kako je spavati tijekom rata, ja sam ovdje u središtu Kijeva, a na manje od 10 km nalaze se ruske postrojbe. Jučer i prekjučer gađali su civilne objekte u Kijevu, a danas smo evakuirali civile iz Buče i Irpina. Ponosan sam što smo samo iz ovih mjesta evakuirali više od 8000 građana. Ta mjesta više ne postoje, potpuno su uništeni", izvještava RTL.

Nastavio je s porukom za Hrvatsku:

"Zahvaljujem što u Hrvatskoj prenosite sve informacije iz Ukrajine kako Rusi ne bi širili lažne vijesti, kao i premijeru Andreju Plenkoviću koji je vrlo dobar prijatelj Ukrajini te hrvatskom narodu za solidarnost. Mi se borimo za demokraciju, to je borba između zla, ludog manijaka i vraga Putina koji je u posljednja dva dana u Mariupolju ubio više od 1400 građana, civila, uključujući djecu. Napadaju rodilište, dječju bolnicu, ubijaju toliko djece... Oni napadaju i 200 škola i 1200 bolnica. Znate što je najšokantnije? Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je također ratni zločinac, kaže da je to bio planiran napad na rodilište".

loša iskustva s vladimirom Putinom

Na pitanje da komentira izjavu Lavrova da je su u bolnici bili ukrajinski radikalisti, Porošenko je podigao sliku iz bolnice, za koju kaže da ju je poslao njegov prijatelj.

"Pogledajte... trudnice, novorođena djeca i to je prema ruskom shvaćanju radikalna Ukrajina. Mi smo sada svi vojnici, sada svi branimo svoje tlo, zemlju. Ovo je fotografija mog prijatelja iz rodilišta, to je novorođeno dijete i majka. Tu je i slika evakuacije ranjene trudnice, to je najbolji dokaz da su najradikalniji Ukrajinci naša djeca. Zato je ubio više od 50 djece Ukrajini u ova dva tjedna. Ako to nije ratni zločin, što je?", rekao je Porošenko.

Nastavio je da je ponosan na ukrajinske postrojbe i vojsku koja je stvorena 2014.

---

image
Petro Porošenko: Mi se borimo za demokraciju, to je borba između zla, ludog manijaka i vraga Putina koji je u posljednja dva dana u Mariupolju ubio više od 1400 građana, civila, uključujući djecu
Genya Savilov/AFP
---

"Danas imamo jednu od najvećih vojski na svijetu i ponosan sam što smo zaustavili najveću vojnu mašinu. Jedino želimo slobodu", rekao je.

Govorio je i o tome vjeruje li da postoje šanse za dogovor s Rusima.

"Sada je osam godina rata u Ukrajini. Ovo nije rat protiv Ukrajine, nego cijelog Zapada i naših vrijednosti. Imajući to na umu, definitivno ne postoji nacija kao Ukrajina koja toliko želi mir. Podupiremo sve diplomatske napore, a sada demonstriramo jedinstvo. Nemamo više vladu i oporbu, sad smo jedinstveni u Ukrajini, sad smo svi pozicija.

Podupiremo rješenja o povlačenju ruskih postrojbi, rješenja koja se tiču prekida vatre, ali imam vrlo loša iskustva tijekom pet godina pregovora s Putinom. Mnogo je puta meni osobno obećao da će doći do prekida vatra, da će pustiti taoce, povući postrojbe... Nikad nije održao obećanje", rekao je bivši ukrajinski predsjednik.

Nastavio je da Putin misli da može nastaviti napade i da on ide daleko onoliko, koliko mu dopustimo, izvještava RTL.

---

image
'Imam vrlo loša iskustva tijekom pet godina pregovora s Putinom. Mnogo je puta meni osobno obećao da će doći do prekida vatra, da će pustiti taoce, povući postrojbe... Nikad nije održao obećanje'
Kirill Kudryavtsev/AFP
---

"Ponosan sam što smo dvije trećine okupiranog Donbasa oslobodili 2013., ali on ide dalje, neće stati na Ukrajini. Bori se za vezu Krima i Donbasa, nitko ga neće zaustaviti ako mi sada izgubimo, povući će vazu Kalinjingrad-Ukrajina kroz Litvu i zato moramo dobiti najnovije naoružanje. Onda će ukrajinska vojska zaustaviti Rusiju i zaštititi Europu", rekao je.

Smatra da su EU i SAD mogle učiniti više.

