stdClass Object ( [id] => 1097493 [title] => U povijest je ušao zbog svojih sportskih uspjeha, a u narodnu legendu zbog toga što bi prije utakmice znao popiti više od 50 piva [alias] => u-povijest-je-usao-zbog-svojih-sportskih-uspjeha-a-u-narodnu-legendu-zbog-toga-sto-bi-prije-utakmice-znao-popiti-vise-od-50-piva [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mnogi sportaši s raznoraznim porocima prošli su do sada kroz naš serijal 'Više od sporta', ali dok su ti poroci uglavnom imali negativan utjecaj na njihove karijere i odveli ih u neželjenom smjeru, s junakom naše današnje priče to nije bio slučaj.

On je bivši sportaš čiji je jedini porok bio pivo, ali kojeg je konzumirao u tolikim količinama da su priče o njegovim eskapadama ušle u američku legendu i izazvale nevjericu među liječnicima koji su svi redom tvrdili da je nemoguće popiti tolike količine kolike je naš junak pio, jer bi sigurno preminuo. No, liječničke tvrdnje tijekom godina su demantirali njegovi suigrači koji su na svoje oči vidjeli kolike je količine piva čovjek konzumirao.

O kolikim količinama se točno radi otkrit ćemo vam malo kasnije, a za sada ćemo reći da je glavni lik naše današnje priče Wade Boggs, legendarni igrač bejzbola koji drži najbolji udarački prosjek od svih živućih igrača i koji je član Kuće slavnih.

Oni koji nisu upoznati s njegovim likom i djelom mogli bi pomisliti kako se radi o igraču koji je igrao sredinom 20. stoljeća, kada su poroci bili svakodnevica profesionalnih sportaša, ali Boggs je rođen 1958. i bogata karijera mu je trajala od 1982. do 2000. godine.

Igrao je u najduljoj utakmici u povijesti bejzbola

Rođen je ju Omahi, u saveznoj državi Nebraska, a kao i većina sportaša u SAD-u uz bejzbol je igrao i američki nogomet. No bejzbol mu je bio najveća ljubav, zbog čega se u srednjoj školi odlučio prebaciti s pozicije quarterbacka na poziciju kickera i puntera, kako bi izbjegao ozljede. A na novim pozicijama je bio toliko dobar da je na račun toga dobio stipendiju za Sveučilište u Južnoj Karolini, odakle su ga kasnije draftali Boston Red Soxi.

Kao što je to običaj u MLB-u (Major League Baseball), Boggs je prvo poslan na kaljenje u nižu ligu, a tamo je igrao u najduljoj utakmici u povijesti profesionalnog bejzbola, koja je trajala nevjerojatnih osam sati i 25 minuta.

---

image
AFP
---

Zahvaljujući dobrim igrama izborio se za mjesto u prvoj momčadi Red Soxa, a tamo je odmah u svojoj prvoj sezoni ostvario najbolji udarački prosjek u ligi. Naslov najboljeg udarača izmaknuo je samo zbog toga što je imao ukupno manje pokušaja od onoga što je bilo predviđeno da bi ga se uzelo u obzir.

Boggs je u svojoj bogatoj karijeri igrao 10 sezona za Red Soxe, četiri za New York Yankeese  i jednu za Tampa Bay Devil Rayse. S Yankeesima je 1996. osvojio naslov, 12 puta je bio izabran u All-Star momčad, pet puta proglašen najboljim udaračem lige te je 2005. uvršten u Kuću slavnih.

No bez obzira na nevjerojatno uspješnu karijeru, široj javnosti je najpoznatiji po ljubavi prema pivu i bizarnim praznovjernim ritualima. Pa krenimo...

