StoryEditorOCM
Hrvatskapogledajte video

Na jadranski otok se sručila invazija inspektora: u jednoj kuhinji ih je dočekao smrad, prizori su bili zastrašujući

Piše vijesti sd
12. srpnja 2023. - 20:56

Na jednom od najpopularnijih otoka u Hrvatskoj odvija se invazija inspektora. Provode provjere vezane uz rad na crno, ilegalno iznajmljivanje i sigurnost hrane. S njima je, na Pagu, bila i ekipa RTL-a.

Velika akcija je započela sinoć. Glavni fokus je bio na sigurnosti hrane, a prizori su bili zastrašujući. Inspektori su naišli na hladnjak pun hrane koja je istekla, a iz njega se širio neugodan miris. Neka pakiranja su bila skoro na rubu pucanja.

image

rtl screenshot

To je samo mali dio onoga što je inspekcija pronašla u restoranima, čije su kuhinje zatvorene. Osim problema s hranom, primijećene su i brojne nepravilnosti u vezi s ilegalnim iznajmljivanjem.

Zaprimljena je i dojava o sumnjivom baru na plaži, kojem se može pristupiti uskom stazom. Inspektori su prvo naručili kavu i sladoled kao tajni kupci. Trebalo je malo vremena da se pojavi prva sumnja.

"Došli smo na temelju dojave na licu mjesta. Radi se o objektu koji se nalazi uz obalu, uz more. Trebamo utvrditi kojom se djelatnošću bavi. Dojavljeno je da je objekt neregistriran, što trenutno provjeravamo. Također smo zatekli jednog radnika koji nije prijavljen", izjavio je Robert Kober, voditelj lokalne podružnice u Zagrebu.

Od 1. svibnja inspektorat je već proveo 1.300 nadzora. Dva dana u Novalji postala su glavna tema.

"Možete vidjeti da su nešto poduzeli jer su štandovi bili otvoreni jučer, a danas su zatvoreni. Nadali su se da inspekcija neće doći, ali došli su", istaknuo je zaštitar Igor Pocrnić.

image

rtl screenshot

Inspekcije neće stati s akcijom na otoku Pagu. Nastavit će se sutra na nekom drugom otoku. Cilj im je proći kroz sva turistička središta, od Istre do Dubrovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 19:03