stdClass Object ( [id] => 1118112 [title] => AC TEO Od iznajmljenje garaže do servisnog centra [alias] => ac-teo-od-iznajmljenje-garaze-do-servisnog-centra [catid] => 244 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

---

image
---

Autocentar "Teo" d.o.o. nastavak je tradicije obrta Autoservisa "Teo" koji je kao 22-godišnji mladić pokrenuo Teo Perić u iznajmljenoj garaži u splitskom Spinutu 1978. godine. U iznajmljenom prostoru Teo se orijentirao na limarske radove radeći danonoćno kako bi uspio u životu. Počeci nisu bili nimalo laki jer nakon više od 40 godina rada u ovom trenutku Autocentar "Teo" u Žrnovnici, na adresi Ante Starčevića 153, raspolaže s više od 1700 metara četvornih poslovnog prostora raspoređenog na dvije etaže gdje se obavljaju svi automehaničarski i limarski radovi. O Teovim "udarničkim" počecima može posvjedočiti i autor ovih redaka koji je s njim dijelio klupu u osnovnoj školi, a kojima su se kasnije životni putovi razišli. Međutim, uvijek u sjećanju ostaju događaji i detalji iz kasnih sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog stoljeća kada se za Tea Perića tada znalo kao vrsnog automehaničara kod kojeg su dolazili vlasnici automobila kojima je bio neophodan popravak oštećene limarije. Ako si razbio auto nije bilo dileme. Pravac Perićeva radionica i nema straha da limeni ljubimac neće izići kao novi automobil na kojem će se teško uočiti da je bio karamboliran.

---

image
---

Američki san

Životna priča Tea Perića sliči nekom američkom snu ostvarenom na hrvatskom tlu u znoju lica svog, uz podršku supruge Jasenke koja mu je rodila sina Vladu i tri kćeri. Nakon prvih početaka gdje se razvio u vrhunskog automehaničara specijaliziranog u prvom redu za limariju, daleke 1984. godine prelazi u prostor od oko 500 metara četvornih gdje se nastavlja razvijati i nezaustavljivo širiti biznis. Veliki pomak u poslu donosi mu sporazum s Renaultom 1996., prema kojem postaje ovlašteni zastupnik za ovu francusku marku u Splitsko-dalmatinskoj županiji što se tiče prodaje automobila, rezervnih dijelova i servisa. Međutim, prema riječima supruge u današnjim korporacijskim uvjetima moraš biti vezan poslovno s nekim, odnosno uklopiti se u sve to ili nestati s tržišta. Korporacija radi u svom interesu i tada se događa da ti doslovno nekoga ganjaš, a onda ti postaneš žrtva progona. U takvom tempu narušavaju se poslovni odnosi, dolazi do zasićenja i u jednom momentu to više ne možeš pratiti.

---

image
Autoservis 'Teo' u Žrnovnici
Josko Supic/Cropix
---

Prema riječima bračnog para Perić poduzetnik se stalno prilagođava situaciji na tržištu, tako je 2008. godine naziv tvrtke preimenovan iz AS "Teo" u AC "Teo" d.o.o. čime se firma okreće novom vidu djelatnosti, koja se previše ne razlikuje od dotadašnje. U ovom trenutku osnovna djelatnost tvrtke AC "Teo" iz Žrnovnice, iz čijih poslovnih prostora puca prekrasan pogled na Split i Splitska vrata, servis je svih modela i marki automobila, a ujedno su zadržali status ovlaštenog servisera za Renault i Daciju. Naravno, karoserijski radovi podrazumijevaju limariju i lakirnicu, ali se istodobno radi mehanika u sklopu nastalih šteta, a nezaobilazan dio poslovanja je prodaja rezervnih dijelova za sve marke, uz napomenu kako je akcent ipak na autodijelovima za Renault i Daciju. Autocentar "Teo" radi i na otklanjanju šteta na automobilima u sklopu ugovora s osiguravajućim kućama.

---

image
---

Danas tvrtka AC "Teo" ima deset stalno zaposlenih djelatnika koji su vrhunski majstori u području svog posla. Posebna pozornost posvećena je obrazovanju osoblja u skladu sa svim novostima iz područja primijenjene tehnologije autoindustrije, naravno s naglaskom na Renault i Daciju, ali se drži korak i s drugim markama kako bi opravdali povjerenje klijenata. Prema riječima Jasenke Perić danas je jako teško naći kvalitetnu radnu snagu, ali AC "Teo" d.o.o. još uvijek ima kvalitetne kadrove. Zanimljivo je da je posao u ovom servisu prebačen na drugu generaciju Perićevih pošto se Teo povukao iz biznisa, a sve poslove oko mehanike, limarije, lakirnice... uspješno je preuzeo njegov sin Vlade. Teo Perić je ostao kao vlasnik AC "Teo" d.o.o., Jasenka Perić je direktorica dok je Vlade Perić član uprave.

