StoryEditorOCM
Hrvatskadonio odluku

Milanović: ‘Kad će izbori? Odlučio sam, ali to je vojna tajna. Reći ću vam sutra‘

Piše Vijesti SD
14. ožujka 2024. - 15:49

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravi na Dugom otoku. Novinarima nije htio otkriti datum izbora, o kojemu treba odlučiti sada kad je raspušten Sabor. Kaže kako je već odlučio, ali datum će otkriti kad se vrati u Zagreb, javlja N1.

Na pitanja novinara o datumu izbora, predsjednik kaže da je odlučio kada će biti. “Vojna tajna. Reći ću vam sutra, kad se vratim u Zagreb. Ovo je bilo 4 godine beščašća”, rekao je predsjednik dodajući da je zlo vrijeme završilo nasilničkim instaliranjem Ivana Turudića.

“Izražavao sam se o Ustavnom sudu svakako, ne bez argumenata, a jučer su valjda i oni shvatili da tako dalje ne može”, rekao je predsjednik očito se referirajući na tekst koji je jučer objavio Jutarnji.

Podsjetimo, svečanom činu prisege novog glavnog državnog odvjetnika prvi put nije prisustvovao nitko iz Ustavnog suda. Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović dobio je poziv na prisegu, ali mu se nije odazvao, niti je itko drugi s Ustavnog suda došao u Sabor kao njegova zamjena.

Predsjednički izbori bit će u studenom ili prosincu. “S tim računajte, idemo raditi posao do kraja”, jasan je oko termina izbora na kojima će se birati njegov nasljednik ili nasljednica.

“Donesen je taj zakon AP što je vrlo neoriginalno, tako se zakoni nazivaju već godinama. Počelo je s lex Komadina. Ovo je pokušaj discipliniranja i sređivanja stanja tamo gdje postoji građanski neposluh i građanska svijest o tome da se neke stvari moraju učiniti javnima jer se neće znati tko krade, laže i drpa”, kaže o izglasavanju tog zakona danas u Saboru i dodaje kako je Plenkoviću životna opasnost te da je on protektor lopova i korupcije u Hrvatskoj.

“Možda to ne bih rekao prije sedam godina, ali sada to svako dijete kuži, svaka sredina”, kaže.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:19