stdClass Object ( [id] => 1387361 [title] => Koji će biti prvi potezi DP-ovaca i treba li od njih strahovati LGBT zajednica? Bartulica: ‘Nećemo zbunjivati djecu...‘ [alias] => koji-ce-biti-prvi-potezi-dp-ovaca-i-treba-li-od-njih-strahovati-lgbt-zajednica-bartulica-necemo-zbunjivati-djecu [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Što su govorili u Domovinskom pokretu prije izbora, što im je zapisano u programu i hoće li išta od toga biti moguće provesti u ministarstvima koja su izborili u novoj Vladi? Hoće li se, za početak, Ministarstvo poljoprivrede preseliti u Osijek, što su "domovinci" najavili kao prvu stvar koju će provesti? Hoće li privatizirati javna poduzeća? Hoće li dokinuti neka stečena prava, na primjer, prava na udomljavanje djece istospolnih parova, odnosno novac za financiranje tjednika Novosti u nakladi Srpskog narodnog vijeća? Koliko je točno da će tajkun Pavao Vujnovac biti novi gospodar Hrvatske, kao što sve vrijeme upozoravaju iz Mosta?

Rašireno je mišljenje da su Domovinskom pokretu najbitnija bila ministarstva gospodarstva i poljoprivrede kako bi proveli interese poslovnih skupina i stranačkih sponzora i to pod plaštom ideologije koju su "prodali" biračima, a koju će provlačiti kroz ministarstvo demografije. Ideologije, doduše, ne manjka ni u njihovim stavovima o budućnosti poljoprivrede, gdje se obračunavaju sa zelenim politikama.

Svojevremeno su javnim priopćenjem podržali prosvjede poljoprivrednika te naglasili kako je "za zelene radikale čovjek postao nametnik na zemlji" te da "u skladu s takvom ideologijom tome nametniku treba ograničiti i hranu pa je posve očekivano što su na udaru globalističkih eksperimenata posljednjih godina posebno poljoprivredna i stočarska proizvodnja".

"Ideološka avangarda takvih politika je u Kanadi i Nizozemskoj gdje smo prošlih godina imali masovne prosvjede poljoprivrednika i stočara. Nerazumne agende idu do te mjere da je u nekim gradovima Nizozemske zabranjeno oglašavanje mesa i mliječnih proizvoda jer je njihova proizvodnja povezana s prevelikom emisijom štetnih plinova. Jasno je da iza ovakvih odluka ne mogu postojati časne namjere niti plemeniti cilj kao što je zaštita prirode i okoliša", napisali su tom prilikom u DP-u te istaknuli kako su se nad "europskom poljoprivredom nadvile mračne perspektive uzrokovane poremećenim politikama briselskih birokrata i lobalističkih interesnih skupina".

---

image
Tomislav Kristo/Cropix
---

To samo potvrđuje kako su istinite tvrdnje poljoprivrednika da se 80 posto njihovih problema kuje u Bruxellesu, tvrde "domovinci". Za propast poljoprivrede kriva je, po DP-u, uvoznička i globalistička politika svih dosadašnjih Vlada i oni je žele, kako su kazali, pod hitno promijeniti. Ističu kako hrvatska vlast tjera hrvatskog poljoprivrednika da postane referent u službi Bruxellesa. "Nove direktive, tj. pravilnici u okviru Zajedničke poljoprivredne politike zahtijevaju od hrvatskog seljaka više vremena u administraciji umjesto da na svojim njivama proizvodi hranu. Čemu monitoring sustav i skupo plaćeno praćenje satelitima ako uza svu papirologiju poljoprivredik sada mora kao prvo posjedovati ‘pametni telefon‘, a zatim njime dovoljno dobro rukovati da bi ispunio zahtjeve koji će mu značiti novac, tj. hoće li ili neće dobiti potpore? Možemo pretpostaviti da će dobar dio seljaka u potpunosti odustati od potpora. Sumarno - cilj trenutne Zajedničke poljoprivredne politike i novih nerealnih, nametnutih zelenih politika je uništiti malog poljoprivrednika i administrativno ga izolirati od dostupnih financijskih sredstava", tvrde u DP-u.