Zanat je drugačiji

Uspoređujući svoje početke s trenutnom situacijom Teo Perić kaže kako je to sada "nebo i zemlja". Zanat je tada bio drugačiji, nije bilo dijelova. Morao si sve sam "dricavati", ispravljati i improvizirati. A danas odeš u dućan i jednostavno kupiš dio koji ti treba. Naši današnji djelatnici ne znaju niti upaliti aparat za autogeno zavarivanje, jer im to nije ni potrebno. Sve je više-manje kompjutorizirano. Raspolažemo s 12 dizalica na dvije etaže koje su internetskom vezom spojene sa središnjicom i tu nema previše filozofije. S obzirom na to da više ne prodaje nove automobile mjesto u prodajnom salonu zauzeli su primjerci old timera, među kojima istaknuto mjesto ima Ford Mustang s 450 KS iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kao i Chevrolet Camaro iz istog razdoblja, te nešto noviji Pontiac Transam. To može zahvaliti sinu Vladi koji je zaljubljenik u old timere, naročito američke, i koji se bavi i tim dijelom posla, doduše više rekreacijski i za svoju dušu.

---

image
---

Ipak posebno mjesto, barem u Teovu srcu ima žuti Renault 5 Sport koji je sudjelovao na poznatom reliju u Monte Carlu i pritom se propisno "razbio". Te 1978. godine Teo je uspio na licitaciji putem carine ipak kupiti karambolirani Renault 5 s povijesnog relija i potpuno ga srediti, te izvesti na cestu. Taj auto je u to vrijeme bio svojevrsna senzacija jer ih nije bilo na našim cestama, možda jedan primjerak koji je vozio poznati liječnik. Tu je Teo dokazao i pokazao kakav talent i vještinu ima u svojim rukama s obzirom na automehaničarske radove, jer u bivšoj državi za takav automobil nije bilo dijelova. Majstor Perić je svu svoju kreaciju i inovaciju pokazao sastavivši od nule, vijak po vijak Chevroletov pick-up D10 s 8-cilindarskim 5,2-litrenim turbodizelašem koga je kod nas koristio UNPROFOR, a prije toga su ih Amerikanci padobranima bacali iz aviona u pustinjskom ratu. Kamionet je doslovno sastavljen od dijelova koji su se nalazili posvuda u okolici i stizali su u kutijama.

---

image
Renault 5 Sport koji je razbijen na rallyju Monte Carlo Teo je u potpunosti napravio
---

Obiteljska tradicija

Ali danas taj terenac s karoserijom kamioneta služi Teu za različite poslove, prebacivanje materijala... Na njemu je Teo vario dijelove od aluminija i inoksa, popravljao sve što nije uobičajeno. Ali to je posao koji današnji meštri ne znaju, jer nemaju gdje više to naučiti. Teovim povlačenjem iz biznisa posao u AC "Teo", barem što se tiče automehaničarskih poslova, preuzima sin Vlade koji nastavlja obiteljsku tradiciju i uspješno vodi tvrtku, naravno uz pomoć sveprisutne direktorice i majke Jasenke. Ali Vlade ne samo da je nastavio ondje gdje mu je otac stao, nego je proširio djelatnost koja više spada u sferu hobija. A to je obnova old timera koja je vrlo zahtjevna, ali i skupa. Trošak obnove starog automobila teško je procijeniti, isto kao i vremensko razdoblje restauracije, smatra Vlade Perić. Što se tiče nabave dijelova za američke old timere tu nema nikakvih problema. Vlade je čak dva puta išao u Ameriku radi nabave dijelova za svog Ford Mustanga iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koga je obnovio u potpunosti i može se voziti. Restauracija se radi u fazama, te puno toga ovisi o nabavi originalnih dijelova. Ako se ne mogu nabaviti, onda se radi ručno, i to je pravi umjetnički rad. Imaju i dosta suradnika u pogledu old timera kada je, primjerice, u pitanju pjeskarenje ili nešto slično. Sve ovisi i o platežnoj moći klijenata, a obnovu je nabolje raditi u fazama. To može potrajati i godinama. Automobili s povijesnim imidžem imaju veću vrijednost, te nije isto restaurirat Golfa "jedinicu" ili Porsche 911 Targu iz 1971. godine. Vrijednost tog automobila koji se obnavlja u Autocentru "Teo" u ovom trenutku iznosi oko 200 tisuća eura.

---

image
---

U svakom slučaju, bez obzira na Teovo povlačenje kao glave obitelji iz biznisa, AC "Teo" d.o.o. ide naprijed i ostvaruje odlične poslovne rezultate. Dok bude automobila, bit će i za njih posla.

---

Ford Mustang

Vlade je čak dva puta išao u Ameriku radi nabave dijelova za svog Ford Mustanga iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koga je obnovio u potpunosti i može se voziti

---

---

Chevroletov pick-up D10

Majstor Perić je svu svoju kreaciju i inovaciju pokazao sastavivši od nule, vijak po vijak Chevroletov pick-up D10 s 8-cilindarskim 5,2-litrenim turbodizelašem koga je kod nas koristio UNPROFOR, a prije toga su ih Amerikanci padobranima bacali iz aviona u pustinjskom ratu. Kamionet je doslovno sastavljen od dijelova koji su se nalazili posvuda u okolici i stizali su u kutijama

