StoryEditorOCM
RegijaŠTO SE MIJENJA?

Šef slovenske policije objasnio kako izgledaju nove mjere na granici s Hrvatskom: ‘Zanima nas jedna skupina ljudi...‘

Piše vijesti sd
27. rujna 2023. - 16:48

Slovenija zbog nezakonitih migracija planira zaoštravanje graničnog nadzora postavljanjem kontrolnih punktova na mjestima gdje sigurno može zaustavljati vozila, u blizini graničnih prijelaza s Hrvatskom, objavio je danas slovenski medij 24ur.

Pišu da bi kontrolni punktovi trebali biti postavljeni kod željezničkog nadvožnjaka u naselju Rigonce blizu graničnog prijelaza Harmica, u naselju Trnovec u općini Metlika, u Obrežju kod Kalina te na području Policijske uprave Kopar, u mjestima Rakitovec, Podgorje i Sočergi. Taj slovenski portal piše da se broj migranata koji nezakonito ulaze u Sloveniju preko takozvane balkanske rute, uključujući i kroz Bosnu i Hercegovinu, znatno povećao od ulaska hrvatske u šengenski prostor početkom godine.

Slovenski šef policije Boštjan Poklukar pojasnio je za RTV Slovenije da su se mobilnim ophodnjama koje djeluju u unutrašnjosti zemlje, a inače provode kompenzacijske mjere od ulaska Hrvatske u schengenski režim, pridružile i ophodnje koje provode pojačane kontrole u blizini nekadašnjih graničnih prijelaza, odnosno područjima Policijskih uprava Novo Mesto i Koper.

- Aktivnosti slovenske policije bit će i dalje usmjerene uglavnom na otkrivanje i uhićenje krijumčara te otkrivanje drugog prekograničnog kriminala koji se, naravno, još više događa na ovom području, rekao je. Policija će provoditi tzv. nesustavne kontrole, temeljene na pokazateljima i analizama rizika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:56