Prije utakmice bi znao popiti preko 50 piva

Godina je 2003., a Boggsov bivši suigrač Jeff Nelson gostujući u jednoj radijskoj emisiji otkrio je da bi Boggs znao popiti između 50 i 60 piva na letu između New Yorka i Seattlea. Nelson je zatim, dok je davao intervju, nazvao „svjedoka”, također Boggsovog bivšeg suigrača, Paula Sorrenta koji ne samo da je potvrdio njegove navode, nego je rekao da je brojka bliža 70. Nelson je zatim opisao točno kako je to izgledalo.

„Wade je uvijek bio prvi na stadionu i sa sobom bi ponio šest piva. Spremio bi se prije svih te bi sjedio i pio u miru dok su se ostali pakirali za put. S obzirom na to da smo polijetali iz New Jerseyja, morali smo se od stadiona Yankeesa do aerodroma voziti autobusom, a Wade bi na tom putu popio još nekoliko piva. U to vrijeme smo letjeli sa zrakoplovom koji nije mogao izdržati let preko cijele zemlje bez stajanja, stoga bismo sletjeli u Sjevernoj Dakoti kako bi dopunili spremnik gorivom. Wade bi za to vrijeme već popio polovicu pakiranja od 30 piva koje bi ponio sa sobom. Zatim bi popio još nekoliko piva dok smo čekali nastavak leta, a do Seattlea bi popio ostatak pakiranja. Let je trajao otprilike sedam sati, a kada bismo sletjeli i sjeli u autobus koji nas je vozio do stadiona, Wade bi nastavio u istom ritmu. Zatim bismo došli na stadion i opuštali se prije utakmice, a Wade bi cijelo vrijeme držao pivo u ruci”, pripovijedao je Nelson.

---

image
AFP
---

Nevjerojatnu priču tijekom godina je potvrđivalo sve više Wadeovih bivših suigrača, a cijelu stvar prokomentirao je i sam Boggs kada je gostovao na ESPN-u.

- Ne, to nije istina, nisam popio toliko piva na letu. Znam da se ljudi zabavljaju s tim, ali to nije nešto što je za pohvaliti se. Neću reći o kojem broju piva se radi, ali samo ću reći da sam popio nekoliko komada „Miller Lite-a” – rekao je tada Boggs, ali novi „dokazi” koji su kasnije izašli na vidjelo održali su legendu živom.

Brian Rose, Boggsov suigrač iz Tampa Baya, također je podijelio svoje iskustvo s njim na letu.

- Sjedio sam pokraj njega u avionu i stjuardesa mu je donijela gajbu piva. Spremio ju je ispod sjedala, a ja sam ga začuđeno upitao: „Što je to? Pa imamo samo sat vremena leta...”. On mi je samo odgovorio: „To je moje”. Tijekom cijelog leta smo se zezali, a on je samo ispijao jedno pivo za drugim. Kada sam mu rekao da sam impresioniran, on mi je kazao da ga pivo ne dira dok ne popije barem gajbu i pol. Mislim da cijelim putem uopće nije ni otišao na zahod – ispričao je Rose.

Jednom je popio preko 100 piva u danu

No sve dileme oko toga koliko je Boggs mogao popiti razriješio je Charlie Day, glumac i jedan od tvoraca kultne humoristične serije „It's Always Sunny in Philadelphia”. Naime, prva epizoda desete sezone bavila se upravo legendom o Wadeu Boggsu, a notorna petorka ukrcala se na avion samo kako bi se natjecali tko će uspjeti popiti 70 piva na letu od istočne do zapadne obale.

U epizodi je gostovao i sam Boggs, a Day je u „The Tonight Showu” Jimmyja Fallona otkrio da mu je Boggs za vrijeme snimanja serije priznao kako je jednom popio 107 piva u 24 sata, a Wade je taj podatak kasnije i sam potvrdio u jednom intervjuu.