"Mi prvo tražimo zatvaranje zračnih prostora. Kažu da će to NATO uvući u rat. Imam lošu vijest - NATO je već u ratu, trebate to shvatiti. Imajući to na umu, ako već nije zona zabrane leta, barem želimo dobiti MiG-ove 29 iz sovjetskog vremena, njima ćemo napasti, zaštititi nuklearne elektrane i nebo. To je oblik suradnje win-win. Zadovoljni smo odlukom Poljske i očekujemo isto od Rumunjske, Češke, Slovačke i Njemačke.

Vojnici moje bojne, koji su ovdje, mi tu imamo samo devet protutenkovskih raketnih lansera", rekao je.

'Trebamo MiG-ove'

Na konstataciju da je Poljska voljna poslati 29 MiG-ova, ali da je Pentagon to odbio, Porošenko je dao drugo rješenje:

"Možemo ih dobiti bez Pentagona jer trebate shvatiti i prenesite ovu informaciju - da svaki sat rata bez tih borbenih aviona su dodatne smrti Ukrajinaca. Svaki sat je ukrajinska krv i spremni smo primiti avione od bilo koga, Poljske, Rumunjske, Njemačke... Zahvalni smo EU za pomoć koju je pružila, ali ovo je važno! Zahvalni smo za sankcije, ali to je važna i prava stvar. Svaki dan, dok Putin odbija povući trupe, dok se bori i nastavlja ubijati Ukrajinu, sankcije bi trebale biti sve žešće. Pod vodstvom premijera, vi ste donijeli pravu odluku i Hrvatska je učinila pravu stvar što je dala Ukrajini podršku za članstvo u EU."

---

image
'Kažu da će to NATO uvući u rat. Imam lošu vijest - NATO je već u ratu, trebate to shvatiti. Imajući to na umu, ako već nije zona zabrane leta, barem želimo dobiti MiG-ove 29 iz sovjetskog vremena, njima ćemo napasti, zaštititi nuklearne elektrane i nebo'
Kenzo Tribouillard/AFP
---

Osim pomoći u oružju, sankcijama naveo je i da za Ukrajinu treba plan gospodarskog oporavka, novi Maršalov plan.

"Te stvari je potrebno učiniti sada za Ukrajinu", poručio je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da grad u opsadi može izdržati najviše dva tjedna. Porošenko je i to komentirao.

"Već smo učinili najvažnije, a to je da smo uništili Putinovu ideju blickriga i da će zauzeti Ukrajinu u 36 sati. Ovo je sad 14. dan rata, mi se nikad nećemo predati, narod je ujedinjen kao nikada. Putin je mislio da ćemo ga dočekati sa cvijećem, ali mi to činimo s Molotovljevim koktelima. Svaka ulica i kuća je pakao za Ruse. Što više oružja dobijemo, to će biti kraća okupacija, čak i ako ćemo se trebati boriti sami", rekao je.

Na pitanje je li zadovoljan s načinom kako Zelenski vodi Ukrajinu u krizi i agresiji, rekao je da u Ukrajini ne razgovaraju o 5. i 6. predsjedniku.

"Nakon 24. veljače Zelenskom sam predložio sastanak kako bi uskladili djelovanje, imali smo nekoliko sastanaka, jako smo dobro usuglasili djelovanje, sad smo jednaki, više nema oporbe, svi smo Ukrajinci i svi smo sada vojnici. To želi vidjeti i ukrajinski narod, mi dajemo primjer kako treba djelovati kako bi to vidjeli naši strani partneri.

---

image
'Nakon 24. veljače Volodimiru Zelenskom sam predložio sastanak kako bismo uskladili djelovanje, sad smo jednaki, više nema oporbe, svi smo Ukrajinci i svi smo sada vojnici'
Twitter/channel 4
---

Putin nije očekivao da ćemo u zemlji biti jedinstveni, želim čestitati ukrajinskom narodu. Članice EU-a i Zapad nikad nisu bili tako jedinstveni što se tiče sankcija. Bravo SAD, EU i NATO! Ali nemojte stati! Idite dalje i budite odlučni jer jedino tako možete spasiti svijest. Čvrsto stojim iza šestog predsjednika i tijekom ovih pregovora jer to je jedini način kako možemo pobijediti Putina. Istina je s nama, borimo se za vlastitu zemlju i tlo, narod, djecu, žene i pobijedit ćemo!", rekao je Porošenko.

O tome smatra li da je Putin bijesan što Ukrajinu nije pokorio u tri dana, odgovara:

"Ne zanima me Putin i je li bijesan. Mi Ukrajinci imamo samo jedan odgovor: 'Putine bježi iz Ukrajine, ruske postrojbe - izađite! Imamo i jače riječi- njegovo je mjesto u Haagu, na sudu kao ratni zločinac. Ne vidim nikakvu drugu verziju rješenja izlaza iz krize."