------
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Osnovna djelatnost tvrtke iz Žrnovnice, iz čijih poslovnih prostora puca prekrasan pogled na Split i Splitska vrata, servis je svih modela i marki automobila, a ujedno su zadržali status ovlaštenog servisera za Renault i Daciju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LIJEPA NASHA 2.0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Osnovna djelatnost tvrtke iz Žrnovnice, iz čijih poslovnih prostora puca prekrasan pogled na Split i Splitska vrata, servis je svih modela i marki automobila, a ujedno su zadržali status ovlaštenog servisera za Renault i Daciju LIJEPA NASHA 2.0 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-07-29 20:20:33 [created_by] => 3231 [created_by_alias] => Zdravko Juričko [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-09-17 11:41:02 [modified_by] => 3231 [publish_up] => 2021-08-06 08:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 229 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 244 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz poslovnog sektora [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, poslovni sektor, biznis, business [secure] => 0 [page_title] => Biznis [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748744.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748766.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748784.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748768.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748750.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748554.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748562.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748550.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748808.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748806.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748672.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748686.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18748678.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18799330.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/29\/18917698.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Autoservis 'Teo' u \u017drnovnici","Automobili na dizalicama - neki na srevisu, neki na restauraciji","Autoservis 'Teo' u \u017drnovnici.","Vlade Peri\u0107 u karakteristi\u010dnom poslu","Autoservis 'Teo' u \u017drnovnici","","
","","","","","","Renault 5 Sport koji je razbijen na rallyju Monte Carlo Teo je u potpunosti napravio",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_18748744_1920.jpg":"1920x1080","k_18748744_1280.jpg":"1280x1280","k_18748744_1024.jpg":"1024x1024","k_18748744_640.jpg":"640x640","k_18748744_480.jpg":"480x480","k_18748744_340.jpg":"340x340","k_18748744_220.jpg":"220x220","o_18748744_1280.jpg":"1280x853","o_18748744_1024.jpg":"1024x682","o_18748744_640.jpg":"640x426","o_18748744_480.jpg":"480x320","o_18748744_340.jpg":"340x226","o_18748744_220.jpg":"220x146","h_18748744_1280.jpg":"1280x854","h_18748744_1024.jpg":"1024x683","h_18748744_640.jpg":"640x427","h_18748744_480.jpg":"480x320","h_18748744_340.jpg":"340x227","h_18748744_220.jpg":"220x147","pp_18748744_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748744_1024.jpg":"805x1024","pp_18748744_640.jpg":"503x640","pp_18748744_480.jpg":"377x480","pp_18748744_340.jpg":"267x340","pp_18748744_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1201","hd_18748766_1920.jpg":"1920x1080","k_18748766_1280.jpg":"1280x1280","k_18748766_1024.jpg":"1024x1024","k_18748766_640.jpg":"640x640","k_18748766_480.jpg":"480x480","k_18748766_340.jpg":"340x340","k_18748766_220.jpg":"220x220","o_18748766_1280.jpg":"1280x800","o_18748766_1024.jpg":"1024x640","o_18748766_640.jpg":"640x400","o_18748766_480.jpg":"480x300","o_18748766_340.jpg":"340x212","o_18748766_220.jpg":"220x137","h_18748766_1280.jpg":"1280x854","h_18748766_1024.jpg":"1024x683","h_18748766_640.jpg":"640x427","h_18748766_480.jpg":"480x320","h_18748766_340.jpg":"340x227","h_18748766_220.jpg":"220x147","pp_18748766_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748766_1024.jpg":"805x1024","pp_18748766_640.jpg":"503x640","pp_18748766_480.jpg":"377x480","pp_18748766_340.jpg":"267x340","pp_18748766_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1137","hd_18748784_1920.jpg":"1920x1080","k_18748784_1280.jpg":"1280x1280","k_18748784_1024.jpg":"1024x1024","k_18748784_640.jpg":"640x640","k_18748784_480.jpg":"480x480","k_18748784_340.jpg":"340x340","k_18748784_220.jpg":"220x220","o_18748784_1280.jpg":"1280x758","o_18748784_1024.jpg":"1024x606","o_18748784_640.jpg":"640x379","o_18748784_480.jpg":"480x284","o_18748784_340.jpg":"340x201","o_18748784_220.jpg":"220x130","h_18748784_1280.jpg":"1280x854","h_18748784_1024.jpg":"1024x683","h_18748784_640.jpg":"640x427","h_18748784_480.jpg":"480x320","h_18748784_340.jpg":"340x227","h_18748784_220.jpg":"220x147","pp_18748784_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748784_1024.jpg":"805x1024","pp_18748784_640.jpg":"503x640","pp_18748784_480.jpg":"377x480","pp_18748784_340.jpg":"267x340","pp_18748784_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_18748768_1920.jpg":"1920x1080","k_18748768_1280.jpg":"1280x1280","k_18748768_1024.jpg":"1024x1024","k_18748768_640.jpg":"640x640","k_18748768_480.jpg":"480x480","k_18748768_340.jpg":"340x340","k_18748768_220.jpg":"220x220","o_18748768_1280.jpg":"1280x853","o_18748768_1024.jpg":"1024x682","o_18748768_640.jpg":"640x426","o_18748768_480.jpg":"480x320","o_18748768_340.jpg":"340x226","o_18748768_220.jpg":"220x146","h_18748768_1280.jpg":"1280x854","h_18748768_1024.jpg":"1024x683","h_18748768_640.jpg":"640x427","h_18748768_480.jpg":"480x320","h_18748768_340.jpg":"340x227","h_18748768_220.jpg":"220x147","pp_18748768_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748768_1024.jpg":"805x1024","pp_18748768_640.jpg":"503x640","pp_18748768_480.jpg":"377x480","pp_18748768_340.jpg":"267x340","pp_18748768_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1173","hd_18748750_1920.jpg":"1920x1080","k_18748750_1280.jpg":"1280x1280","k_18748750_1024.jpg":"1024x1024","k_18748750_640.jpg":"640x640","k_18748750_480.jpg":"480x480","k_18748750_340.jpg":"340x340","k_18748750_220.jpg":"