StoryEditorOCM
Regijaskandal u srbiji

Majka ‘smirivala‘ djevojčicu sedativima, prijeti joj višegodišnja robija: ‘Dijete je imalo trzaje, probleme u hodu...‘

Piše vijesti sd
23. travnja 2024. - 14:05

Ovog je utorka Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je od početka ove godine do 8. ožujka, u stanju uračunljivosti, trovala svoju kćerkicu (4) lijekovima za smirenje, javlja Blic.

Kako stoji u priopćenju tužitelja, sumnja se da je i u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr Vukan Čupić“ rastvarala u tekućinu sedative koji imaju adiktivno djelovanje, te ih je davala maloljetnoj oštećenici, a bez propisane terapije, pri tom ne mareći za posljedice po zdravlje.

- Ovakvo ponašanje optužene izazvalo je teško narušavanje zdravlja maloljetnice, koje se manifestiralo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja pljuvačke - navodi se.

Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu predložilo je sudu da okrivljenoj produži pritvor u kom se nalazi od 8. ožujka, kada je lišena slobode, s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vrijeme kada je pritvor i određen.

Zakon predviđa da osoba koja primjenom nasilja, prijetnjom da će napasti na život ili tijelo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, tjelesni integritet ili duševno stanje maloljetnog člana svoje obitelji biti kažnjeno kaznom zatvora od dvije do 10 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:53