StoryEditorOCM
Hrvatska‘skandalozno‘

I Dežulović se oglasio o Severini: ‘Što reći o slučaju u kojem je jedan stranac moćniji od najmoćnije žene u državi?‘

Piše vijesti sd
25. siječnja 2024. - 23:18

Boris Dežulović je za N1 komentirao okršaj Severine Vučković sa Vrhovnim sudom, kao i podršku koju su joj dali poznati književnici, a i značajan dio javnosti.

Nakon što je Vrhovni sud donio odluku o poništenju Županijskog suda u vezi s pitanjem zajedničkog skrbništva nad sinom Aleksandrom, koje se vraća ocu Milanu Popoviću, javile su se mnoge poznate ličnosti. Čak je i predsjednik Vrhovnog suda, Radovan Dobronić, izrazio svoje neslaganje s otvorenim pismom koje je Severina uputila, a u kojem kritizira instituciju kojom predsjedava.

Ovaj potez je rezultirao time da je Dobronić postao predmetom kritika, ali istovremeno je javnost pružila snažniju podršku Severini.

“Želimo poslati javnu podršku ne Severini, odnosno, ne samo Severini, već prije svega, malom Aleksandru. Poanta cijele priče i fokus cijele priče mora biti dijete, mali Aleksandar, ne Severina, ne Milan, ne mi. Dijete. Kao očita žrtva izopačenog sistema”, rekao je Dežulović.

Nakon toga se osvrnuo na to što se od Aleksandra tražilo izjašnjavanje o tome koga više voli, majku ili oca.

“Nije to ništa novo. Nesretnih brakova, veza i djece iz takvih odnosa je bilo otkad se dvoje ljude spojilo. Sistem nikad nije, niti će naći, idealno rješenje. Svako puknuće veze je trauma, a na društvu i sistemu je smanjiti tu traumu koliko god se ona smanjiti može. Tu ne samo da ne vidimo pokušaj sistema da jednu dječju traumu umanji ili sanira, koliko god može, već upravo obrnuto, čini je većom, dubljom, strašnijom i tragičnijom po dijete od same činjenice razvoda roditelja. Tragedija ovog slučaja je što se multiplicira i uveličava.”

image

Severina i Aleksandar

Instagram Screenshot Severina/

Prokomentirao je i izjave suca Dobronića.

“One su u najblažu ruku, a kad ja kažem da je nešto u najblažu ruku, znate što mislim o tome… skandalozne. Neprimjereno je komentirati slučaj na način da se jedna od sudionica parnice proglašava najmoćnijom žene u Hrvatskoj, da se uopće komentira od strane predsjednika Vrhovnog suda, za mene laika s tri razreda srednje građevinske škole, je potpuno nezamisliva i skandalozna. Da ne govorim koliko je pogrešna. Čak i da je točna, bila bi skandalozna”, napominje Dežulović.

Za kraj se poznati novinar zapitao:

“Što onda reći o činjenici da jedna tako moćna žena kao što je Severina bude žrtva jednog takvog sistema? Ako tako prolaze moćne žene, moramo i trebamo misliti kako prolaze one nemoćne. Ako tako prolazi u takvoj jednoj parnici jedan Milan Popović, onda možemo misliti kako je on moćan, kad je u jednoj tako državi kao stranac, da ne kažem Srbin, moćniji od najmoćnije žene. Što to govori o moći žene u Hrvatskoj, što to govori o ženama uopće u Hrvatskoj, ostavljam gledateljima da prosude.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 03:31