220x220","o_18748750_1280.jpg":"1280x782","o_18748750_1024.jpg":"1024x625","o_18748750_640.jpg":"640x391","o_18748750_480.jpg":"480x293","o_18748750_340.jpg":"340x207","o_18748750_220.jpg":"220x134","h_18748750_1280.jpg":"1280x854","h_18748750_1024.jpg":"1024x683","h_18748750_640.jpg":"640x427","h_18748750_480.jpg":"480x320","h_18748750_340.jpg":"340x227","h_18748750_220.jpg":"220x147","pp_18748750_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748750_1024.jpg":"805x1024","pp_18748750_640.jpg":"503x640","pp_18748750_480.jpg":"377x480","pp_18748750_340.jpg":"267x340","pp_18748750_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1004","hd_18748554_1920.jpg":"1920x1080","k_18748554_1280.jpg":"1280x1280","k_18748554_1024.jpg":"1024x1024","k_18748554_640.jpg":"640x640","k_18748554_480.jpg":"480x480","k_18748554_340.jpg":"340x340","k_18748554_220.jpg":"220x220","o_18748554_1280.jpg":"1280x669","o_18748554_1024.jpg":"1024x535","o_18748554_640.jpg":"640x334","o_18748554_480.jpg":"480x251","o_18748554_340.jpg":"340x177","o_18748554_220.jpg":"220x115","h_18748554_1280.jpg":"1280x854","h_18748554_1024.jpg":"1024x683","h_18748554_640.jpg":"640x427","h_18748554_480.jpg":"480x320","h_18748554_340.jpg":"340x227","h_18748554_220.jpg":"220x147","pp_18748554_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748554_1024.jpg":"805x1024","pp_18748554_640.jpg":"503x640","pp_18748554_480.jpg":"377x480","pp_18748554_340.jpg":"267x340","pp_18748554_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1185","hd_18748562_1920.jpg":"1920x1080","k_18748562_1280.jpg":"1280x1280","k_18748562_1024.jpg":"1024x1024","k_18748562_640.jpg":"640x640","k_18748562_480.jpg":"480x480","k_18748562_340.jpg":"340x340","k_18748562_220.jpg":"220x220","o_18748562_1280.jpg":"1280x790","o_18748562_1024.jpg":"1024x632","o_18748562_640.jpg":"640x395","o_18748562_480.jpg":"480x296","o_18748562_340.jpg":"340x209","o_18748562_220.jpg":"220x135","h_18748562_1280.jpg":"1280x854","h_18748562_1024.jpg":"1024x683","h_18748562_640.jpg":"640x427","h_18748562_480.jpg":"480x320","h_18748562_340.jpg":"340x227","h_18748562_220.jpg":"220x147","pp_18748562_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748562_1024.jpg":"805x1024","pp_18748562_640.jpg":"503x640","pp_18748562_480.jpg":"377x480","pp_18748562_340.jpg":"267x340","pp_18748562_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1125","hd_18748550_1920.jpg":"1920x1080","k_18748550_1280.jpg":"1280x1280","k_18748550_1024.jpg":"1024x1024","k_18748550_640.jpg":"640x640","k_18748550_480.jpg":"480x480","k_18748550_340.jpg":"340x340","k_18748550_220.jpg":"220x220","o_18748550_1280.jpg":"1280x750","o_18748550_1024.jpg":"1024x600","o_18748550_640.jpg":"640x375","o_18748550_480.jpg":"480x281","o_18748550_340.jpg":"340x199","o_18748550_220.jpg":"220x128","h_18748550_1280.jpg":"1280x854","h_18748550_1024.jpg":"1024x683","h_18748550_640.jpg":"640x427","h_18748550_480.jpg":"480x320","h_18748550_340.jpg":"340x227","h_18748550_220.jpg":"220x147","pp_18748550_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748550_1024.jpg":"805x1024","pp_18748550_640.jpg":"503x640","pp_18748550_480.jpg":"377x480","pp_18748550_340.jpg":"267x340","pp_18748550_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_18748808_1920.jpg":"1920x1080","k_18748808_1280.jpg":"1280x1280","k_18748808_1024.jpg":"1024x1024","k_18748808_640.jpg":"640x640","k_18748808_480.jpg":"480x480","k_18748808_340.jpg":"340x340","k_18748808_220.jpg":"220x220","o_18748808_1280.jpg":"1280x853","o_18748808_1024.jpg":"1024x682","o_18748808_640.jpg":"640x426","o_18748808_480.jpg":"480x320","o_18748808_340.jpg":"340x226","o_18748808_220.jpg":"220x146","h_18748808_1280.jpg":"1280x854","h_18748808_1024.jpg":"1024x683","h_18748808_640.jpg":"640x427","h_18748808_480.jpg":"480x320","h_18748808_340.jpg":"340x227","h_18748808_220.jpg":"220x147","pp_18748808_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748808_1024.jpg":"805x1024","pp_18748808_640.jpg":"503x640","pp_18748808_480.jpg":"377x480","pp_18748808_340.jpg":"267x340","pp_18748808_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1129","hd_18748806_1920.jpg":"1920x1080","k_18748806_1280.jpg":"1280x1280","k_18748806_1024.jpg":"1024x1024","k_18748806_640.jpg":"640x640","k_18748806_480.jpg":"480x480","k_18748806_340.jpg":"340x340","k_18748806_220.jpg":"220x220","o_18748806_1280.jpg":"1280x752","o_18748806_1024.jpg":"1024x602","o_18748806_640.jpg":"640x376","o_18748806_480.jpg":"480x282","o_18748806_340.jpg":"340x199","o_18748806_220.jpg":"220x129","h_18748806_1280.jpg":"1280x854","h_18748806_1024.jpg":"1024x683","h_18748806_640.jpg":"640x427","h_18748806_480.jpg":"480x320","h_18748806_340.jpg":"340x227","h_18748806_220.jpg":"220x147","pp_18748806_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748806_1024.jpg":"805x1024","pp_18748806_640.jpg":"503x640","pp_18748806_480.jpg":"377x480","pp_18748806_340.jpg":"267x340","pp_18748806_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1063","hd_18748672_1920.jpg":"1920x1080","k_18748672_1280.jpg":"1280x1280","k_18748672_1024.jpg":"1024x1024","k_18748672_640.jpg":"640x640","k_18748672_480.jpg":"480x480","k_18748672_340.jpg":"340x340","k_18748672_220.jpg":"220x220","o_18748672_1280.jpg":"1280x708","o_18748672_1024.jpg":"1024x566","o_18748672_640.jpg":"640x354","o_18748672_480.jpg":"480x265","o_18748672_340.jpg":"340x188","o_18748672_220.jpg":"220x121","h_18748672_1280.jpg":"1280x854","h_18748672_1024.jpg":"1024x683","h_18748672_640.jpg":"640x427","h_18748672_480.jpg":"480x320","h_18748672_340.jpg":"340x227","h_18748672_220.jpg":"220x147","pp_18748672_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748672_1024.jpg":"805x1024","pp_18748672_640.jpg":"503x640","pp_18748672_480.jpg":"377x480","pp_18748672_340.jpg":"267x340","pp_18748672_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3778","hd_18748686_1920.jpg":"1920x1080","k_18748686_1280.jpg":"1280x1280","k_18748686_1024.jpg":"1024x1024","k_18748686_640.jpg":"640x640","k_18748686_480.jpg":"480x480","k_18748686_340.jpg":"340x340","k_18748686_220.jpg":"220x220","o_18748686_1280.jpg":"1280x2518","o_18748686_1024.jpg":"1024x2014","o_18748686_640.jpg":"640x1259","o_18748686_480.jpg":"480x944","o_18748686_340.jpg":"340x669","o_18748