---

image
AFP
---

Iako su skeptici tvrdili kako je to jednostavno nemoguće, nekoliko časopisa je kontaktiralo znanstvenike koji su izjavili kako je zaista moguće da je Boggs toliko pio s obzirom na svoju kilažu, razvijenu toleranciju na alkohol, ali i činjenicu da je uvijek pio „Miller Lite”, manje kaloričnu verziju piva sa 4.2% alkohola.

Jedan od najpraznovjernijih sportaša kojeg je svijet vidio

I dok je ispijanje piva bio više način života za Wadea nego nekakav ritual, on je ostao poznat kao jedan od najpraznovjernijih sportaša kojeg je svijet vidio.

Boggs je prije svake utakmice morao 150 lopti udariti o tlo, a ako se susret igrao u večernjem terminu, onda je s udaranjem kretao točno u 17:17 sati, dok bi na sprinteve prešao u 19:17. No to nije bilo sve, Wade je zaradio nadimak „Chicken Man”, jer je prije apsolutno svake utakmice jeo piletinu. Njegova opsesija piletinom otišla je toliko daleko da je 1984. objavio kuharicu sa svojim omiljenim receptima čiji je glavni sastojak piletina.

Bilo bi čudno da se osobenjak poput Boggsa nikada nije našao u središtu nekog skandala, a on se dogodio krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je u javnost izašla informacija da je četiri godine varao svoju ženu. No ta informacija nije tek tako pronašla put do medija, već je Wadeova ljubavnica Margo Adams podigla tužbu protiv njega i tražila 12 milijuna dolara nakon što su prekinuli vezu.

Razlog je bio taj što je Adams tvrdila da joj je Boggs obećao nadoknaditi cijeli iznos kojeg je potencijalno mogla zaraditi da ga tijekom četiri godine nije pratila na putovanjima. Adams je otišla i korak dalje te je u raznim časopisima i na televiziji iznijela detalje njihovog ljubavnog života, a Boggs je sve priznao i odlučio se u javnosti predstaviti kao ovisnik o seksu.

Wadeu je supruga oprostila nevjeru, a sud je odbacio zahtjev Adams za nadoknadu štete u vrijednosti 12 milijuna dolara te je izvansudskom nagodbom dobila „samo” pola milijuna.

---

image
AFP
---

Legenda o Wadeu Boggsu živjet će zauvijek, a gotovo sa sigurnošću možemo reći da se u vrijeme u kojem sportom vlada ekstremni profesionalizam više nikada neće naći vrhunski sportaš koji će prije utakmice popiti litre i litre piva.

Zapravo je nevjerojatno da je čovjek koji drži 33. mjesto na povijesnoj ljestvici igrača s najboljim udaračkim prosjekom i prvo među igračima koji su još uvijek živi nebrojeno mnogo utakmica odigrao pod utjecajem alkohola i 18 godina održavao svoju igru na elitnoj razini.

