StoryEditorOCM
RegijaParis, Serbia?

Na Facebooku ekipa vari: pogledajte ‘Eiffelov toranj‘ u dvorištu u Srbiji, ima toga još: ‘Moje selo, lepše od Pariza

Piše VIJESTI SD
21. svibnja 2023. - 19:52

Na popularnoj Facebook stranici Squatting Slavs In Tracksuits na kojoj se preko milijun ljudi šali na račun Slavena, od Rusa pa do Hrvata, Srba, Bosanaca, Crnogoraca, ali i Mađara i Rumunja... kompletnog Balkana i okolice, osvanula je fotografija kuće u Srbiji ispred koje se nalazi konstrukcija nalik čuvenom pariškom Eiffelovom tornju.

Ali, brate mili, na što to sliči! Čovjek je nasadio ogromnu metalnu konstrukciju u dvorište obiteljske kuće uz cestu, ali njemu se očito sviđa. Njegov dvor, njegova pravila, ali komentari su brutalni.

- U ovo se pretvori Ajfelov toranj nakon što tjedan dana boravi u Srbiji

- Ako ne možeš otputovati u Pariz, dovedi Pariz doma

- U Srbiji kažu: ‘Moje selo lepše od Pariza‘

- Veliki posao, brate

Kako su pratitelji ove stranice napisali, riječ je o kopiji čuvenog tornja u Parizu, koja se nalazi u srpskom mjestu Velika Plana.  Iako je neusporediv manji od originala, u malom dvorištu izgleda ogromno i nemoguće ju je ne primijetiti. O neobičnoj konstrukciji već su izvještavali srpski mediji. Pišu kako se tamo nalazi preko 30 godina, preko ljeta je ukrašen cvijećem i zelenilom, a zimi dekorativnim svijećicama.

Navodno je žena htjela putovati u Pariz, a umjesto putovanja suprug joj je napravio Eiffelov toranj. Drugi pak pišu kako je vlasnik dugo živio i radio u Francuskoj, pa se toj zemlji odužio na ovaj način. Svakako, pozornost je privukao.

Zanimljivo, pratitelji ove stranice slali su još fotografija Eiffelovih kopija iz susjednih zemalja. Čini se da ih je najviše po Bugarskoj. 

Evo pa uživajte.

image

Kopija Eiffelova tornja u Bugarskoj

Screenshot Fb/
image

Još jedna u Bugarskoj

Screenshot Fb/
image

I ova je u Bugarskoj

Screenshot Fb/
image

I Mađari imaju svoj Eiffelov toranj

Screenshot Fb/
image

Ovaj je u Rumunjskoj

Screenshot Fb/
image

A ovaj u Slovačkoj

Screenshot Fb/

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 02:25