686_220.jpg":"220x432","h_18748686_1280.jpg":"1280x854","h_18748686_1024.jpg":"1024x683","h_18748686_640.jpg":"640x427","h_18748686_480.jpg":"480x320","h_18748686_340.jpg":"340x227","h_18748686_220.jpg":"220x147","pp_18748686_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748686_1024.jpg":"805x1024","pp_18748686_640.jpg":"503x640","pp_18748686_480.jpg":"377x480","pp_18748686_340.jpg":"267x340","pp_18748686_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_18748678_1920.jpg":"1920x1080","k_18748678_1280.jpg":"1280x1280","k_18748678_1024.jpg":"1024x1024","k_18748678_640.jpg":"640x640","k_18748678_480.jpg":"480x480","k_18748678_340.jpg":"340x340","k_18748678_220.jpg":"220x220","o_18748678_1280.jpg":"1280x854","o_18748678_1024.jpg":"1024x683","o_18748678_640.jpg":"640x427","o_18748678_480.jpg":"480x320","o_18748678_340.jpg":"340x227","o_18748678_220.jpg":"220x146","h_18748678_1280.jpg":"1280x854","h_18748678_1024.jpg":"1024x683","h_18748678_640.jpg":"640x427","h_18748678_480.jpg":"480x320","h_18748678_340.jpg":"340x227","h_18748678_220.jpg":"220x147","pp_18748678_1280.jpg":"1006x1280","pp_18748678_1024.jpg":"805x1024","pp_18748678_640.jpg":"503x640","pp_18748678_480.jpg":"377x480","pp_18748678_340.jpg":"267x340","pp_18748678_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1599x1186","hd_18799330_1920.jpg":"1920x1080","k_18799330_1280.jpg":"1280x1280","k_18799330_1024.jpg":"1024x1024","k_18799330_640.jpg":"640x640","k_18799330_480.jpg":"480x480","k_18799330_340.jpg":"340x340","k_18799330_220.jpg":"220x220","o_18799330_1280.jpg":"1280x949","o_18799330_1024.jpg":"1024x759","o_18799330_640.jpg":"640x474","o_18799330_480.jpg":"480x356","o_18799330_340.jpg":"340x252","o_18799330_220.jpg":"220x163","h_18799330_1280.jpg":"1280x854","h_18799330_1024.jpg":"1024x683","h_18799330_640.jpg":"640x427","h_18799330_480.jpg":"480x320","h_18799330_340.jpg":"340x227","h_18799330_220.jpg":"220x147","pp_18799330_1280.jpg":"1006x1280","pp_18799330_1024.jpg":"805x1024","pp_18799330_640.jpg":"503x640","pp_18799330_480.jpg":"377x480","pp_18799330_340.jpg":"267x340","pp_18799330_220.jpg":"173x220"},{"size0":"859x171","hd_18917698_1920.jpg":"1920x1080","k_18917698_1280.jpg":"1280x1280","k_18917698_1024.jpg":"1024x1024","k_18917698_640.jpg":"640x640","k_18917698_480.jpg":"480x480","k_18917698_340.jpg":"340x340","k_18917698_220.jpg":"220x220","o_18917698_1280.jpg":"1280x254","o_18917698_1024.jpg":"1024x203","o_18917698_640.jpg":"640x127","o_18917698_480.jpg":"480x95","o_18917698_340.jpg":"340x67","o_18917698_220.jpg":"220x43","h_18917698_1280.jpg":"1280x854","h_18917698_1024.jpg":"1024x683","h_18917698_640.jpg":"640x427","h_18917698_480.jpg":"480x320","h_18917698_340.jpg":"340x227","h_18917698_220.jpg":"220x147","pp_18917698_1280.jpg":"1006x1280","pp_18917698_1024.jpg":"805x1024","pp_18917698_640.jpg":"503x640","pp_18917698_480.jpg":"377x480","pp_18917698_340.jpg":"267x340","pp_18917698_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 244 [name] => Biznis [alias] => biznis [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4486136 Threads: 3 Questions: 145448795 Slow queries: 61938 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4331417 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/biznis ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 244 [name] => Biznis [alias] => biznis [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/biznis ) ) [link] => /vijesti/biznis/ac-teo-od-iznajmljenje-garaze-do-servisnog-centra-1118112 [printLink] => /vijesti/biznis/ac-teo-od-iznajmljenje-garaze-do-servisnog-centra-1118112?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 612246 [name] => Lijepa Nasha 2.0 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-08 14:54:23 [main_article_id] => 0 [alias] => lijepa-nasha-2-0 [link] => /tag/lijepa-nasha-2-0 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Osnovna djelatnost tvrtke iz Žrnovnice, iz čijih poslovnih prostora puca prekrasan pogled na Split i Splitska vrata, servis je svih modela i marki automobila, a ujedno su zadržali status ovlaštenog servisera za Renault i Daciju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LIJEPA NASHA 2.0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => AC TEO Od iznajmljenje garaže do servisnog centra [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3231 [name] => Zdravko Juričko [username] => zdravko-juri-ko [email] => zdravko-juri-ko@sd.hr [password] => $2y$10$3MSPsNGO8ltots48kqbe2.FwzW7b1js7M1r/8s.nUTTSs2kSnHPxu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zdravko-juricko-3231 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1749 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/33a10ba883a053e58de979010155c54c?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748744.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Josko Supic/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748744.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748766.jpg [title] => Autoservis 'Teo' u Žrnovnici Josko Supic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748784.jpg [title] => Automobili na dizalicama - neki na srevisu, neki na restauraciji Josko Supic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748768.jpg [title] => Autoservis 'Teo' u Žrnovnici. Josko Supic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748750.jpg [title] => Vlade Perić u karakterističnom poslu Josko Supic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748554.jpg [title] => Autoservis 'Teo' u Žrnovnici Josko Supic/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748562.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748550.jpg [title] =>
Josko Supic/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748808.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748806.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748672.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748686.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18748678.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18799330.jpg [title] => Renault 5 Sport koji je razbijen na rallyju Monte Carlo Teo je u potpunosti napravio ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/29/18917698.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

