stdClass Object ( [id] => 1293509 [title] => Noćna zasjeda u Podstrani: Boksački prvak pod utjecajem kokaina nemilosrdno progonio žrtvu pucajući iz pištolja [alias] => nocna-zasjeda-u-podstrani-boksacki-prvak-pod-utjecajem-kokaina-nemilosrdno-progonio-zrtvu-pucajuci-iz-pistolja [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U blizini kafića u Podstrani kraj Splita u utorak, 23. listopada 2012. godine oko 1.30 ubijen je Marijan Bilić Kovačević (43) zvani Kova. U njega je iz pištolja Crvena zastava, kalibra 7,65 mm pucao Ante Bilić (29) zvani Baraba, europski boksački prvak u srednjoj kategoriji.

Prema prvim rezultatima očevida i izjavama svjedoka, ubojica se do kafića na podstranskom predjelu Grljevac dovezao svojim Audijem. U automobilu je pričekao da Marijan Bilić Kovačević iziđe iz kafića i ispalio prvi hitac prema njemu. Pogodio ga je u nogu, nakon čega se ranjeni Bilić Kovačević dao u bijeg.

Ante Bilić je potrčao za njim te ga je drugim metkom pogodio u drugu nogu blizu prepone. Unatoč ranama od metaka, Bilić Kovačević je nastavio bježati te je uspio zamaknuti pored susjedne kuće u vrt.

Tu ga je Ante Bilić sustigao i pogodio trećim metkom u trbuh, a kada je njegova žrtva pala na tlo, posljednji, četvrti, metak ispalio mu je u sljepoočnicu. Na takav tijek događaja ukazivale su i pronađene čahure, jedna blizu ulaza u kafić, druga na udaljenosti od oko 20 metara i dvije na mjestu gdje je ležalo tijelo ubijenoga.

Teško ranjenom Biliću Kovačeviću nije bilo spasa te je preminuo prije dolaska Hitne pomoći. Kako su istražitelji rekonstruirali, on se do kafića dovezao svojim Golfom neposredno prije napada, i po svemu sudeći nije se namjeravao zadržavati.

---

image

Ante Bilić kao mladi boksač na pripremama u Makarskoj

Ivo Ravlić/Cropix
---

Naime, kada je policija stigla na očevid na njegovom automobilu još su bila upaljena svjetla. U trenutku kada je Ante Bilić zapucao na njega, Marijan Bilić Kovačević je iz kafića izišao s četiri boce Coca-Cole u ruci.

Kako je u svojoj obiteljskoj kući, udaljenoj stotinjak metara, imao kafić, pretpostavili su kako mu je u lokalu nestalo tog pića pa se spustio kupiti par boca do najbližeg kafića. Procijenili su kako ga je Ante Bilić pratio svojim Audijem od trenutka kada je Bilić Kovačević izišao iz svog kafića.

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Bijeg prema Splitu

Nakon ubojstva se dao u bijeg prema Splitu, ali kako se sve dogodilo pred gostima kafića, policiji je odmah dojavljeno kojim automobilom ubojica bježi. Kraj TTTS-a je prošao pokraj policijske ophodnje te su krenuli u potjeru za njim.

Uhićen je na Turskoj kuli u Splitu gdje ga je policija okružila dok je sjedio u svom automobilu. Navodno je repetirao pištolj i zaprijetio da će se ubiti, tek nakon pregovora je odbacio oružje i predao se, ali policija nije željela službeno potvrditi tu informaciju.

---

image

Obiteljska kuća i kafić ubijenog Marijana Bilića Kovačevića

Vojko Bašić/ Cropix
---

U spremniku pištolja je imao još dva metka. Tijelo ubijenoga Marijana Bilića Kovačevića prevezeno je u KBC Split, na Odjel patologije gdje je napravljena obdukcija.

– Prve tri rane od metaka nisu bile smrtonosne. Prva je bila prostrijelna rana potkoljenice, dok ga je drugi metak pogodio u stražnjicu te je ostao u tkivu.

Ni jedna ni druga ne bi dovele do smrtne posljedice. Treći hitac ga je pogodio u trbuh i oštetio tanko crijevo, ali uz pravodobnu liječničku pomoć žrtva je mogla preživjeti i tu ranu. Četvrti hitac ga je dokrajčio – kazao je sudski vještak patolog.

Tijekom dana je Ante Bilić ispitan na policiji te je kazao kako je zločin planirao.

– Razmišljao sam zadnjih deset dana o tome, na kraju sam to prelomio u sebi i odlučio ga ubiti. Bilo je ili ja njega ili on mene – izjavio je.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Međutim, nakon što je priveden na Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu zbog ubojstva, branio se šutnjom. O motivu se još uvijek tek nagađalo jer je sa svojom žrtvom navodno bio u dobrim odnosima.

CRNI NOTES (24): Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio sačmaricu...

Bavio se sportom u kojem je bio više nego uspješan, a jedno vrijeme je bio i tjelesni čuvar Željka Keruma, bivšega gradonačelnika Splita. Još kao mlad Ante Bilić je skrenuo pažnju na sebe svojim borilačkim talentom i umijećem u ringu.

U velter kategoriji u amaterskom boksu krajem devedesetih godina imao je više od 100 borbi, gotovo sve je dobio, te je četiri puta bio državni prvak.

CRNI NOTES (23): Majka i dva sina sjedili su za večerom u Omišu kada je došao ubojica. Razbio je vrata, upao u stan i podigao sačmaricu

Nakon toga je nastupao u amaterskom kickboksu da bi 2002. godine prešao u profesionalne vode i dvije godine kasnije osvojio titulu Svjetskog boksačkog savjeta (WBC Youth) u polusrednjoj kategoriji, koju je obranio četiri puta.

