StoryEditorOCM
Hrvatskanovi detalji

Na Upravnom sudu počeo sastanak na temu mobinga, s predsjednicom Visokog upravnog suda žele razgovarati i suci

Piše Marko Didić
10. srpnja 2023. - 12:58

Na Upravnom sudu u Splitu počeo je sastanak na temu mobinga i pritisaka od strane predsjednice tog suda Nele Mešin na djelatnike suda.

Sastanku prisustvuje, i sa zaposlenicima upravo razgovara, predsjednica Visokog upravnog suda Inga Vezmar Barlek. Dvadesetak minuta prije početka sastanka gospođa Barlek je izišla iz taksija, a dočekala ju je predsjednica Mešin. Zajedno su ušle u zgradu, a gospoda Barlek nije htjela davati nikakve izjave. Neće biti izjava ni poslije održanog sastanka, rekla nam je.

11 od 12 sudaca ovog suda je, doznajemo, potpisalo zahtjev da i njih predsjednica Visokog upravnog suda sada primi na razgovor te da i oni iznesu svoje stavove i mišljenja. U pozivu za sastanak je predviđeno da o svojim iskustvima sa stalnim pritiscima govore samo zapisničarke, upisničarke i tajnice, ali je očigledno da i suci predsjednici Barlek imaju što reći jer su i oni pisali predstavke na postupanje Nele Mešin prema njima.

Vidjet ćemo hoće li predsjednica Barlek uvažiti ovoliku količinu potpisa uredujućih sudaca koji su se očigledno solidarizirali sa svojim zapisničarkama i upisničarkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:16