---

image
---

Autocentar "Teo" d.o.o. nastavak je tradicije obrta Autoservisa "Teo" koji je kao 22-godišnji mladić pokrenuo Teo Perić u iznajmljenoj garaži u splitskom Spinutu 1978. godine. U iznajmljenom prostoru Teo se orijentirao na limarske radove radeći danonoćno kako bi uspio u životu. Počeci nisu bili nimalo laki jer nakon više od 40 godina rada u ovom trenutku Autocentar "Teo" u Žrnovnici, na adresi Ante Starčevića 153, raspolaže s više od 1700 metara četvornih poslovnog prostora raspoređenog na dvije etaže gdje se obavljaju svi automehaničarski i limarski radovi. O Teovim "udarničkim" počecima može posvjedočiti i autor ovih redaka koji je s njim dijelio klupu u osnovnoj školi, a kojima su se kasnije životni putovi razišli. Međutim, uvijek u sjećanju ostaju događaji i detalji iz kasnih sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog stoljeća kada se za Tea Perića tada znalo kao vrsnog automehaničara kod kojeg su dolazili vlasnici automobila kojima je bio neophodan popravak oštećene limarije. Ako si razbio auto nije bilo dileme. Pravac Perićeva radionica i nema straha da limeni ljubimac neće izići kao novi automobil na kojem će se teško uočiti da je bio karamboliran.