Sat Rolex i lančić

Prvi poraz u profesionalnoj karijeri doživio je 2006. godine, nakon toga usporava karijeru i radi stanku. Polovicom 2011. godine se vraća profesionalnom boksu i od “Boom-boom” Bilića, nadimka koji je dobio zbog borbenosti, postaje “Baraba”.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

U travnju 2012. godine je osvojio naslov europskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBO federaciji. Pola godine kasnije u Podstrani čeka u zasjedi Marijana Bilića Kovačevića i ispaljuje u njega četiri hica.

Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Pojedine ispitane osobe navele su kako je sukob između Ante Bilića i Marijana Bilića Kovačevića izbio zbog sata Rolex i lančića koje je boksač skinuo jednom Kovinom prijatelju iz Šibenske Rogoznice.

Prije toga ga je pretukao zbog iznosa od 12.800 kuna te je kazao da to mora platiti. Prema drugim pričama, razlog su bile kompromitirajuće fotografije koje su preko mobitela slane njihovoj zajedničkoj poznanici.

Za navedeni izgred je Ante Bilić optužen zbog razbojništva, za što se vodio postupak na šibenskom sudu. Drugi su spominjali određena financijska dugovanja, ali su prijatelji s jedne i druge strane imali različite verzije.

---

image

Lumini ispred kafića

Vojko Bašić/ Cropix
---

Ispred kafića koji je Marijan Bilić Kovačević držao u prizemlju obiteljske kuće u Podstrani, na stolovima su se nalazili deseci upaljenih lumina.

– Dva sata prije ubojstva sjedili smo ovdje ispred kafića i pričali o poslovnim planovima. Kova mi je govorio da će sada ovdje biti završena cesta i da bi on, možda, kupio neku zemlju.

Dva sata kasnije doznajem da je ubijen. On je uvijek bio toliko pažljiv da bi se ujutro došao uvijek ispričati ako bi se čula galama u sitne sate iz njegova kafića. Znao je da imamo malog unuka i rekao bi: “Oprostite, žao mi je”– kazao je našem novinaru susjed ubijenoga.

Mjesec dana nakon zločina, Ante Bilić je ponudio milijun kuna jamčevine za obranu sa slobode. No, kako nije iznio obranu, Županijsko državno odvjetništvo se usprotivilo ukidanju istražnog zatvora nad njim.

Sud je prihvatio njihove argumente i odlučio ga ostaviti u ćeliji na Bilicama do daljnjeg. U nastavku istrage je utvrđeno kako je Ante Bilić u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem kokaina i diazepama, hipno-sedativne tvari prisutne u lijekovima za smirenje.

---

image

Suđenje Anti Biliću za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića u Podstrani pokraj Splita

Paun Paunović/Cropix
---

Navedene tvari se brzo apsorbiraju u organizmu, a kako su nađene u krvi i urinu, pretpostavljalo se da ih je uzeo tijekom dana koji je prethodio zasjedi i ubojstvu. Utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola, a kako se Ante Bilić i dalje branio šutnjom njegovo psihijatrijsko vještačenje nije se moglo kompletirati.

CRNI NOTES (22): Britanski vojnik došao na humanitarnu utrku u Kaštela gdje je na smrt pretučen. Petorica su uhićena, osuđen samo jedan

Polovicom prosinca 2012. godine je zbog razbojništva u Šibeniku osuđen na godinu i pol dana zatvora. Tijekom postupka je utvrđeno da je Ante Bilić oteti Rolex prodao za 11.000 kuna, a za kaznu se nagodio s državnim odvjetništvom te je priznao krivnju.

CRNI NOTES (21): Monstruozne metode bračnog para iz Splita: Valentina je imala godinu i pol dana kada je očuh istukao i vezao za madrac

U siječnju 2013. godine je odlučio iznijeti obranu vezano za ubojstvo u Podstrani.

– Uzrok je bila djevojka s kojom sam bio u intimnom odnosu nakon što je prekinula vezu s Kovom – izjavio je šturo pred tužiteljem i odbio odgovarati na daljnja pitanja.

’Žao mi je’

U travnju iste godine je na Županijskom sudu u Splitu započelo suđenje na kojem su govorili i svjedoci strašnog događaja te noći u Podstrani.

– Kova se u kafiću malo šalio s nama te je izišao, a vrata su se sama za njim zatvorila. Nakon desetak sekundi čuli smo neki prasak, mislili smo da je bacio petardu.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Instinktivno sam izišao i vidio s leđa osobu nižeg rasta u trenirci s kapuljačom na glavi, s ispruženom desnom rukom u kojoj je držao pištolj malo ukoso. Usmjerio ga je prema Kovinim ramenima, a on i Kova su bili udaljeni oko metar.

Od mene su bili udaljeni oko pet metara. Kova je tada potrčao prema obližnjoj kući, a za njim i napadač koji je ispalio hitac.

Ušao sam u kafić i viknuo da pucaju na Kovu, a tada se čulo još nekoliko hitaca. Vidio sam da se napadač vratio do Audija A6 koji je stajao s otvorenim vratima te je mirno sjeo u vozilo i polako krenuo prema Splitu – opisao je jedan gost kafića.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Na kraju suđenja optuženi Ante Bilić je iznio svoju obranu.

– Žao mi je što se sve ovo dogodilo, kajem se zbog toga, uništio sam svoju obitelj, ali i obitelj oštećenog. Dogodilo se to što se nije smjelo dogoditi, ja to nisam planirao. Nisam kriminalac, niti od kriminala živim, ja sam te večeri samo branio svoj život – kazao je.

Početkom prosinca 2013. godine osuđen je na 12 godina zatvora, a kazni je pribrojena i godina i pol koju je dobio za razbojništvo u Šibeniku. Zatim mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 13 godina te mu je produljen istražni zatvor.