Uputio je i osobnu poruku Vladimiru Putinu:

"Putine, prouči pažljivo Miloševićev slučaj, sjedit ćeš na istom mjestu!", izvještava RTL.

---

image
Putin i Porošenko s Lukašenkom kao tampon zonom
Kirill Kudryavtsev/AFP
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP Genya Savilov/AFP Kirill Kudryavtsev/AFP Kirill Kudryavtsev/AFP Twitter/channel 4 Kenzo Tribouillard/AFP
AFP
Porošenko i Putin u lipnju 2014. u Normandiji, govor tijela puno kazuje
Genya Savilov/AFP
Petro Porošenko: Mi se borimo za demokraciju, to je borba između zla, ludog manijaka i vraga Putina koji je u posljednja dva dana u Mariupolju ubio više od 1400 građana, civila, uključujući djecu
Kirill Kudryavtsev/AFP
'Imam vrlo loša iskustva tijekom pet godina pregovora s Putinom. Mnogo je puta meni osobno obećao da će doći do prekida vatra, da će pustiti taoce, povući postrojbe... Nikad nije održao obećanje'
Kirill Kudryavtsev/AFP
Putin i Porošenko s Lukašenkom kao tampon zonom
Twitter/channel 4
'Nakon 24. veljače Volodimiru Zelenskom sam predložio sastanak kako bismo uskladili djelovanje, sad smo jednaki, više nema oporbe, svi smo Ukrajinci i svi smo sada vojnici'
Kenzo Tribouillard/AFP
'Kažu da će to NATO uvući u rat. Imam lošu vijest - NATO je već u ratu, trebate to shvatiti. Imajući to na umu, ako već nije zona zabrane leta, barem želimo dobiti MiG-ove 29 iz sovjetskog vremena, njima ćemo napasti, zaštititi nuklearne elektrane i nebo'
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/bivsi-ukrajinski-predsjednik-petro-porosenko-porucio-putinu-prouci-pazljivo-milosevicev-slucaj-sjedit-ces-na-istom-mjestu-i-lavrov-je-ratni-zlocinac-1174436 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=659259b499927f0fba36eb5e1e38b8dc0d499f52 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Biv%C5%A1i+ukrajinski+predsjednik+Petro+Poro%C5%A1enko+poru%C4%8Dio+Putinu%3A+%E2%80%98Prou%C4%8Di+pa%C5%BEljivo+Milo%C5%A1evi%C4%87ev+slu%C4%8Daj%2C+sjedit+%C4%87e%C5%A1+na+istom+mjestu.+I+Lavrov+je+ratni+zlo%C4%8Dinac%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fbivsi-ukrajinski-predsjednik-petro-porosenko-porucio-putinu-prouci-pazljivo-milosevicev-slucaj-sjedit-ces-na-istom-mjestu-i-lavrov-je-ratni-zlocinac-1174436 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fbivsi-ukrajinski-predsjednik-petro-porosenko-porucio-putinu-prouci-pazljivo-milosevicev-slucaj-sjedit-ces-na-istom-mjestu-i-lavrov-je-ratni-zlocinac-1174436 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘vrag‘ će ići u haag [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Svijet‘vrag‘ će ići u haag

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko poručio Putinu: ‘Prouči pažljivo Miloševićev slučaj, sjedit ćeš na istom mjestu. I Lavrov je ratni zločinac‘

Piše PSD
10. ožujka 2022. - 15:53

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko javio se danas uživo iz Kijeva obučen u pancirku i porukom za Putina da će završiti kao i Slobodan Milošević na sudu u Haagu. Iznio je poruke Zapadu, što Ukrajini hitno treba, ali i zahvalu za Hrvatskoj na do sada učinjenom.

Na pitanje kako se osjeća i spava li, odgovorio je:

"Hrvati se još sjećaju kako je spavati tijekom rata, ja sam ovdje u središtu Kijeva, a na manje od 10 km nalaze se ruske postrojbe. Jučer i prekjučer gađali su civilne objekte u Kijevu, a danas smo evakuirali civile iz Buče i Irpina. Ponosan sam što smo samo iz ovih mjesta evakuirali više od 8000 građana. Ta mjesta više ne postoje, potpuno su uništeni", izvještava RTL.

Nastavio je s porukom za Hrvatsku:

"Zahvaljujem što u Hrvatskoj prenosite sve infor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 04:56