Mario Radić u jednom predizbornom istupu istaknuo je kako subvencije u poljoprivredi koje dominiraju nemaju smisla jer se subvencionira hektar obradive površine umjesto proizvoda koji na tom hektaru nastaje. On smatra da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi iracionalno ustrojena i predlaže osnivanje otkupnih stanica, zadruga ili kooperativa.

Radić slavonske PIK-ove ne bi prepustio strancima, odnosno, kako je rekao, ni Mađarima ni Srbima, te misli da trebaju ostati u našim rukama. Podsjetimo da je za kompanije "Belje", "Vupik", PIK Vinkovci i "Vinka" mađarski tajkun Lorenz Meszaros, inače bliski prijatelj Viktora Orbana, upravo ponudio pola milijarde eura. To su tvrtke koje imaju koncesije nad zemljištem, a mađarska ponuda uključuje produljenje roka.

---

image

Mario Radić je, govoreći o HEP-u, kazao kako bi privatizaciju počeo s 20 posto jer je riječ o strateškoj energetskoj kompaniji u kojoj država mora imati i vlasnički i upravljački udio

Goran Mehkek/Cropix
---

Kad je riječ o gospodarstvu, u DP-u se zalažu za djelomičnu privatizaciju državnih kompanija. Mario Radić je, govoreći o HEP-u, kazao kako bi privatizaciju počeo s 20 posto jer je riječ o strateškoj energetskoj kompaniji u kojoj država mora imati i vlasnički i upravljački udio.

On je u jednom od predizbornih sučeljavanja kazao kako se zauzima za stvaranje uvjeta za privlačenje otvaranja ICT tvrtki u svim dijelovima Hrvatske. "Hrvatski otoci mogu postati atraktivni za otvaranje ICT tvrtki. Treba nam brzi širokopojasni internet na otocima, a tu dolazimo do pitanja zašto smo u privatizaciji HT-a prepustili infrastrukturu koji nismo trebali prepustiti", komentirao je. Upozorio je kako tvrtkama u njegovu vlasništvu struja čini 30 posto inputa u proizvodnji i zalaže se za porezno rasterećenje firmi, odnosno poduzetničku slobodu.

Kad je riječ o slobodama na polju ljudskih prava, poznato je kako su se "domovinci" zalagali za deratifikaciju Istanbulske konvencije, no ima biti da su od toga odustali. Ipak, ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece. Tek to neki smatraju čistim zavaravanjem birača jer nema šanse da se dokinu već stečena prava.

- To je pokušaj demagogije i populizma. Govore o nemogućem. Tako su govorili i o registriranom partnerstvu, a u Hrvatskoj ih imamo već preko tisuću. Imamo ljude koji imaju partnersko skrbništvo nad djecom. Sada imamo istospolne parove koje pomažu ovom sustavu, daju im alternativu odrastanju u domovima i to im je odobreno od strane struke. DP nema znanstveno dostupne pokazatelje za opravdanje svojih teza.

Postoje pravni mehanizmi, direktive Europske unije, međunarodni sporazumi, presude Upravnog i Ustavnog suda pa to možemo smatrati parolama kojima se pokušava s jedne strane zastrašiti LGBT zajednicu, a s druge strane zavarati svoje birače kojima moraju objasniti zašto su prekršili neka predizborna obećanja. To je stvarno smiješno i volio bih vidjeti te dokumente na temelju kojih bi oni krenuli u proceduru dokidanja nekih stečenih prava - kazao je Danijel Martinović iz Udruge Dugine obitelji, a s njim se, čini se, slažu i drugi LGBT aktivisti.

- U ovoj političkoj konstelaciji neće doći do unapređenja ljudskih prava gej sugrađana, što je tužno, ali sam potpuno siguran da neće biti nikakvog normativnog nazadovanja. Pravo na udomljavanje djece od strane istopolnih parova smatra se završenim, jer je tako 2020. godine ocijenio Ustavni sud direktno primenjujući ustavne vrijednosti, međunarodne ugovore i druge izvore prava. Usvajanje djece je potpuno druga kategorija koja će se riješiti, ponovo, jedino intervencijom Ustavnog suda gde će se isto tako, to bih ja volio, prepoznati da u ovom trenutku postoje diskriminatorni učinci prema istopolnim parovima - kazao je Ivan Zidarević.