U lipnju 2014. godine Vrhovni sud je potvrdio presudu te je postala pravomoćna.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (25) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Crni notes (25) 2 0 9604 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-05-22 22:04:04 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-05-27 05:44:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-05-27 05:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 820 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Dugo je trebalo da Ante Bilić (29) zvani Baraba, europski boksački prvak u srednjoj kategoriji, prekine šutnju i iznoseći obranu objasni što ga je navelo da ubije Marijana Bilića Kovačevića: uzrok je bila djevojka... [metadata] => robots= author= title=Noćna zasjeda u Podstrani kraj Splita: boksački prvak pod kokainom nemilosrdno je progonio žrtvu pucajući iz pištolja [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo, Podstrana, Ante Bilić, boksač [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24968470.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950941.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950942.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950960.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950961.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950937.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950943.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950938.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950944.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950965.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950966.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950940.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950939.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950962.png","\/images\/slike\/2023\/05\/23\/24950963.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/ Cropix","SD","SD","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/ Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","SD","SD","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","SD","SD"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Pred kafi\u0107em ubijenoga zapaljeni su lumini; Ante Bili\u0107 na su\u0111enju<\/p>","

Ante Bili\u0107 kao mladi boksa\u010d na pripremama u Makarskoj<\/p>","

Obiteljska ku\u0107a i kafi\u0107\u00a0ubijenog Marijana Bili\u0107a Kova\u010devi\u0107a<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Presuda Anti Bili\u0107u
\n
\n
\n
\n\u00a0<\/p>","

Lumini ispred kafi\u0107a<\/p>","

Su\u0111enje Anti Bili\u0107u za ubojstvo Marijana Bili\u0107a Kova\u010devi\u0107a\u00a0u Podstrani pokraj Splita<\/p>","

Dok je pucao u \u017ertvu, ona je poku\u0161ala\u00a0pobje\u0107i u obli\u017enji odvodni kanal<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Objava presude Anti Bili\u0107u na \u017dupanijskom sudu u Splitu
\n
\n
\n
\n
\n
\n\u00a0<\/p>","