Ali ako uzmemo u obzir sve priče koje su njegovi suigrači ispričali o njegovoj ljubavi prema pivu, možda upravo u tome i leži tajna njegovog uspjeha.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otporan na alkohol [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => otporan na alkohol 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-05-09 15:44:13 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-05-09 20:07:03 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2021-05-09 20:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 24 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/05\/09\/17759752.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/09\/17759750.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/09\/17759754.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/09\/17759756.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/09\/17759758.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Boggs na policijskom konju nakon osvajanja naslova s Yankeesima 1996.","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x755","hd_17759752_1920.jpg":"1920x1080","k_17759752_1280.jpg":"1280x1280","k_17759752_1024.jpg":"1024x1024","k_17759752_640.jpg":"640x640","k_17759752_480.jpg":"480x480","k_17759752_340.jpg":"340x340","k_17759752_220.jpg":"220x220","o_17759752_1280.jpg":"1280x943","o_17759752_1024.jpg":"1024x755","o_17759752_640.jpg":"640x471","o_17759752_480.jpg":"480x353","o_17759752_340.jpg":"340x250","o_17759752_220.jpg":"220x162","h_17759752_1280.jpg":"1280x854","h_17759752_1024.jpg":"1024x683","h_17759752_640.jpg":"640x427","h_17759752_480.jpg":"480x320","h_17759752_340.jpg":"340x227","h_17759752_220.jpg":"220x147","pp_17759752_1280.jpg":"1006x1280","pp_17759752_1024.jpg":"805x1024","pp_17759752_640.jpg":"503x640","pp_17759752_480.jpg":"377x480","pp_17759752_340.jpg":"267x340","pp_17759752_220.jpg":"173x220"},{"size0":"686x1024","hd_17759750_1920.jpg":"1920x1080","k_17759750_1280.jpg":"1280x1280","k_17759750_1024.jpg":"1024x1024","k_17759750_640.jpg":"640x640","k_17759750_480.jpg":"480x480","k_17759750_340.jpg":"340x340","k_17759750_220.jpg":"220x220","o_17759750_1280.jpg":"1280x1910","o_17759750_1024.jpg":"1024x1528","o_17759750_640.jpg":"640x955","o_17759750_480.jpg":"480x716","o_17759750_340.jpg":"340x507","o_17759750_220.jpg":"220x328","h_17759750_1280.jpg":"1280x854","h_17759750_1024.jpg":"1024x683","h_17759750_640.jpg":"640x427","h_17759750_480.jpg":"480x320","h_17759750_340.jpg":"340x227","h_17759750_220.jpg":"220x147","pp_17759750_1280.jpg":"1006x1280","pp_17759750_1024.jpg":"805x1024","pp_17759750_640.jpg":"503x640","pp_17759750_480.jpg":"377x480","pp_17759750_340.jpg":"267x340","pp_17759750_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x589","hd_17759754_1920.jpg":"1920x1080","k_17759754_1280.jpg":"1280x1280","k_17759754_1024.jpg":"1024x1024","k_17759754_640.jpg":"640x640","k_17759754_480.jpg":"480x480","k_17759754_340.jpg":"340x340","k_17759754_220.jpg":"220x220","o_17759754_1280.jpg":"1280x736","o_17759754_1024.jpg":"1024x589","o_17759754_640.jpg":"640x368","o_17759754_480.jpg":"480x276","o_17759754_340.jpg":"340x195","o_17759754_220.jpg":"220x126","h_17759754_1280.jpg":"1280x854","h_17759754_1024.jpg":"1024x683","h_17759754_640.jpg":"640x427","h_17759754_480.jpg":"480x320","h_17759754_340.jpg":"340x227","h_17759754_220.jpg":"220x147","pp_17759754_1280.jpg":"1006x1280","pp_17759754_1024.jpg":"805x1024","pp_17759754_640.jpg":"503x640","pp_17759754_480.jpg":"377x480","pp_17759754_340.jpg":"267x340","pp_17759754_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x729","hd_17759756_1920.jpg":