StoryEditorOCM
Hrvatskanude povrat novca

HŽ nas je navikao na kašnjenja, ali ovaj put nije do njih: Od Vinkovaca do Zagreba brzim vlakom putovali čak 19 sati

Piše vijesti sd
20. srpnja 2023. - 15:21

Krenuli smo iz Vinkovaca jučer poslijepodne po voznom redu, točno u 17:27, a u Zagreb smo stigli nakon 19 sati putovanja, danas oko 12.30‘, rekla je za Večernji.hr čitateljica koja je opisala putovanje koje je trebalo završiti sinoć nešto nakon 22 sata u Zagrebu.

‘Krenuli smo iz Vinkovaca normalno i sve je bilo ok prvih 40-ak minuta putovanja. Negdje prije Andrijevaca uhvatilo nas je nevrijeme i tu stajemo, malo iza 18 sati‘, ispričala je jedna putnica. Od Andrijevaca dalje krenuli su tek nakon 5 sati čekanja. U međuvremenu su se s pruge uklanjali stabla i granje. Nakon što su oko 1 sat u noći nastavili put, ispostavilo se da su bili svega 10-ak minuta udaljeni od Slavonskog Broda.

‘Najgore je bilo kada je u vlaku u jednom trenutku nestalo struje na dva sata‘, priča putnica. ‘Stali smo opet negdje oko Starog Petrovog Sela, tu više ne znam točno na koliko dug‘, kaže, no čini joj se kako su i tu stajali najmanje 3 do 4 sata. Nakon toga oko 7:30 stižu u Novsku.

Tamo su čekali na presjedanje na drugi vlak kojim su konačno stigli i do Zagreba u 12:30. Iz Hrvatskih željeznica ispričavaju se putnicima vlaka. Kažu kako je zbog nevremena ‘vlak koji je iz Vinkovaca krenuo u 17:27 sati zaustavljen ispred kolodvora Garčin u 18:45 sati uslijed nestanka napona na kontaktnoj mreži. U vlaku je bilo 10 putnika u vagonu s ležajima. S obzirom da su i ceste na tom području bile zatvorene, HŽPP nije mogao angažirati zamjenske autobuse zbog čega su putnici proveli noć u vlaku. Putnicima su bili osigurani obrok i piće‘, odgovaraju iz HŽ-a.

Dodaju kako je ‘danas u 1:00 vlak krenuo iz Garčina te je ponovno zaustavljen u Starom Petrovom Selu u 2:17 sati zbog nestanka napona u kontaktnoj mreži. Vlak je iz Starog Petrovog Sela vožnju nastavio u 7:34 sati. Dio putnika odustao je od putovanja, a 6 putnika stiglo je u Zagreb oko 12:30 sati. Po dolasku u Zagreb putnicima su ponovno bili osigurani obrok i piće. Putnicima koji su putovali navedenim vlakom bit će vraćen cijeli iznos karte‘, kažu iz HŽ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:33