Ante Bili\u0107 bio je poznat kao vrsni boksa\u010d<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24968470_1920.jpg":"1920x1080","k_24968470_1280.jpg":"1280x1280","k_24968470_1024.jpg":"1024x1024","k_24968470_640.jpg":"640x640","k_24968470_480.jpg":"480x480","k_24968470_340.jpg":"340x340","k_24968470_220.jpg":"220x220","o_24968470_1280.jpg":"1280x853","o_24968470_1024.jpg":"1024x682","o_24968470_640.jpg":"640x426","o_24968470_480.jpg":"480x320","o_24968470_340.jpg":"340x226","o_24968470_220.jpg":"220x146","h_24968470_1280.jpg":"1280x854","h_24968470_1024.jpg":"1024x683","h_24968470_640.jpg":"640x427","h_24968470_480.jpg":"480x320","h_24968470_340.jpg":"340x227","h_24968470_220.jpg":"220x147","pp_24968470_1280.jpg":"1280x1628","pp_24968470_1024.jpg":"1024x1303","pp_24968470_640.jpg":"640x814","pp_24968470_480.jpg":"480x611","pp_24968470_340.jpg":"340x432","pp_24968470_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24950941_1920.jpg":"1920x1080","k_24950941_1280.jpg":"1280x1280","k_24950941_1024.jpg":"1024x1024","k_24950941_640.jpg":"640x640","k_24950941_480.jpg":"480x480","k_24950941_340.jpg":"340x340","k_24950941_220.jpg":"220x220","o_24950941_1280.jpg":"1280x853","o_24950941_1024.jpg":"1024x682","o_24950941_640.jpg":"640x426","o_24950941_480.jpg":"480x320","o_24950941_340.jpg":"340x226","o_24950941_220.jpg":"220x146","h_24950941_1280.jpg":"1280x854","h_24950941_1024.jpg":"1024x683","h_24950941_640.jpg":"640x427","h_24950941_480.jpg":"480x320","h_24950941_340.jpg":"340x227","h_24950941_220.jpg":"220x147","pp_24950941_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950941_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950941_640.jpg":"640x814","pp_24950941_480.jpg":"480x611","pp_24950941_340.jpg":"340x432","pp_24950941_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1321","hd_24950942_1920.jpg":"1920x1080","k_24950942_1280.jpg":"1280x1280","k_24950942_1024.jpg":"1024x1024","k_24950942_640.jpg":"640x640","k_24950942_480.jpg":"480x480","k_24950942_340.jpg":"340x340","k_24950942_220.jpg":"220x220","o_24950942_1280.jpg":"1280x880","o_24950942_1024.jpg":"1024x704","o_24950942_640.jpg":"640x440","o_24950942_480.jpg":"480x330","o_24950942_340.jpg":"340x233","o_24950942_220.jpg":"220x151","h_24950942_1280.jpg":"1280x854","h_24950942_1024.jpg":"1024x683","h_24950942_640.jpg":"640x427","h_24950942_480.jpg":"480x320","h_24950942_340.jpg":"340x227","h_24950942_220.jpg":"220x147","pp_24950942_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950942_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950942_640.jpg":"640x814","pp_24950942_480.jpg":"480x611","pp_24950942_340.jpg":"340x432","pp_24950942_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24950960_1920.jpg":"1920x1080","k_24950960_1280.jpg":"1280x1280","k_24950960_1024.jpg":"1024x1024","k_24950960_640.jpg":"640x640","k_24950960_480.jpg":"480x480","k_24950960_340.jpg":"340x340","k_24950960_220.jpg":"220x220","o_24950960_1280.jpg":"1280x853","o_24950960_1024.jpg":"1024x682","o_24950960_640.jpg":"640x426","o_24950960_480.jpg":"480x320","o_24950960_340.jpg":"340x226","o_24950960_220.jpg":"220x146","h_24950960_1280.jpg":"1280x854","h_24950960_1024.jpg":"1024x683","h_24950960_640.jpg":"640x427","h_24950960_480.jpg":"480x320","h_24950960_340.jpg":"340x227","h_24950960_220.jpg":"220x147","pp_24950960_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950960_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950960_640.jpg":"640x814","pp_24950960_480.jpg":"480x611","pp_24950960_340.jpg":"340x432","pp_24950960_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24950961_1920.jpg":"1920x1080","k_24950961_1280.jpg":"1280x1280","k_24950961_1024.jpg":"1024x1024","k_24950961_640.jpg":"640x640","k_24950961_480.jpg":"480x480","k_24950961_340.jpg":"340x340","k_24950961_220.jpg":"220x220","o_24950961_1280.jpg":"1280x853","o_24950961_1024.jpg":"1024x682","o_24950961_640.jpg":"640x426","o_24950961_480.jpg":"480x320","o_24950961_340.jpg":"340x226","o_24950961_220.jpg":"220x146","h_24950961_1280.jpg":"1280x854","h_24950961_1024.jpg":"1024x683","h_24950961_640.jpg":"640x427","h_24950961_480.jpg":"480x320","h_24950961_340.jpg":"340x227","h_24950961_220.jpg":"220x147","pp_24950961_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950961_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950961_640.jpg":"640x814","pp_24950961_480.jpg":"480x611","pp_24950961_340.jpg":"340x432","pp_24950961_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1373","hd_24950937_1920.jpg":"1920x1080","k_24950937_1280.jpg":"1280x1280","k_24950937_1024.jpg":"1024x1024","k_24950937_640.jpg":"640x640","k_24950937_480.jpg":"480x480","k_24950937_340.jpg":"340x340","k_24950937_220.jpg":"220x220","o_24950937_1280.jpg":"1280x915","o_24950937_1024.jpg":"1024x732","o_24950937_640.jpg":"640x457","o_24950937_480.jpg":"480x343","o_24950937_340.jpg":"340x243","o_24950937_220.jpg":"220x157","h_24950937_1280.jpg":"1280x854","h_24950937_1024.jpg":"1024x683","h_24950937_640.jpg":"640x427","h_24950937_480.jpg":"480x320","h_24950937_340.jpg":"340x227","h_24950937_220.jpg":"220x147","pp_24950937_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950937_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950937_640.jpg":"640x814","pp_24950937_480.jpg":"480x611","pp_24950937_340.jpg":"340x432","pp_24950937_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1311","hd_24950943_1920.jpg":"1920x1080","k_24950943_1280.jpg":"1280x1280","k_24950943_1024.jpg":"1024x1024","k_24950943_640.jpg":"640x640","k_24950943_480.jpg":"480x480","k_24950943_340.jpg":"340x340","k_24950943_220.jpg":"220x220","o_24950943_1280.jpg":"1280x874","o_24950943_1024.jpg":"1024x699","o_24950943_640.jpg":"640x437","o_24950943_480.jpg":"480x327","o_24950943_340.jpg":"340x232","o_24950943_220.jpg":"220x150","h_24950943_1280.jpg":"1280x854","h_24950943_1024.jpg":"1024x683","h_24950943_640.jpg":"640x427","h_24950943_480.jpg":"480x320","h_24950943_340.jpg":"340x227","h_24950943_220.jpg":"220x147","pp_24950943_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950943_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950943_640.jpg":"640x814","pp_24950943_480.jpg":"480x611","pp_24950943_340.jpg":"340x432","pp_24950943_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2922","hd_24950938_1920.jpg":"1920x1080","k_24950938_1280.jpg":"1280x1280","k_24950938_1024.jpg":"1024x1024","k_24950938_640.jpg":"640x640","k_24950938_480.jpg":"480x480","k_24950938_340.jpg":"340x340","k_24950938_220.jpg":"220x220","o_24950938_1280.jpg":"1280x1948","o_24950938_1024.jpg":"1024x1558","o_24950938_640.jpg":"640x974","o_24950938_480.jpg":"480x730","o_24950938_340.jpg":"340x517","o_24950938_220.jpg":"220x334","h_24950938_1280.jpg":"1280x854","h_24950938_1024.jpg":"1024x683","h_24950938_640.jpg":"640x427","h_24950938_480.jpg":"480x320","h_24950938_340.jpg":"340x227","h_24950938_220.jpg":"220x147","pp_24950938_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950938_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950938_640.jpg":"640x814","pp_24950938_480.jpg":"480x611","pp_24950938_340.jpg":"340x432","pp_24950938_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1416","hd_24950944_1920.jpg":"1920x1080","k_24950944_1280.jpg":"1280x1280","k_24950944_1024.jpg":"1024x1024","k_24950944_640.jpg":"640x640","k_24950944_480.jpg":"480x480","