DP je u svom programu, među ostalim, napisao da žele zaustaviti "promidžbe promjene spola" i "prestanak aktivnosti u smjeru promjene spola", a u vrtićima, školama, sportskim i javnim objektima, pa čak i zatvorima, zalažu se za odvajanje muških od ženskih svlačionica.

---

image

Poznato je kako su se "domovinci" zalagali za deratifikaciju Istanbulske konvencije, no ima biti da su od toga odustali. Ipak, ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece

Goran Mehkek/Cropix
---

U najnovijem istupu Stjepo Bartulica, član stranke i novoizabrani zastupnik u Saboru, poručio je kako će tražiti da u koalicijski sporazum uđe prestanak "ideološke kolonizacija Hrvatske". "To znači da će svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju i pokušaji da se indoktrinira djecu u školstvu nestati. Zadnje što nam treba je da se djecu zbunjuje u školstvu", kazao je Bartulica.

Inače, kampanja DP-a protiv SDSS-a Milorada Pupovca nastavlja se kroz najavu Ivana Penave da je dogovoren prestanak financiranja tjednika Novosti. "Ostaje točka na kojoj ćemo inzistirati, a to je pitanje financiranja tiskovina poput Novosti", potvrdio je u srijedu šef stranke.

U idućim danima vidjet će se koliko je ta najava utemeljena u stvarnosti jer preispitivanje financiranja moglo bi se odnositi i na druge manjinske tiskovine poput La voce del popolo talijanske manjine. Osim toga, prema mišljenju analitičara s kojim smo popričali o toj temi, ipak se ne očekuje da bi Andrej Plenković dopustio zatiranje jednog medija, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što bi to Bruxelles itekako zamjerio. No kanali financiranja bi, kažu upućeni, mogli biti donekle izmijenjeni kako bi vuk bio sit, a ovce na broju.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => desnica na vlasti [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => desnica na vlasti 2 0 8376 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-09 12:34:02 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-09 16:14:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-05-09 16:13:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Koji će biti prvi potezi DP-ovaca i treba li od njih strahovati LGBT zajednica? Bartulica: 'Nećemo zbunjivati djecu...' page_title=Koji će biti prvi potezi DP-ovaca i treba li od njih strahovati LGBT zajednica? Bartulica: 'Nećemo zbunjivati djecu...' [metakey] => domovinski pokret, izborni program, Mario Radić, zelene politike, Stjepo Bartulica, istospolni parovi [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/09\/27048373.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/09\/27044008.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/09\/27041549.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/09\/27041367.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/09\/26990939.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Tomislav Kristo\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u201dDomovinci\u201d ne prezaju u svom programu od najave ograni\u010davanja ste\u010denih prava LGBT zajednice te posebno isti\u010du da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece<\/p>\n\n

Na fotografiji: Stjepo Bartulica i Mario Radi\u0107<\/p>","

DP-ovci su uspjeli izboriti tri ministarstva, ho\u0107e li preko njih uspjeti realizirati stavke iz svog programa?<\/p>","

Mario Radi\u0107 je, govore\u0107i o HEP-u, kazao kako bi privatizaciju po\u010deo s 20 posto jer je rije\u010d o strate\u0161koj energetskoj kompaniji u kojoj dr\u017eava mora imati i vlasni\u010dki i upravlja\u010dki udio<\/p>","

