StoryEditorOCM
RegijaNESREĆA U TUZLI

UZNEMIRUJUĆE Vozio 155 km/h, puštao narodnjake i sve snimao uživo. Snimljen je trenutak užasa i nalet na šestero mladih

Piše VIJESTI SD
26. rujna 2023. - 15:09

U ulici 18. Hrvatske brigade u Tuzli se dogodila teška nesreća. Naime, za volanom Mercedesa nalazio se Smajl Mehmedović. Divljao je po tuzlanskim ulicama, prolazio kroz crvena svjetla, vozio preko 155 km/h dok mu je iz automobila tresla muzika narodne pjevačice Hajrije Gegaj "Ja djevojka, on oženjen majko", piše Crna-kronika BiH.

Sve vrijeme snimao je video i uživo ga prenosio preko društvene mreže Instagram. Dok je šest osoba teško ozlijedio, od kojih je dvoje završilo na respiratoru, bahati Smajl Mehmedović uspio je sve profile na društvenim mrežama obrisati kako njegova slika ne bi dospjela u javnost. Priča se, da ima jake političke i policijske veze u Tuzlanskom kantonu, navodi CK.

Vidi se i trenutak groznog sudara i loma. Auta su stala, nastao je krš, ljudi su jedva živi ostali, ali iz zvučnika i dalje trešti narodna muzika. Čisti užas. 

image

c k

- Moje si prijatelje ugrozio te noći. Čekao sam ih da dođu, a nisu došli zbog tvog kur*enja i brze vožnje dok si prolazio kroz crveno na semaforu. Sram i stid nek te bude. Nit ti ja mogu sudit, nit zakon izgleda, ali ima Bog nek ti sudi on za svaku suzu prolivenu. Ne znam kako zaspić noću i jesi li svjestan šta si uradio mladim životima - stoji u jednom od komentara.

Video pogledajte OVDJE

Stradale su ove osobe: 

- Ð.D. 2002 godište, povrede glave, pacijent operiran, samostalno diše.

- M.V. 2003 godište, povreda glave, grudnog koša i kičme, operiran. Pacijent samostalno diše.

- G.M.1997. godište, povreda vratne kičme i gornjih ekstremiteta, planiran operativni zahvat. Pacijentica samostalno diše.

- D.A.1996. godište, povrede grudnog koša, kičme i abdomena, operiran. Pacijent samostalno diše.

- M.R. 1986. godište, povreda glave, kičme i abdomena, samostalno diše, operiran.

- M.E. 2001. godište je pacijent koji je hospitaloziran na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan komunikativan, u toku dodatna dijagnostika.

CK još piše:

- U ulici 18. Hrvatske brigade u večernjim satima dogodila se proimetna  nesreća, a prizori s mjesta nesreće su stravični. Prevernuti automobili, izvaljen stup ulične rasvjete, a u pomoć su pored Službe hitne medicinske pomoći pozvani i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla. Cijela je ulica smrdjela po alkoholu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 11:56