k_24950944_340.jpg":"340x340","k_24950944_220.jpg":"220x220","o_24950944_1280.jpg":"1280x944","o_24950944_1024.jpg":"1024x755","o_24950944_640.jpg":"640x472","o_24950944_480.jpg":"480x354","o_24950944_340.jpg":"340x250","o_24950944_220.jpg":"220x162","h_24950944_1280.jpg":"1280x854","h_24950944_1024.jpg":"1024x683","h_24950944_640.jpg":"640x427","h_24950944_480.jpg":"480x320","h_24950944_340.jpg":"340x227","h_24950944_220.jpg":"220x147","pp_24950944_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950944_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950944_640.jpg":"640x814","pp_24950944_480.jpg":"480x611","pp_24950944_340.jpg":"340x432","pp_24950944_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24950965_1920.jpg":"1920x1080","k_24950965_1280.jpg":"1280x1280","k_24950965_1024.jpg":"1024x1024","k_24950965_640.jpg":"640x640","k_24950965_480.jpg":"480x480","k_24950965_340.jpg":"340x340","k_24950965_220.jpg":"220x220","o_24950965_1280.jpg":"1280x853","o_24950965_1024.jpg":"1024x682","o_24950965_640.jpg":"640x426","o_24950965_480.jpg":"480x320","o_24950965_340.jpg":"340x226","o_24950965_220.jpg":"220x146","h_24950965_1280.jpg":"1280x854","h_24950965_1024.jpg":"1024x683","h_24950965_640.jpg":"640x427","h_24950965_480.jpg":"480x320","h_24950965_340.jpg":"340x227","h_24950965_220.jpg":"220x147","pp_24950965_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950965_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950965_640.jpg":"640x814","pp_24950965_480.jpg":"480x611","pp_24950965_340.jpg":"340x432","pp_24950965_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24950966_1920.jpg":"1920x1080","k_24950966_1280.jpg":"1280x1280","k_24950966_1024.jpg":"1024x1024","k_24950966_640.jpg":"640x640","k_24950966_480.jpg":"480x480","k_24950966_340.jpg":"340x340","k_24950966_220.jpg":"220x220","o_24950966_1280.jpg":"1280x853","o_24950966_1024.jpg":"1024x682","o_24950966_640.jpg":"640x426","o_24950966_480.jpg":"480x320","o_24950966_340.jpg":"340x226","o_24950966_220.jpg":"220x146","h_24950966_1280.jpg":"1280x854","h_24950966_1024.jpg":"1024x683","h_24950966_640.jpg":"640x427","h_24950966_480.jpg":"480x320","h_24950966_340.jpg":"340x227","h_24950966_220.jpg":"220x147","pp_24950966_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950966_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950966_640.jpg":"640x814","pp_24950966_480.jpg":"480x611","pp_24950966_340.jpg":"340x432","pp_24950966_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1340","hd_24950940_1920.jpg":"1920x1080","k_24950940_1280.jpg":"1280x1280","k_24950940_1024.jpg":"1024x1024","k_24950940_640.jpg":"640x640","k_24950940_480.jpg":"480x480","k_24950940_340.jpg":"340x340","k_24950940_220.jpg":"220x220","o_24950940_1280.jpg":"1280x893","o_24950940_1024.jpg":"1024x714","o_24950940_640.jpg":"640x446","o_24950940_480.jpg":"480x335","o_24950940_340.jpg":"340x237","o_24950940_220.jpg":"220x153","h_24950940_1280.jpg":"1280x854","h_24950940_1024.jpg":"1024x683","h_24950940_640.jpg":"640x427","h_24950940_480.jpg":"480x320","h_24950940_340.jpg":"340x227","h_24950940_220.jpg":"220x147","pp_24950940_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950940_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950940_640.jpg":"640x814","pp_24950940_480.jpg":"480x611","pp_24950940_340.jpg":"340x432","pp_24950940_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1301","hd_24950939_1920.jpg":"1920x1080","k_24950939_1280.jpg":"1280x1280","k_24950939_1024.jpg":"1024x1024","k_24950939_640.jpg":"640x640","k_24950939_480.jpg":"480x480","k_24950939_340.jpg":"340x340","k_24950939_220.jpg":"220x220","o_24950939_1280.jpg":"1280x867","o_24950939_1024.jpg":"1024x693","o_24950939_640.jpg":"640x433","o_24950939_480.jpg":"480x325","o_24950939_340.jpg":"340x230","o_24950939_220.jpg":"220x149","h_24950939_1280.jpg":"1280x854","h_24950939_1024.jpg":"1024x683","h_24950939_640.jpg":"640x427","h_24950939_480.jpg":"480x320","h_24950939_340.jpg":"340x227","h_24950939_220.jpg":"220x147","pp_24950939_1280.jpg":"1280x1628","pp_24950939_1024.jpg":"1024x1303","pp_24950939_640.jpg":"640x814","pp_24950939_480.jpg":"480x611","pp_24950939_340.jpg":"340x432","pp_24950939_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24950962_1920.png":"1920x1080","k_24950962_1280.png":"1280x1280","k_24950962_1024.png":"1024x1024","k_24950962_640.png":"640x640","k_24950962_480.png":"480x480","k_24950962_340.png":"340x340","k_24950962_220.png":"220x220","o_24950962_1280.png":"1280x1880","o_24950962_1024.png":"1024x1504","o_24950962_640.png":"640x940","o_24950962_480.png":"480x705","o_24950962_340.png":"340x499","o_24950962_220.png":"220x323","h_24950962_1280.png":"1280x854","h_24950962_1024.png":"1024x683","h_24950962_640.png":"640x427","h_24950962_480.png":"480x320","h_24950962_340.png":"340x227","h_24950962_220.png":"220x147","pp_24950962_1280.png":"1280x1628","pp_24950962_1024.png":"1024x1303","pp_24950962_640.png":"640x814","pp_24950962_480.png":"480x611","pp_24950962_340.png":"340x432","pp_24950962_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24950963_1920.png":"1920x1080","k_24950963_1280.png":"1280x1280","k_24950963_1024.png":"1024x1024","k_24950963_640.png":"640x640","k_24950963_480.png":"480x480","k_24950963_340.png":"340x340","k_24950963_220.png":"220x220","o_24950963_1280.png":"1280x1880","o_24950963_1024.png":"1024x1504","o_24950963_640.png":"640x940","o_24950963_480.png":"480x705","o_24950963_340.png":"340x499","o_24950963_220.png":"220x323","h_24950963_1280.png":"1280x854","h_24950963_1024.png":"1024x683","h_24950963_640.png":"640x427","h_24950963_480.png":"480x320","h_24950963_340.png":"340x227","h_24950963_220.png":"220x147","pp_24950963_1280.png":"1280x1628","pp_24950963_1024.png":"1024x1303","pp_24950963_640.png":"640x814","pp_24950963_480.png":"480x611","pp_24950963_340.png":"340x432","pp_24950963_220.png":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7602180 Threads: 5 Questions: 1548919170 Slow queries: 4717509 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111152246 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/nocna-zasjeda-u-podstrani-boksacki-prvak-pod-utjecajem-kokaina-nemilosrdno-progonio-zrtvu-pucajuci-iz-pistolja-1293509 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/nocna-zasjeda-u-podstrani-boksacki-prvak-pod-utjecajem-kokaina-nemilosrdno-progonio-zrtvu-pucajuci-iz-pistolja-1293509?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 351629 [name] => ubojstvo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo [link] => /tag/ubojstvo ) [2] => stdClass Object ( [id] => 457807 [name] => Podstrana [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => podstrana [link] => /tag/podstrana ) [3] => stdClass Object ( [id] => 335901 [name] => Ante Bilić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-bilic [link] => /tag/ante-bilic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 373911 [name] => boksač [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => boksac [link] => /tag/boksac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (25) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Noćna zasjeda u Podstrani: Boksački prvak pod utjecajem kokaina nemilosrdno progonio žrtvu pucajući iz pištolja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24968470.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