---

image
---

Američki san

Životna priča Tea Perića sliči nekom američkom snu ostvarenom na hrvatskom tlu u znoju lica svog, uz podršku supruge Jasenke koja mu je rodila sina Vladu i tri kćeri. Nakon prvih početaka gdje se razvio u vrhunskog automehaničara specijaliziranog u prvom redu za limariju, daleke 1984. godine prelazi u prostor od oko 500 metara četvornih gdje se nastavlja razvijati i nezaustavljivo širiti biznis. Veliki pomak u poslu donosi mu sporazum s Renaultom 1996., prema kojem postaje ovlašteni zastupnik za ovu francusku marku u Splitsko-dalmatinskoj županiji što se tiče prodaje automobila, rezervnih dijelova i servisa. Međutim, prema riječima supruge u današnjim korporacijskim uvjetima moraš biti vezan poslovno s nekim, odnosno uklopiti se u sve to ili nestati s tržišta. Korporacija radi u svom interesu i tada se događa da ti doslovno nekoga ganjaš, a onda ti postaneš žrtva progona. U takvom tempu narušavaju se poslovni odnosi, dolazi do zasićenja i u jednom momentu to više ne možeš pratiti.

---

image
Autoservis 'Teo' u Žrnovnici
Josko Supic/Cropix
---

Prema riječima bračnog para Perić poduzetnik se stalno prilagođava situaciji na tržištu, tako je 2008. godine naziv tvrtke preimenovan iz AS "Teo" u AC "Teo" d.o.o. čime se firma okreće novom vidu djelatnosti, koja se previše ne razlikuje od dotadašnje. U ovom trenutku osnovna djelatnost tvrtke AC "Teo" iz Žrnovnice, iz čijih poslovnih prostora puca prekrasan pogled na Split i Splitska vrata, servis je svih modela i marki automobila, a ujedno su zadržali status ovlaštenog servisera za Renault i Daciju. Naravno, karoserijski radovi podrazumijevaju limariju i lakirnicu, ali se istodobno radi mehanika u sklopu nastalih šteta, a nezaobilazan dio poslovanja je prodaja rezervnih dijelova za sve marke, uz napomenu kako je akcent ipak na autodijelovima za Renault i Daciju. Autocentar "Teo" radi i na otklanjanju šteta na automobilima u sklopu ugovora s osiguravajućim kućama.

---

image
---

Danas tvrtka AC "Teo" ima deset stalno zaposlenih djelatnika koji su vrhunski majstori u području svog posla. Posebna pozornost posvećena je obrazovanju osoblja u skladu sa svim novostima iz područja primijenjene tehnologije autoindustrije, naravno s naglaskom na Renault i Daciju, ali se drži korak i s drugim markama kako bi opravdali povjerenje klijenata. Prema riječima Jasenke Perić danas je jako teško naći kvalitetnu radnu snagu, ali AC "Teo" d.o.o. još uvijek ima kvalitetne kadrove. Zanimljivo je da je posao u ovom servisu prebačen na drugu generaciju Perićevih pošto se Teo povukao iz biznisa, a sve poslove oko mehanike, limarije, lakirnice... uspješno je preuzeo njegov sin Vlade. Teo Perić je ostao kao vlasnik AC "Teo" d.o.o., Jasenka Perić je direktorica dok je Vlade Perić član uprave.

Zanat je drugačiji

Uspoređujući svoje početke s trenutnom situacijom Teo Perić kaže kako je to sada "nebo i zemlja". Zanat je tada bio drugačiji, nije bilo dijelova. Morao si sve sam "dricavati", ispravljati i improvizirati. A danas odeš u dućan i jednostavno kupiš dio koji ti treba. Naši današnji djelatnici ne znaju niti upaliti aparat za autogeno zavarivanje, jer im to nije ni potrebno. Sve je više-manje kompjutorizirano. Raspolažemo s 12 dizalica na dvije etaže koje su internetskom vezom spojene sa središnjicom i tu nema previše filozofije. S obzirom na to da više ne prodaje nove automobile mjesto u prodajnom salonu zauzeli su primjerci old timera, među kojima istaknuto mjesto ima Ford Mustang s 450 KS iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kao i Chevrolet Camaro iz istog razdoblja, te nešto noviji Pontiac Transam. To može zahvaliti sinu Vladi koji je zaljubljenik u old timere, naročito američke, i koji se bavi i tim dijelom posla, doduše više rekreacijski i za svoju dušu.

---

image
---

Ipak posebno mjesto, barem u Teovu srcu ima žuti Renault 5 Sport koji je sudjelovao na poznatom reliju u Monte Carlu i pritom se propisno "razbio". Te 1978. godine Teo je uspio na licitaciji putem carine ipak kupiti karambolirani Renault 5 s povijesnog relija i potpuno ga srediti, te izvesti na cestu. Taj auto je u to vrijeme bio svojevrsna senzacija jer ih nije bilo na našim cestama, možda jedan primjerak koji je vozio poznati liječnik. Tu je Teo dokazao i pokazao kakav talent i vještinu ima u svojim rukama s obzirom na automehaničarske radove, jer u bivšoj državi za takav automobil nije bilo dijelova. Majstor Perić je svu svoju kreaciju i inovaciju pokazao sastavivši od nule, vijak po vijak Chevroletov pick-up D10 s 8-cilindarskim 5,2-litrenim turbodizelašem koga je kod nas koristio UNPROFOR, a prije toga su ih Amerikanci padobranima bacali iz aviona u pustinjskom ratu. Kamionet je doslovno sastavljen od dijelova koji su se nalazili posvuda u okolici i stizali su u kutijama.

