StoryEditorOCM
HrvatskaMULJANJE S CIJENAMA

Slučaj s Mljeta - jedna cijena na policama, druga na blagajni: ‘Upozorio sam, ne volim kad me prave budalom‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić/Dubrovački vjesnik
15. kolovoza 2024. - 12:41

U Saplunari na Mljetu, u trgovini lanca Studenac, za većinu proizvoda stoji jedna cijena na polici, dok na blagajni ta ista bude znatno veća, požalio se gost iz Hrvatske koji je s obitelji boravio na otoku.

Ovo im nije prvi put da su na odmoru na Mljetu, ali jest prvi put da su se susreli s ovako nečim.

image

Račun na Mljetu

Snimio čitatelj/Dubrovački Vjesnik

- Radnici na ukazanu razliku sliježu ramenima i govore da sve znaju, ali da oni tu ništa ne mogu - rekao je za Dubrovački vjesnik. Slučaj potkrijepljen fotografijama prijavio je državnoj inspekciji, od koje očekuje odgovor.

image

Cijene na Mljetu

Snimio čitatelj/Dubrovački Vjesnik

- Žao mi je, sve razumijem, otok je to i cijene su veće, ali baš ne volim kad me netko pravi budalom. U toj trgovini, mogu slobodno reći, po mojoj slobodnoj procjeni, 80 posto cijena iskazano je niže na policama nego što su na blagajni. Jutros novi primjer, boca vode i cijena na polici 1.09, a na blagajni 1.25 eura. Ne volim kad me prave budalom.

image

Račun na Mljetu

Snimio čitatelj/Dubrovački Vjesnik

Žena mi je jučer kupila kremu za sunčanje, 18.29 na blagajni, na polici 17.49, dok je cijena sladoleda iskazana na polici bila 3.52, a na blagajni 4.09! Ne krivim cure koje rade, ali kad sam ih pitao jesu li svjesne da je to zavaravanje, rekle su da jesu. Rekao sam im i da mi po zakonu moraju naplatiti cijenu s police, a one su rekle da to ne mogu, nego moraju naplatiti cijenu u računalu - prepričava kupac za Dubrovački vjesnik.

- Pisao sam i upravi trgovačkog lanca, ali mi još ništa nisu odgovorili - napomenuo je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 19:30