Pred kafićem ubijenoga zapaljeni su lumini; Ante Bilić na suđenju

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24968470.jpg [title] =>

Pred kafićem ubijenoga zapaljeni su lumini; Ante Bilić na suđenju

Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950941.jpg [title] =>

Ante Bilić kao mladi boksač na pripremama u Makarskoj

Ivo Ravlić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950942.jpg [title] =>

Obiteljska kuća i kafić ubijenog Marijana Bilića Kovačevića

Vojko Bašić/ Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950960.jpg [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950961.jpg [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950937.jpg [title] =>

Presuda Anti Biliću



 

Paun Paunović/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950943.jpg [title] =>

Lumini ispred kafića

Vojko Bašić/ Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950938.jpg [title] =>

Suđenje Anti Biliću za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića u Podstrani pokraj Splita

Paun Paunović/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950944.jpg [title] =>

Dok je pucao u žrtvu, ona je pokušala pobjeći u obližnji odvodni kanal

Duje Klarić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950965.jpg [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950966.jpg [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950940.jpg [title] =>

Objava presude Anti Biliću na Županijskom sudu u Splitu





 

Paun Paunović/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950939.jpg [title] =>

Ante Bilić bio je poznat kao vrsni boksač

Paun Paunović/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950962.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/23/24950963.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U blizini kafića u Podstrani kraj Splita u utorak, 23. listopada 2012. godine oko 1.30 ubijen je Marijan Bilić Kovačević (43) zvani Kova. U njega je iz pištolja Crvena zastava, kalibra 7,65 mm pucao Ante Bilić (29) zvani Baraba, europski boksački prvak u srednjoj kategoriji.

Prema prvim rezultatima očevida i izjavama svjedoka, ubojica se do kafića na podstranskom predjelu Grljevac dovezao svojim Audijem. U automobilu je pričekao da Marijan Bilić Kovačević iziđe iz kafića i ispalio prvi hitac prema njemu. Pogodio ga je u nogu, nakon čega se ranjeni Bilić Kovačević dao u bijeg.

Ante Bilić je potrčao za njim te ga je drugim metkom pogodio u drugu nogu blizu prepone. Unatoč ranama od metaka, Bilić Kovačević je nastavio bježati te je uspio zamaknuti pored susjedne kuće u vrt.

Tu ga je Ante Bilić sustigao i pogodio trećim metkom u trbuh, a kada je njegova žrtva pala na tlo, posljednji, četvrti, metak ispalio mu je u sljepoočnicu. Na takav tijek događaja ukazivale su i pronađene čahure, jedna blizu ulaza u kafić, druga na udaljenosti od oko 20 metara i dvije na mjestu gdje je ležalo tijelo ubijenoga.

Teško ranjenom Biliću Kovačeviću nije bilo spasa te je preminuo prije dolaska Hitne pomoći. Kako su istražitelji rekonstruirali, on se do kafića dovezao svojim Golfom neposredno prije napada, i po svemu sudeći nije se namjeravao zadržavati.

---

image

Ante Bilić kao mladi boksač na pripremama u Makarskoj

Ivo Ravlić/Cropix
---

Naime, kada je policija stigla na očevid na njegovom automobilu još su bila upaljena svjetla. U trenutku kada je Ante Bilić zapucao na njega, Marijan Bilić Kovačević je iz kafića izišao s četiri boce Coca-Cole u ruci.

Kako je u svojoj obiteljskoj kući, udaljenoj stotinjak metara, imao kafić, pretpostavili su kako mu je u lokalu nestalo tog pića pa se spustio kupiti par boca do najbližeg kafića. Procijenili su kako ga je Ante Bilić pratio svojim Audijem od trenutka kada je Bilić Kovačević izišao iz svog kafića.

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Bijeg prema Splitu

Nakon ubojstva se dao u bijeg prema Splitu, ali kako se sve dogodilo pred gostima kafića, policiji je odmah dojavljeno kojim automobilom ubojica bježi. Kraj TTTS-a je prošao pokraj policijske ophodnje te su krenuli u potjeru za njim.

Uhićen je na Turskoj kuli u Splitu gdje ga je policija okružila dok je sjedio u svom automobilu. Navodno je repetirao pištolj i zaprijetio da će se ubiti, tek nakon pregovora je odbacio oružje i predao se, ali policija nije željela službeno potvrditi tu informaciju.