Poznato je kako su se \u201ddomovinci\u201d zalagali za deratifikaciju Istanbulske konvencije, no ima biti da su od toga odustali. Ipak, ne prezaju u svom programu od najave ograni\u010davanja ste\u010denih prava LGBT zajednice te posebno isti\u010du da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1481","hd_27048373_1920.jpg":"1920x1080","k_27048373_1280.jpg":"1280x1280","k_27048373_1024.jpg":"1024x1024","k_27048373_640.jpg":"640x640","k_27048373_480.jpg":"480x480","k_27048373_340.jpg":"340x340","k_27048373_220.jpg":"220x220","o_27048373_1280.jpg":"1280x987","o_27048373_1024.jpg":"1024x789","o_27048373_640.jpg":"640x493","o_27048373_480.jpg":"480x370","o_27048373_340.jpg":"340x262","o_27048373_220.jpg":"220x169","h_27048373_1280.jpg":"1280x854","h_27048373_1024.jpg":"1024x683","h_27048373_640.jpg":"640x427","h_27048373_480.jpg":"480x320","h_27048373_340.jpg":"340x227","h_27048373_220.jpg":"220x147","pp_27048373_1280.jpg":"1280x1628","pp_27048373_1024.jpg":"1024x1303","pp_27048373_640.jpg":"640x814","pp_27048373_480.jpg":"480x611","pp_27048373_340.jpg":"340x432","pp_27048373_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27044008_1920.jpg":"1920x1080","k_27044008_1280.jpg":"1280x1280","k_27044008_1024.jpg":"1024x1024","k_27044008_640.jpg":"640x640","k_27044008_480.jpg":"480x480","k_27044008_340.jpg":"340x340","k_27044008_220.jpg":"220x220","o_27044008_1280.jpg":"1280x853","o_27044008_1024.jpg":"1024x682","o_27044008_640.jpg":"640x426","o_27044008_480.jpg":"480x320","o_27044008_340.jpg":"340x226","o_27044008_220.jpg":"220x146","h_27044008_1280.jpg":"1280x854","h_27044008_1024.jpg":"1024x683","h_27044008_640.jpg":"640x427","h_27044008_480.jpg":"480x320","h_27044008_340.jpg":"340x227","h_27044008_220.jpg":"220x147","pp_27044008_1280.jpg":"1280x1628","pp_27044008_1024.jpg":"1024x1303","pp_27044008_640.jpg":"640x814","pp_27044008_480.jpg":"480x611","pp_27044008_340.jpg":"340x432","pp_27044008_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27041549_1920.jpg":"1920x1080","k_27041549_1280.jpg":"1280x1280","k_27041549_1024.jpg":"1024x1024","k_27041549_640.jpg":"640x640","k_27041549_480.jpg":"480x480","k_27041549_340.jpg":"340x340","k_27041549_220.jpg":"220x220","o_27041549_1280.jpg":"1280x853","o_27041549_1024.jpg":"1024x682","o_27041549_640.jpg":"640x426","o_27041549_480.jpg":"480x320","o_27041549_340.jpg":"340x226","o_27041549_220.jpg":"220x146","h_27041549_1280.jpg":"1280x854","h_27041549_1024.jpg":"1024x683","h_27041549_640.jpg":"640x427","h_27041549_480.jpg":"480x320","h_27041549_340.jpg":"340x227","h_27041549_220.jpg":"220x147","pp_27041549_1280.jpg":"1280x1628","pp_27041549_1024.jpg":"1024x1303","pp_27041549_640.jpg":"640x814","pp_27041549_480.jpg":"480x611","pp_27041549_340.jpg":"340x432","pp_27041549_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_27041367_1920.jpg":"1920x1080","k_27041367_1280.jpg":"1280x1280","k_27041367_1024.jpg":"1024x1024","k_27041367_640.jpg":"640x640","k_27041367_480.jpg":"480x480","k_27041367_340.jpg":"340x340","k_27041367_220.jpg":"220x220","o_27041367_1280.jpg":"1280x852","o_27041367_1024.jpg":"1024x682","o_27041367_640.jpg":"640x426","o_27041367_480.jpg":"480x319","o_27041367_340.jpg":"340x226","o_27041367_220.jpg":"220x146","h_27041367_1280.jpg":"1280x854","h_27041367_1024.jpg":"1024x683","h_27041367_640.jpg":"640x427","h_27041367_480.jpg":"480x320","h_27041367_340.jpg":"340x227","h_27041367_220.jpg":"220x147","pp_27041367_1280.jpg":"1280x1628","pp_27041367_1024.jpg":"1024x1303","pp_27041367_640.jpg":"640x814","pp_27041367_480.jpg":"480x611","pp_27041367_340.jpg":"340x432","pp_27041367_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26990939_1920.jpg":"1920x1080","k_26990939_1280.jpg":"1280x1280","k_26990939_1024.jpg":"1024x1024","k_26990939_640.jpg":"640x640","k_26990939_480.jpg":"480x480","k_26990939_340.jpg":"340x340","k_26990939_220.jpg":"220x220","o_26990939_1280.jpg":"1280x853","o_26990939_1024.jpg":"1024x682","o_26990939_640.jpg":"640x426","o_26990939_480.jpg":"480x320","o_26990939_340.jpg":"340x226","o_26990939_220.jpg":"220x146","h_26990939_1280.jpg":"1280x854","h_26990939_1024.jpg":"1024x683","h_26990939_640.jpg":"640x427","h_26990939_480.jpg":"480x320","h_26990939_340.jpg":"340x227","h_26990939_220.jpg":"220x147","pp_26990939_1280.jpg":"1280x1628","pp_26990939_1024.jpg":"1024x1303","pp_26990939_640.jpg":"640x814","pp_26990939_480.jpg":"480x611","pp_26990939_340.jpg":"340x432","pp_26990939_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6114109 Threads: 87 Questions: 1105973764 Slow queries: 0 Opens: 204586 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.888 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9907463 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/koji-ce-biti-prvi-potezi-dp-ovaca-i-treba-li-od-njih-strahovati-lgbt-zajednica-bartulica-necemo-zbunjivati-djecu-1387361 [printLink] => /vijesti/hrvatska/koji-ce-biti-prvi-potezi-dp-ovaca-i-treba-li-od-njih-strahovati-lgbt-zajednica-bartulica-necemo-zbunjivati-djecu-1387361?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 605391 [name] => domovinski pokret [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-04 09:35:54 [main_article_id] => 0 [alias] => domovinski-pokret [link] => /tag/domovinski-pokret ) [1] => stdClass Object ( [id] => 610675 [name] => izborni program [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-17 14:10:17 [main_article_id] => 0 [alias] => izborni-program [link] => /tag/izborni-program ) [2] => stdClass Object ( [id] => 636948 [name] => Mario Radić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-25 15:54:23 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-radic [link] => /tag/mario-radic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 758521 [name] => zelene politike [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-05-09 18:14:35 [main_article_id] => 0 [alias] => zelene-politike [link] => /tag/zelene-politike ) [4] => stdClass Object ( [id] => 618201 [name] => Stjepo Bartulica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-20 08:43:32 [main_article_id] => 0 [alias] => stjepo-bartulica [link] => /tag/stjepo-bartulica ) [5] => stdClass Object ( [id] => 601260 [name] => istospolni parovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => istospolni-parovi [link] => /tag/istospolni-parovi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => desnica na vlasti [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Koji će biti prvi potezi DP-ovaca i treba li od njih strahovati LGBT zajednica? Bartulica: ‘Nećemo zbunjivati djecu...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/09/27048373.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