"1920x1080","k_17759756_1280.jpg":"1280x1280","k_17759756_1024.jpg":"1024x1024","k_17759756_640.jpg":"640x640","k_17759756_480.jpg":"480x480","k_17759756_340.jpg":"340x340","k_17759756_220.jpg":"220x220","o_17759756_1280.jpg":"1280x911","o_17759756_1024.jpg":"1024x729","o_17759756_640.jpg":"640x455","o_17759756_480.jpg":"480x341","o_17759756_340.jpg":"340x242","o_17759756_220.jpg":"220x156","h_17759756_1280.jpg":"1280x854","h_17759756_1024.jpg":"1024x683","h_17759756_640.jpg":"640x427","h_17759756_480.jpg":"480x320","h_17759756_340.jpg":"340x227","h_17759756_220.jpg":"220x147","pp_17759756_1280.jpg":"1006x1280","pp_17759756_1024.jpg":"805x1024","pp_17759756_640.jpg":"503x640","pp_17759756_480.jpg":"377x480","pp_17759756_340.jpg":"267x340","pp_17759756_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x817","hd_17759758_1920.jpg":"1920x1080","k_17759758_1280.jpg":"1280x1280","k_17759758_1024.jpg":"1024x1024","k_17759758_640.jpg":"640x640","k_17759758_480.jpg":"480x480","k_17759758_340.jpg":"340x340","k_17759758_220.jpg":"220x220","o_17759758_1280.jpg":"1280x1021","o_17759758_1024.jpg":"1024x817","o_17759758_640.jpg":"640x510","o_17759758_480.jpg":"480x382","o_17759758_340.jpg":"340x271","o_17759758_220.jpg":"220x175","h_17759758_1280.jpg":"1280x854","h_17759758_1024.jpg":"1024x683","h_17759758_640.jpg":"640x427","h_17759758_480.jpg":"480x320","h_17759758_340.jpg":"340x227","h_17759758_220.jpg":"220x147","pp_17759758_1280.jpg":"1006x1280","pp_17759758_1024.jpg":"805x1024","pp_17759758_640.jpg":"503x640","pp_17759758_480.jpg":"377x480","pp_17759758_340.jpg":"267x340","pp_17759758_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7719655 Threads: 2 Questions: 1628975778 Slow queries: 4839387 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111217235 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/u-povijest-je-usao-zbog-svojih-sportskih-uspjeha-a-u-narodnu-legendu-zbog-toga-sto-bi-prije-utakmice-znao-popiti-vise-od-50-piva-1097493 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/u-povijest-je-usao-zbog-svojih-sportskih-uspjeha-a-u-narodnu-legendu-zbog-toga-sto-bi-prije-utakmice-znao-popiti-vise-od-50-piva-1097493?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 638257 [name] => Wade Boggs [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-09 22:02:11 [main_article_id] => 0 [alias] => wade-boggs [link] => /tag/wade-boggs ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otporan na alkohol [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U povijest je ušao zbog svojih sportskih uspjeha, a u narodnu legendu zbog toga što bi prije utakmice znao popiti više od 50 piva [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/09/17759752.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => Boggs na policijskom konju nakon osvajanja naslova s Yankeesima 1996. [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/09/17759752.jpg [title] => Boggs na policijskom konju nakon osvajanja naslova s Yankeesima 1996. AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/09/17759750.jpg [title] => AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/09/17759754.jpg [title] => AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/09/17759756.jpg [title] => AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/09/17759758.jpg [title] => AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Mnogi sportaši s raznoraznim porocima prošli su do sada kroz naš serijal 'Više od sporta', ali dok su ti poroci uglavnom imali negativan utjecaj na njihove karijere i odveli ih u neželjenom smjeru, s junakom naše današnje priče to nije bio slučaj.