---

image

Obiteljska kuća i kafić ubijenog Marijana Bilića Kovačevića

Vojko Bašić/ Cropix
---

U spremniku pištolja je imao još dva metka. Tijelo ubijenoga Marijana Bilića Kovačevića prevezeno je u KBC Split, na Odjel patologije gdje je napravljena obdukcija.

– Prve tri rane od metaka nisu bile smrtonosne. Prva je bila prostrijelna rana potkoljenice, dok ga je drugi metak pogodio u stražnjicu te je ostao u tkivu.

Ni jedna ni druga ne bi dovele do smrtne posljedice. Treći hitac ga je pogodio u trbuh i oštetio tanko crijevo, ali uz pravodobnu liječničku pomoć žrtva je mogla preživjeti i tu ranu. Četvrti hitac ga je dokrajčio – kazao je sudski vještak patolog.

Tijekom dana je Ante Bilić ispitan na policiji te je kazao kako je zločin planirao.

– Razmišljao sam zadnjih deset dana o tome, na kraju sam to prelomio u sebi i odlučio ga ubiti. Bilo je ili ja njega ili on mene – izjavio je.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Međutim, nakon što je priveden na Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu zbog ubojstva, branio se šutnjom. O motivu se još uvijek tek nagađalo jer je sa svojom žrtvom navodno bio u dobrim odnosima.

CRNI NOTES (24): Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio sačmaricu...

Bavio se sportom u kojem je bio više nego uspješan, a jedno vrijeme je bio i tjelesni čuvar Željka Keruma, bivšega gradonačelnika Splita. Još kao mlad Ante Bilić je skrenuo pažnju na sebe svojim borilačkim talentom i umijećem u ringu.

U velter kategoriji u amaterskom boksu krajem devedesetih godina imao je više od 100 borbi, gotovo sve je dobio, te je četiri puta bio državni prvak.

CRNI NOTES (23): Majka i dva sina sjedili su za večerom u Omišu kada je došao ubojica. Razbio je vrata, upao u stan i podigao sačmaricu

Nakon toga je nastupao u amaterskom kickboksu da bi 2002. godine prešao u profesionalne vode i dvije godine kasnije osvojio titulu Svjetskog boksačkog savjeta (WBC Youth) u polusrednjoj kategoriji, koju je obranio četiri puta.

Sat Rolex i lančić

Prvi poraz u profesionalnoj karijeri doživio je 2006. godine, nakon toga usporava karijeru i radi stanku. Polovicom 2011. godine se vraća profesionalnom boksu i od “Boom-boom” Bilića, nadimka koji je dobio zbog borbenosti, postaje “Baraba”.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

U travnju 2012. godine je osvojio naslov europskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBO federaciji. Pola godine kasnije u Podstrani čeka u zasjedi Marijana Bilića Kovačevića i ispaljuje u njega četiri hica.

Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Pojedine ispitane osobe navele su kako je sukob između Ante Bilića i Marijana Bilića Kovačevića izbio zbog sata Rolex i lančića koje je boksač skinuo jednom Kovinom prijatelju iz Šibenske Rogoznice.

Prije toga ga je pretukao zbog iznosa od 12.800 kuna te je kazao da to mora platiti. Prema drugim pričama, razlog su bile kompromitirajuće fotografije koje su preko mobitela slane njihovoj zajedničkoj poznanici.

Za navedeni izgred je Ante Bilić optužen zbog razbojništva, za što se vodio postupak na šibenskom sudu. Drugi su spominjali određena financijska dugovanja, ali su prijatelji s jedne i druge strane imali različite verzije.

---

image

Lumini ispred kafića

Vojko Bašić/ Cropix
---

Ispred kafića koji je Marijan Bilić Kovačević držao u prizemlju obiteljske kuće u Podstrani, na stolovima su se nalazili deseci upaljenih lumina.

– Dva sata prije ubojstva sjedili smo ovdje ispred kafića i pričali o poslovnim planovima. Kova mi je govorio da će sada ovdje biti završena cesta i da bi on, možda, kupio neku zemlju.

Dva sata kasnije doznajem da je ubijen. On je uvijek bio toliko pažljiv da bi se ujutro došao uvijek ispričati ako bi se čula galama u sitne sate iz njegova kafića. Znao je da imamo malog unuka i rekao bi: “Oprostite, žao mi je”– kazao je našem novinaru susjed ubijenoga.

Mjesec dana nakon zločina, Ante Bilić je ponudio milijun kuna jamčevine za obranu sa slobode. No, kako nije iznio obranu, Županijsko državno odvjetništvo se usprotivilo ukidanju istražnog zatvora nad njim.

Sud je prihvatio njihove argumente i odlučio ga ostaviti u ćeliji na Bilicama do daljnjeg. U nastavku istrage je utvrđeno kako je Ante Bilić u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem kokaina i diazepama, hipno-sedativne tvari prisutne u lijekovima za smirenje.

---

image

Suđenje Anti Biliću za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića u Podstrani pokraj Splita

Paun Paunović/Cropix
---

Navedene tvari se brzo apsorbiraju u organizmu, a kako su nađene u krvi i urinu, pretpostavljalo se da ih je uzeo tijekom dana koji je prethodio zasjedi i ubojstvu. Utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola, a kako se Ante Bilić i dalje branio šutnjom njegovo psihijatrijsko vještačenje nije se moglo kompletirati.

CRNI NOTES (22): Britanski vojnik došao na humanitarnu utrku u Kaštela gdje je na smrt pretučen. Petorica su uhićena, osuđen samo jedan

Polovicom prosinca 2012. godine je zbog razbojništva u Šibeniku osuđen na godinu i pol dana zatvora. Tijekom postupka je utvrđeno da je Ante Bilić oteti Rolex prodao za 11.000 kuna, a za kaznu se nagodio s državnim odvjetništvom te je priznao krivnju.