”Domovinci” ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece

Na fotografiji: Stjepo Bartulica i Mario Radić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/09/27048373.jpg [title] =>

”Domovinci” ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece

Na fotografiji: Stjepo Bartulica i Mario Radić

Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/09/27044008.jpg [title] =>

DP-ovci su uspjeli izboriti tri ministarstva, hoće li preko njih uspjeti realizirati stavke iz svog programa?

Vanesa Pandžić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/09/27041549.jpg [title] =>

Mario Radić je, govoreći o HEP-u, kazao kako bi privatizaciju počeo s 20 posto jer je riječ o strateškoj energetskoj kompaniji u kojoj država mora imati i vlasnički i upravljački udio

Goran Mehkek/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/09/27041367.jpg [title] =>

Poznato je kako su se ”domovinci” zalagali za deratifikaciju Istanbulske konvencije, no ima biti da su od toga odustali. Ipak, ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece

Goran Mehkek/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/09/26990939.jpg [title] => Tomislav Kristo/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Što su govorili u Domovinskom pokretu prije izbora, što im je zapisano u programu i hoće li išta od toga biti moguće provesti u ministarstvima koja su izborili u novoj Vladi? Hoće li se, za početak, Ministarstvo poljoprivrede preseliti u Osijek, što su "domovinci" najavili kao prvu stvar koju će provesti? Hoće li privatizirati javna poduzeća? Hoće li dokinuti neka stečena prava, na primjer, prava na udomljavanje djece istospolnih parova, odnosno novac za financiranje tjednika Novosti u nakladi Srpskog narodnog vijeća? Koliko je točno da će tajkun Pavao Vujnovac biti novi gospodar Hrvatske, kao što sve vrijeme upozoravaju iz Mosta?

