StoryEditorOCM
Više od sportadrugo lice turizma

U Split napokon stižu gosti koji znaju koristiti WC, strategiju slagao i izbornik Dena

Piše SPORT SD
11. srpnja 2023. - 20:07

Split će od 18. do 26. srpnja biti dom za 500 studenata sa 27 sveučilišta i 17 europskih zemalja. Mjesto radnje su Gripe i Poljud, koji će u tjedan dana ugositi 100 vrhunskih utakmica Europskog sveučilišnog futsal prvenstva, u organizaciji UniSport ST-a, čiju objavu prenosimo u cijelosti.

"Dok kotačići kofera odjekuju tihim dalmatinskim uličicama, sunčan i ugodan utorak u Splitu, prekinuo je novi video uradak iz kreativne radionice neformalne satirične družine pojedinaca nepomirljivih karaktera i svjetonazora, Korea Production.

Uz uvijek originalne ideje koje nesebično dijele puku i javnosti, u formi koja je postala „dolce stil nuovo“ u komunikacijskom prostoru sportskih subjekata i manifestacija, odlučili su dragocjene sate vikenda pokloniti nadolazećem 13. Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu.

Ako se pitate što ih je potaknulo da dodatno zagriju atmosferu na itekako vrućih 30+ stupnjeva, jednoglasno će reći da je to najmanje što mogu darovati najvećem sportskom događaju ovoga ljeta u gradu Splitu, ponovno u režiji Unisport-a Split. Riječ je o prvenstvu koje u Split dovodi više od 700 akreditiranih sudionika iz 17 europskih zemalja, koji će odigrati 100 utakmica.

Osim igrača i organizatora, volonteri će u desetak dana skupiti preko 15 tisuća volonterskih sati, a sve za čiste svlačionice, dvorane i neometano odvijanje najveće manifestacije ovoga ljeta u našem gradu. Osim toga, dvorane na Gripama i Poljudu će svim ljubiteljima futsala besplatno otvoriti svoja vrata, a sve s ciljem diversifikacije turističke ponude grada Splita, promovirajući ga kao akademsku destinaciju koja podržava izvrsnost, nove ideje i inicijative.

Uspješni sportaši i studenti s 27 europskih sveučilišta ostvarit će više od pet i pol tisuća noćenja te potrošiti više od 680 tisuća eura prema projekciji prihoda gospodarskih aktivnosti, bez ranojutarnjih želja i pozdrava lokalnom stanovništvu.

Riječ je o gostima koji imaju umijeće pravilne konzumacije obroka s priborom za jelo, gostima s umijećem pogađanja koša za smeće, gostima koji u lift prvo puštaju starije, koji nuždu obavljaju u WC – u i, prema našim istraživanjima, za vrijeme studija se barem jednom vraćaju u Hrvatsku.

Dobrodošli u novu priču neformalne satirične družine Korea Production – nadrealan svijet u kojem ne postoje granice, već samo vlastita ambicija određuje koliko daleko možete stići. U kontekstu neograničenog opusa umjetničke slobode izražavanja, pozdrav iz Splita!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 07:29