CRNI NOTES (21): Monstruozne metode bračnog para iz Splita: Valentina je imala godinu i pol dana kada je očuh istukao i vezao za madrac

U siječnju 2013. godine je odlučio iznijeti obranu vezano za ubojstvo u Podstrani.

– Uzrok je bila djevojka s kojom sam bio u intimnom odnosu nakon što je prekinula vezu s Kovom – izjavio je šturo pred tužiteljem i odbio odgovarati na daljnja pitanja.

’Žao mi je’

U travnju iste godine je na Županijskom sudu u Splitu započelo suđenje na kojem su govorili i svjedoci strašnog događaja te noći u Podstrani.

– Kova se u kafiću malo šalio s nama te je izišao, a vrata su se sama za njim zatvorila. Nakon desetak sekundi čuli smo neki prasak, mislili smo da je bacio petardu.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Instinktivno sam izišao i vidio s leđa osobu nižeg rasta u trenirci s kapuljačom na glavi, s ispruženom desnom rukom u kojoj je držao pištolj malo ukoso. Usmjerio ga je prema Kovinim ramenima, a on i Kova su bili udaljeni oko metar.

Od mene su bili udaljeni oko pet metara. Kova je tada potrčao prema obližnjoj kući, a za njim i napadač koji je ispalio hitac.

Ušao sam u kafić i viknuo da pucaju na Kovu, a tada se čulo još nekoliko hitaca. Vidio sam da se napadač vratio do Audija A6 koji je stajao s otvorenim vratima te je mirno sjeo u vozilo i polako krenuo prema Splitu – opisao je jedan gost kafića.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Na kraju suđenja optuženi Ante Bilić je iznio svoju obranu.

– Žao mi je što se sve ovo dogodilo, kajem se zbog toga, uništio sam svoju obitelj, ali i obitelj oštećenog. Dogodilo se to što se nije smjelo dogoditi, ja to nisam planirao. Nisam kriminalac, niti od kriminala živim, ja sam te večeri samo branio svoj život – kazao je.

Početkom prosinca 2013. godine osuđen je na 12 godina zatvora, a kazni je pribrojena i godina i pol koju je dobio za razbojništvo u Šibeniku. Zatim mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 13 godina te mu je produljen istražni zatvor.

U lipnju 2014. godine Vrhovni sud je potvrdio presudu te je postala pravomoćna.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Ivo Ravlić/Cropix Vojko Bašić/ Cropix SD SD Paun Paunović/Cropix Vojko Bašić/ Cropix Paun Paunović/Cropix Duje Klarić/Cropix SD SD Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix SD SD
Cropix

Pred kafićem ubijenoga zapaljeni su lumini; Ante Bilić na suđenju

Ivo Ravlić/Cropix

Ante Bilić kao mladi boksač na pripremama u Makarskoj

Vojko Bašić/ Cropix

Obiteljska kuća i kafić ubijenog Marijana Bilića Kovačevića

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Paun Paunović/Cropix

Presuda Anti Biliću



 

Vojko Bašić/ Cropix

Lumini ispred kafića

Paun Paunović/Cropix

Suđenje Anti Biliću za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića u Podstrani pokraj Splita

Duje Klarić/Cropix

Dok je pucao u žrtvu, ona je pokušala pobjeći u obližnji odvodni kanal

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Paun Paunović/Cropix

Objava presude Anti Biliću na Županijskom sudu u Splitu





 

Paun Paunović/Cropix

Ante Bilić bio je poznat kao vrsni boksač

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/nocna-zasjeda-u-podstrani-boksacki-prvak-pod-utjecajem-kokaina-nemilosrdno-progonio-zrtvu-pucajuci-iz-pistolja-1293509 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6cd05c24e46ea71f90aada4883e34aaccc877a4a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=No%C4%87na+zasjeda+u+Podstrani%3A+Boksa%C4%8Dki+prvak+pod+utjecajem+kokaina+nemilosrdno+progonio+%C5%BErtvu+pucaju%C4%87i+iz+pi%C5%A1tolja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnocna-zasjeda-u-podstrani-boksacki-prvak-pod-utjecajem-kokaina-nemilosrdno-progonio-zrtvu-pucajuci-iz-pistolja-1293509 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnocna-zasjeda-u-podstrani-boksacki-prvak-pod-utjecajem-kokaina-nemilosrdno-progonio-zrtvu-pucajuci-iz-pistolja-1293509 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (25) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (25)

Noćna zasjeda u Podstrani: Boksački prvak pod utjecajem kokaina nemilosrdno progonio žrtvu pucajući iz pištolja

27. svibnja 2023. - 07:11

U blizini kafića u Podstrani kraj Splita u utorak, 23. listopada 2012. godine oko 1.30 ubijen je Marijan Bilić Kovačević (43) zvani Kova. U njega je iz pištolja Crvena zastava, kalibra 7,65 mm pucao Ante Bilić (29) zvani Baraba, europski boksački prvak u srednjoj kategoriji.

Prema prvim rezultatima očevida i izjavama svjedoka, ubojica se do kafića na podstranskom predjelu Grljevac dovezao svojim Audijem. U automobilu je pričekao da Marijan Bilić Kovačević iziđe iz kafića i ispalio prvi hitac prema njemu. Pogodio ga je u nogu, nakon čega se ranjeni Bilić Kovačević dao u bijeg.

Ante Bilić je potrčao za njim te ga je drugim metkom pogodio u drugu nogu blizu prepone. Unatoč ranama od metaka, Bilić Kovačević je nastavio bježati te je uspio zamaknuti pored susjedne kuće u vrt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 08:58