Rašireno je mišljenje da su Domovinskom pokretu najbitnija bila ministarstva gospodarstva i poljoprivrede kako bi proveli interese poslovnih skupina i stranačkih sponzora i to pod plaštom ideologije koju su "prodali" biračima, a koju će provlačiti kroz ministarstvo demografije. Ideologije, doduše, ne manjka ni u njihovim stavovima o budućnosti poljoprivrede, gdje se obračunavaju sa zelenim politikama.

Svojevremeno su javnim priopćenjem podržali prosvjede poljoprivrednika te naglasili kako je "za zelene radikale čovjek postao nametnik na zemlji" te da "u skladu s takvom ideologijom tome nametniku treba ograničiti i hranu pa je posve očekivano što su na udaru globalističkih eksperimenata posljednjih godina posebno poljoprivredna i stočarska proizvodnja".

"Ideološka avangarda takvih politika je u Kanadi i Nizozemskoj gdje smo prošlih godina imali masovne prosvjede poljoprivrednika i stočara. Nerazumne agende idu do te mjere da je u nekim gradovima Nizozemske zabranjeno oglašavanje mesa i mliječnih proizvoda jer je njihova proizvodnja povezana s prevelikom emisijom štetnih plinova. Jasno je da iza ovakvih odluka ne mogu postojati časne namjere niti plemeniti cilj kao što je zaštita prirode i okoliša", napisali su tom prilikom u DP-u te istaknuli kako su se nad "europskom poljoprivredom nadvile mračne perspektive uzrokovane poremećenim politikama briselskih birokrata i lobalističkih interesnih skupina".

---

image
Tomislav Kristo/Cropix
---

To samo potvrđuje kako su istinite tvrdnje poljoprivrednika da se 80 posto njihovih problema kuje u Bruxellesu, tvrde "domovinci". Za propast poljoprivrede kriva je, po DP-u, uvoznička i globalistička politika svih dosadašnjih Vlada i oni je žele, kako su kazali, pod hitno promijeniti. Ističu kako hrvatska vlast tjera hrvatskog poljoprivrednika da postane referent u službi Bruxellesa. "Nove direktive, tj. pravilnici u okviru Zajedničke poljoprivredne politike zahtijevaju od hrvatskog seljaka više vremena u administraciji umjesto da na svojim njivama proizvodi hranu. Čemu monitoring sustav i skupo plaćeno praćenje satelitima ako uza svu papirologiju poljoprivredik sada mora kao prvo posjedovati ‘pametni telefon‘, a zatim njime dovoljno dobro rukovati da bi ispunio zahtjeve koji će mu značiti novac, tj. hoće li ili neće dobiti potpore? Možemo pretpostaviti da će dobar dio seljaka u potpunosti odustati od potpora. Sumarno - cilj trenutne Zajedničke poljoprivredne politike i novih nerealnih, nametnutih zelenih politika je uništiti malog poljoprivrednika i administrativno ga izolirati od dostupnih financijskih sredstava", tvrde u DP-u.

Mario Radić u jednom predizbornom istupu istaknuo je kako subvencije u poljoprivredi koje dominiraju nemaju smisla jer se subvencionira hektar obradive površine umjesto proizvoda koji na tom hektaru nastaje. On smatra da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi iracionalno ustrojena i predlaže osnivanje otkupnih stanica, zadruga ili kooperativa.

Radić slavonske PIK-ove ne bi prepustio strancima, odnosno, kako je rekao, ni Mađarima ni Srbima, te misli da trebaju ostati u našim rukama. Podsjetimo da je za kompanije "Belje", "Vupik", PIK Vinkovci i "Vinka" mađarski tajkun Lorenz Meszaros, inače bliski prijatelj Viktora Orbana, upravo ponudio pola milijarde eura. To su tvrtke koje imaju koncesije nad zemljištem, a mađarska ponuda uključuje produljenje roka.

