StoryEditorOCM
HrvatskaPIŠEM PISMO...

Milanović pozvao Plenkovića na hitan sastanak: ‘Idemo se već danas dogovoriti o šefu tajne službe‘

Piše Marko Špoljar/JL
6. srpnja 2023. - 12:09

Predsjednik RH Zoran Milanović pozvao je premijera Andreja Plenkovića da već danas održe hitni sastanak kako bi se dogovorili tko će biti novi čelnik Vojne sigurnosno-obaviještajne agencije, piše Jutarnji list. 

"Poštovani predsjedniče Vlade, kao što Vam je poznato, 10. srpnja 2023. godine istječe mandat ravnatelja u ostavci Vojne sigurnosno-obavještajne agencije generala Ivice Kindera. Budući da nas dvojica još uvijek nismo dogovorili i usuglasili kandidata za novog ravnatelja VSOA-e, pozivam Vas da se žurno sastanemo, razgovaramo i usuglasimo kandidata za ravnatelja VSOA-e, kao što je to propisano Ustavom i zakonom te u skladu s ustaljenom praksom kod svih dosadašnjih imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija", poručio je Milanović u svom javnom pozivu za sastanak premijeru Plenkoviću.

"Ujedno smatram kako se problemi kojima je ta agencija opterećena niz godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja VSOA-e. Tim više je potreban naš sastanak kako bismo - kao jedini Ustavom i zakonom za to ovlašteni - raspravili i usuglasili smjernice za sistemske promjene u funkcioniranju te agencije u budućnosti. S obzirom na važnost i žurnost teme, predlažem Vam sastanak već tijekom današnjeg dana", poručuje predsjednik Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:47