StoryEditorOCM
Regijanakon godine veze

Priča koja će vam izmamiti suze: Marija je svom odabraniku dala bubreg i tako mu spasila život

Piše PSD
8. studenog 2023. - 12:27

Marija (31) i Marko (30) iz Lajkovca u Srbiji primjer su prave, jake i čiste ljubavi. Marija je, naime, odlučila svom Marku dati svoj bubreg i time dokazala da ona ‘u dobru i zlu‘ zaista može biti stvarna, piše Espreso.

Zahvaljujući solidarnosti brojnih sudionika velike humanitarne akcije koja je ujedinila Lajkovac, Srbiju i srpsku dijasporu, a prvenstveno njegovoj devojci Mariji koja mu je donirala bubreg, tridesetogodišnjem Milošu Markoviću iz Strmova je u Turskoj uspješno izvršena transplantacija bubrega.

U vezi su godinu dana

Tijekom akcije prikupljanja sredstava za Miloševo liječenje, njegova devojka Marija Milojković (31) je izrazila želju i spremnost da Milošu, s kojim je oko godinu dana u vezi, da svoj bubreg, piše i lokalni medij Lajkovac na dlanu.

Na ovaj način, njih dvoje su svima održali lekciju o ljubavi, povezanosti, požrtvovnosti i svemu onome što jedan odnos čini jakim i čistim.

- Otišli smo 22. listopada u Tursku na preglede i mislili smo se vratiti nazad već u petak. Međutim, doktor je rekao da može operirati, sve se poklopilo i tako ostanemo i završimo sve. Ako Bog da zdravlja, za 20 dana Miloš će kući. Nakon transplantacije Miša je proveo 24 sata na intezivnoj njezi i danas je došao u sobu. Bubreg je odmah počeo raditi, sada pije terapiju i prate svaki sat kako napreduje, rekla je Marija.

Miloš se osjeća bolje nakon transplantacije

Miloš se sada, dodaje, dobro osjeća. Iako ima bolove, zna da je to normalno i da je ono najgore konačno iza njega.

- Ustaje, šeta, jede. Ja već sutra izlazim iz bolnice. Ovo je kao rutinska operacija ovdje, otkrila je ona, dok se Miloš zahvaljuje svima koji su pomogli da dobije najvažniju životnu bitku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:26