---

image

Mario Radić je, govoreći o HEP-u, kazao kako bi privatizaciju počeo s 20 posto jer je riječ o strateškoj energetskoj kompaniji u kojoj država mora imati i vlasnički i upravljački udio

Goran Mehkek/Cropix
---

Kad je riječ o gospodarstvu, u DP-u se zalažu za djelomičnu privatizaciju državnih kompanija. Mario Radić je, govoreći o HEP-u, kazao kako bi privatizaciju počeo s 20 posto jer je riječ o strateškoj energetskoj kompaniji u kojoj država mora imati i vlasnički i upravljački udio.

On je u jednom od predizbornih sučeljavanja kazao kako se zauzima za stvaranje uvjeta za privlačenje otvaranja ICT tvrtki u svim dijelovima Hrvatske. "Hrvatski otoci mogu postati atraktivni za otvaranje ICT tvrtki. Treba nam brzi širokopojasni internet na otocima, a tu dolazimo do pitanja zašto smo u privatizaciji HT-a prepustili infrastrukturu koji nismo trebali prepustiti", komentirao je. Upozorio je kako tvrtkama u njegovu vlasništvu struja čini 30 posto inputa u proizvodnji i zalaže se za porezno rasterećenje firmi, odnosno poduzetničku slobodu.

Kad je riječ o slobodama na polju ljudskih prava, poznato je kako su se "domovinci" zalagali za deratifikaciju Istanbulske konvencije, no ima biti da su od toga odustali. Ipak, ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece. Tek to neki smatraju čistim zavaravanjem birača jer nema šanse da se dokinu već stečena prava.

- To je pokušaj demagogije i populizma. Govore o nemogućem. Tako su govorili i o registriranom partnerstvu, a u Hrvatskoj ih imamo već preko tisuću. Imamo ljude koji imaju partnersko skrbništvo nad djecom. Sada imamo istospolne parove koje pomažu ovom sustavu, daju im alternativu odrastanju u domovima i to im je odobreno od strane struke. DP nema znanstveno dostupne pokazatelje za opravdanje svojih teza.

Postoje pravni mehanizmi, direktive Europske unije, međunarodni sporazumi, presude Upravnog i Ustavnog suda pa to možemo smatrati parolama kojima se pokušava s jedne strane zastrašiti LGBT zajednicu, a s druge strane zavarati svoje birače kojima moraju objasniti zašto su prekršili neka predizborna obećanja. To je stvarno smiješno i volio bih vidjeti te dokumente na temelju kojih bi oni krenuli u proceduru dokidanja nekih stečenih prava - kazao je Danijel Martinović iz Udruge Dugine obitelji, a s njim se, čini se, slažu i drugi LGBT aktivisti.

- U ovoj političkoj konstelaciji neće doći do unapređenja ljudskih prava gej sugrađana, što je tužno, ali sam potpuno siguran da neće biti nikakvog normativnog nazadovanja. Pravo na udomljavanje djece od strane istopolnih parova smatra se završenim, jer je tako 2020. godine ocijenio Ustavni sud direktno primenjujući ustavne vrijednosti, međunarodne ugovore i druge izvore prava. Usvajanje djece je potpuno druga kategorija koja će se riješiti, ponovo, jedino intervencijom Ustavnog suda gde će se isto tako, to bih ja volio, prepoznati da u ovom trenutku postoje diskriminatorni učinci prema istopolnim parovima - kazao je Ivan Zidarević.

DP je u svom programu, među ostalim, napisao da žele zaustaviti "promidžbe promjene spola" i "prestanak aktivnosti u smjeru promjene spola", a u vrtićima, školama, sportskim i javnim objektima, pa čak i zatvorima, zalažu se za odvajanje muških od ženskih svlačionica.

---

image

Poznato je kako su se "domovinci" zalagali za deratifikaciju Istanbulske konvencije, no ima biti da su od toga odustali. Ipak, ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece

Goran Mehkek/Cropix
---

U najnovijem istupu Stjepo Bartulica, član stranke i novoizabrani zastupnik u Saboru, poručio je kako će tražiti da u koalicijski sporazum uđe prestanak "ideološke kolonizacija Hrvatske". "To znači da će svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju i pokušaji da se indoktrinira djecu u školstvu nestati. Zadnje što nam treba je da se djecu zbunjuje u školstvu", kazao je Bartulica.