---

image
Renault 5 Sport koji je razbijen na rallyju Monte Carlo Teo je u potpunosti napravio
---

Obiteljska tradicija

Ali danas taj terenac s karoserijom kamioneta služi Teu za različite poslove, prebacivanje materijala... Na njemu je Teo vario dijelove od aluminija i inoksa, popravljao sve što nije uobičajeno. Ali to je posao koji današnji meštri ne znaju, jer nemaju gdje više to naučiti. Teovim povlačenjem iz biznisa posao u AC "Teo", barem što se tiče automehaničarskih poslova, preuzima sin Vlade koji nastavlja obiteljsku tradiciju i uspješno vodi tvrtku, naravno uz pomoć sveprisutne direktorice i majke Jasenke. Ali Vlade ne samo da je nastavio ondje gdje mu je otac stao, nego je proširio djelatnost koja više spada u sferu hobija. A to je obnova old timera koja je vrlo zahtjevna, ali i skupa. Trošak obnove starog automobila teško je procijeniti, isto kao i vremensko razdoblje restauracije, smatra Vlade Perić. Što se tiče nabave dijelova za američke old timere tu nema nikakvih problema. Vlade je čak dva puta išao u Ameriku radi nabave dijelova za svog Ford Mustanga iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koga je obnovio u potpunosti i može se voziti. Restauracija se radi u fazama, te puno toga ovisi o nabavi originalnih dijelova. Ako se ne mogu nabaviti, onda se radi ručno, i to je pravi umjetnički rad. Imaju i dosta suradnika u pogledu old timera kada je, primjerice, u pitanju pjeskarenje ili nešto slično. Sve ovisi i o platežnoj moći klijenata, a obnovu je nabolje raditi u fazama. To može potrajati i godinama. Automobili s povijesnim imidžem imaju veću vrijednost, te nije isto restaurirat Golfa "jedinicu" ili Porsche 911 Targu iz 1971. godine. Vrijednost tog automobila koji se obnavlja u Autocentru "Teo" u ovom trenutku iznosi oko 200 tisuća eura.

---

image
---

U svakom slučaju, bez obzira na Teovo povlačenje kao glave obitelji iz biznisa, AC "Teo" d.o.o. ide naprijed i ostvaruje odlične poslovne rezultate. Dok bude automobila, bit će i za njih posla.

---

Ford Mustang

Vlade je čak dva puta išao u Ameriku radi nabave dijelova za svog Ford Mustanga iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koga je obnovio u potpunosti i može se voziti

---

---

Chevroletov pick-up D10

Majstor Perić je svu svoju kreaciju i inovaciju pokazao sastavivši od nule, vijak po vijak Chevroletov pick-up D10 s 8-cilindarskim 5,2-litrenim turbodizelašem koga je kod nas koristio UNPROFOR, a prije toga su ih Amerikanci padobranima bacali iz aviona u pustinjskom ratu. Kamionet je doslovno sastavljen od dijelova koji su se nalazili posvuda u okolici i stizali su u kutijama

------
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix
Josko Supic/Cropix
Autoservis 'Teo' u Žrnovnici
Josko Supic/Cropix
Automobili na dizalicama - neki na srevisu, neki na restauraciji
Josko Supic/Cropix
Autoservis 'Teo' u Žrnovnici.
Josko Supic/Cropix
Vlade Perić u karakterističnom poslu
Josko Supic/Cropix
Autoservis 'Teo' u Žrnovnici

Renault 5 Sport koji je razbijen na rallyju Monte Carlo Teo je u potpunosti napravio

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/ac-teo-od-iznajmljenje-garaze-do-servisnog-centra-1118112 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a0b83f717d6a86b464da08f86707e13d3e555ea2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=AC+TEO+Od+iznajmljenje+gara%C5%BEe+do+servisnog+centra&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fbiznis%2Fac-teo-od-iznajmljenje-garaze-do-servisnog-centra-1118112 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fbiznis%2Fac-teo-od-iznajmljenje-garaze-do-servisnog-centra-1118112 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Osnovna djelatnost tvrtke iz Žrnovnice, iz čijih poslovnih prostora puca prekrasan pogled na Split i Splitska vrata, servis je svih modela i marki automobila, a ujedno su zadržali status ovlaštenog servisera za Renault i Daciju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LIJEPA NASHA 2.0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
BiznisLIJEPA NASHA 2.0

AC TEO Od iznajmljenje garaže do servisnog centra

Piše Zdravko Juričko
6. kolovoza 2021. - 10:00

Autocentar "Teo" d.o.o. nastavak je tradicije obrta Autoservisa "Teo" koji je kao 22-godišnji mladić pokrenuo Teo Perić u iznajmljenoj garaži u splitskom Spinutu 1978. godine. U iznajmljenom prostoru Teo se orijentirao na limarske radove radeći danonoćno kako bi uspio u životu. Počeci nisu bili nimalo laki jer nakon više od 40 godina rada u ovom trenutku Autocentar "Teo" u Žrnovnici, na adresi Ante Starčevića 153, raspolaže s više od 1700 metara četvornih poslovnog prostora raspoređenog na dvije etaže gdje se obavljaju svi automehaničarski i limarski radovi. O Teovim "udarničkim" počecima može posvjedočiti i autor ovih redaka koji je s njim dijelio klupu u osnovnoj školi, a kojima su se kasnije životni putovi razišli. Međutim, uvijek u sjećanju ostaju dog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 02:36