StoryEditorOCM
Hrvatskaskupa usluga

Veliki lanac benzinskih crpki udvostručio cijenu korištenja toaleta, sada treba platiti jedan euro

Piše Dora Koretić/JL
13. srpnja 2024. - 09:41
Ina je prva uvela naplatu korištenja toaleta, a sada je na crpki u Brinju podigla cijenu za sto posto (ilustracija)Ante Cizmic/Cropix

Jedna je čitateljica ostala, blago rečeno, šokirana kad je prošlu subotu na Ininoj benzinskoj pumpi u Brinju, na autocesti, shvatila da će za korištenje toaleta morati platiti čak jedan euro.

"Nisam mogla vjerovati, na istoj sam pumpi bila nekoliko dana ranije i koštalo je 50 centa, a sad je osvanuo natpis da je cijena cijeli euro", začuđeno nam se povjerila. Kao dokaz nam je dala čak i presliku internetskog bankarstva na kojoj se vidi da je doista platila jedan euro, a karticu je koristila jer kod sebe nije imala dovoljno sitnog, piše Jutarnji list u rubrici Velika škrtica.

Ina je u Hrvatskoj bila prva benzinska pumpa koja je uvela naplatu korištenja toaleta i time je izazvala negodovanje građana, no brzo potom uvele su je i druge pumpe.

Naplata je u počecima iznosila 50 centa, a tako je, čini se, bilo sve do prošloga tjedna kad je ova tvrtka, iz nepoznatog razloga, očito odlučila povećati naknadu.

image

Korištenje toaleta na Ininim benzinskim crpkama više ne košta pedeset centi nego jedan euro (ilustracija)

/Shutterstock

Kažemo "iz nepoznatog razloga" jer nam iz Ine, kojoj smo poslali upit, nisu željeli odgovoriti na konkretna pitanja o iznosu ove usluge pa je tako zasad nepoznato je li cijena od jednog eura za korištenje toaleta praksa samo na njihovoj benzinskoj pumpi u Brinju ili i u svim ostalima.

Generički odgovor iz Ine

Također, nismo dobili niti pojašnjenje zašto bi ova usluga trebala toliko koštati, nego jedan od generičkih odgovora na pitanja o naplati toaleta kakve su iz Ine slali i ranije.

U tom dopisu iz Ine uglavnom pojašnjavaju koje kategorije kupaca imaju pravo na besplatni toalet te kako oni koji ga plate mogu ostvariti pravo na povrat novca na sljedeći način.

"Korištenje toaleta na Ina maloprodajnim mjestima na autocesti je besplatno za sve naše kupce te članove našeg loyalty programa. Pravo na besplatno korištenje imaju i mala djeca, osobe s invaliditetom te korisnici INA kartica. Ako kupac ipak plati navedenu uslugu, s dobivenom potvrdom može ostvariti popust kod sljedeće kupnje u Ininoj trgovini ili u Fresh Corneru, u istom iznosu koji je platio za korištenje toaleta. Potvrda vrijedi 15 dana od datuma izdavanja", poručili su te dodali da je naplata korištenja toaleta već više od desetljeća praksa u zemljama Europske unije u okruženju.

"Cilj ovakvog pristupa je omogućiti kupcima bolju kvalitetu usluge koja je za sve njih, na Ininim benzinskim postajama koje naplaćuju korištenje toaleta, i dalje besplatna", kazali su iz Ine.

image

Lanjski račun za korištenje toaleta u Ini, kada je to koštalo 50 centi

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2024 08:29