Inače, kampanja DP-a protiv SDSS-a Milorada Pupovca nastavlja se kroz najavu Ivana Penave da je dogovoren prestanak financiranja tjednika Novosti. "Ostaje točka na kojoj ćemo inzistirati, a to je pitanje financiranja tiskovina poput Novosti", potvrdio je u srijedu šef stranke.

U idućim danima vidjet će se koliko je ta najava utemeljena u stvarnosti jer preispitivanje financiranja moglo bi se odnositi i na druge manjinske tiskovine poput La voce del popolo talijanske manjine. Osim toga, prema mišljenju analitičara s kojim smo popričali o toj temi, ipak se ne očekuje da bi Andrej Plenković dopustio zatiranje jednog medija, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što bi to Bruxelles itekako zamjerio. No kanali financiranja bi, kažu upućeni, mogli biti donekle izmijenjeni kako bi vuk bio sit, a ovce na broju.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Goran Mehkek/Cropix Goran Mehkek/Cropix Tomislav Kristo/Cropix
Cropix

”Domovinci” ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece

Na fotografiji: Stjepo Bartulica i Mario Radić

Vanesa Pandžić/Cropix

DP-ovci su uspjeli izboriti tri ministarstva, hoće li preko njih uspjeti realizirati stavke iz svog programa?

Goran Mehkek/Cropix

Mario Radić je, govoreći o HEP-u, kazao kako bi privatizaciju počeo s 20 posto jer je riječ o strateškoj energetskoj kompaniji u kojoj država mora imati i vlasnički i upravljački udio

Goran Mehkek/Cropix

Poznato je kako su se ”domovinci” zalagali za deratifikaciju Istanbulske konvencije, no ima biti da su od toga odustali. Ipak, ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/koji-ce-biti-prvi-potezi-dp-ovaca-i-treba-li-od-njih-strahovati-lgbt-zajednica-bartulica-necemo-zbunjivati-djecu-1387361 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=044b488910bb5d35696c414bc40ac3b546e885be [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Koji+%C4%87e+biti+prvi+potezi+DP-ovaca+i+treba+li+od+njih+strahovati+LGBT+zajednica%3F+Bartulica%3A+%E2%80%98Ne%C4%87emo+zbunjivati+djecu...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fkoji-ce-biti-prvi-potezi-dp-ovaca-i-treba-li-od-njih-strahovati-lgbt-zajednica-bartulica-necemo-zbunjivati-djecu-1387361 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fkoji-ce-biti-prvi-potezi-dp-ovaca-i-treba-li-od-njih-strahovati-lgbt-zajednica-bartulica-necemo-zbunjivati-djecu-1387361 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => desnica na vlasti [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskadesnica na vlasti

Koji će biti prvi potezi DP-ovaca i treba li od njih strahovati LGBT zajednica? Bartulica: ‘Nećemo zbunjivati djecu...‘

Piše Silvana Uzinić
9. svibnja 2024. - 18:13
”Domovinci” ne prezaju u svom programu od najave ograničavanja stečenih prava LGBT zajednice te posebno ističu da bi dokinuli pravo na udomljavanje djece Na fotografiji: Stjepo Bartulica i Mario RadićCropix

Što su govorili u Domovinskom pokretu prije izbora, što im je zapisano u programu i hoće li išta od toga biti moguće provesti u ministarstvima koja su izborili u novoj Vladi? Hoće li se, za početak, Ministarstvo poljoprivrede preseliti u Osijek, što su "domovinci" najavili kao prvu stvar koju će provesti? Hoće li privatizirati javna poduzeća? Hoće li dokinuti neka stečena prava, na primjer, prava na udomljavanje djece istospolnih parova, odnosno novac za financiranje tjednika Novosti u nakladi Srpskog narodnog vijeća? Koliko je točno da će tajkun Pavao Vujnovac biti novi gospodar Hrvatske, kao što sve vrijeme upozoravaju iz Mosta?

Rašireno je mišljenje da su Domovinskom pokretu najbitnija bila ministarstva gospodarstva i poljoprivrede kako bi proveli interese poslovnih s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:26