On je bivši sportaš čiji je jedini porok bio pivo, ali kojeg je konzumirao u tolikim količinama da su priče o njegovim eskapadama ušle u američku legendu i izazvale nevjericu među liječnicima koji su svi redom tvrdili da je nemoguće popiti tolike količine kolike je naš junak pio, jer bi sigurno preminuo. No, liječničke tvrdnje tijekom godina su demantirali njegovi suigrači koji su na svoje oči vidjeli kolike je količine piva čovjek konzumirao.

O kolikim količinama se točno radi otkrit ćemo vam malo kasnije, a za sada ćemo reći da je glavni lik naše današnje priče Wade Boggs, legendarni igrač bejzbola koji drži najbolji udarački prosjek od svih živućih igrača i koji je član Kuće slavnih.

Oni koji nisu upoznati s njegovim likom i djelom mogli bi pomisliti kako se radi o igraču koji je igrao sredinom 20. stoljeća, kada su poroci bili svakodnevica profesionalnih sportaša, ali Boggs je rođen 1958. i bogata karijera mu je trajala od 1982. do 2000. godine.

Igrao je u najduljoj utakmici u povijesti bejzbola

Rođen je ju Omahi, u saveznoj državi Nebraska, a kao i većina sportaša u SAD-u uz bejzbol je igrao i američki nogomet. No bejzbol mu je bio najveća ljubav, zbog čega se u srednjoj školi odlučio prebaciti s pozicije quarterbacka na poziciju kickera i puntera, kako bi izbjegao ozljede. A na novim pozicijama je bio toliko dobar da je na račun toga dobio stipendiju za Sveučilište u Južnoj Karolini, odakle su ga kasnije draftali Boston Red Soxi.

Kao što je to običaj u MLB-u (Major League Baseball), Boggs je prvo poslan na kaljenje u nižu ligu, a tamo je igrao u najduljoj utakmici u povijesti profesionalnog bejzbola, koja je trajala nevjerojatnih osam sati i 25 minuta.

---

image
AFP
---

Zahvaljujući dobrim igrama izborio se za mjesto u prvoj momčadi Red Soxa, a tamo je odmah u svojoj prvoj sezoni ostvario najbolji udarački prosjek u ligi. Naslov najboljeg udarača izmaknuo je samo zbog toga što je imao ukupno manje pokušaja od onoga što je bilo predviđeno da bi ga se uzelo u obzir.

Boggs je u svojoj bogatoj karijeri igrao 10 sezona za Red Soxe, četiri za New York Yankeese  i jednu za Tampa Bay Devil Rayse. S Yankeesima je 1996. osvojio naslov, 12 puta je bio izabran u All-Star momčad, pet puta proglašen najboljim udaračem lige te je 2005. uvršten u Kuću slavnih.

No bez obzira na nevjerojatno uspješnu karijeru, široj javnosti je najpoznatiji po ljubavi prema pivu i bizarnim praznovjernim ritualima. Pa krenimo...

Prije utakmice bi znao popiti preko 50 piva

Godina je 2003., a Boggsov bivši suigrač Jeff Nelson gostujući u jednoj radijskoj emisiji otkrio je da bi Boggs znao popiti između 50 i 60 piva na letu između New Yorka i Seattlea. Nelson je zatim, dok je davao intervju, nazvao „svjedoka”, također Boggsovog bivšeg suigrača, Paula Sorrenta koji ne samo da je potvrdio njegove navode, nego je rekao da je brojka bliža 70. Nelson je zatim opisao točno kako je to izgledalo.

„Wade je uvijek bio prvi na stadionu i sa sobom bi ponio šest piva. Spremio bi se prije svih te bi sjedio i pio u miru dok su se ostali pakirali za put. S obzirom na to da smo polijetali iz New Jerseyja, morali smo se od stadiona Yankeesa do aerodroma voziti autobusom, a Wade bi na tom putu popio još nekoliko piva. U to vrijeme smo letjeli sa zrakoplovom koji nije mogao izdržati let preko cijele zemlje bez stajanja, stoga bismo sletjeli u Sjevernoj Dakoti kako bi dopunili spremnik gorivom. Wade bi za to vrijeme već popio polovicu pakiranja od 30 piva koje bi ponio sa sobom. Zatim bi popio još nekoliko piva dok smo čekali nastavak leta, a do Seattlea bi popio ostatak pakiranja. Let je trajao otprilike sedam sati, a kada bismo sletjeli i sjeli u autobus koji nas je vozio do stadiona, Wade bi nastavio u istom ritmu. Zatim bismo došli na stadion i opuštali se prije utakmice, a Wade bi cijelo vrijeme držao pivo u ruci”, pripovijedao je Nelson.

---

image
AFP
---

Nevjerojatnu priču tijekom godina je potvrđivalo sve više Wadeovih bivših suigrača, a cijelu stvar prokomentirao je i sam Boggs kada je gostovao na ESPN-u.

- Ne, to nije istina, nisam popio toliko piva na letu. Znam da se ljudi zabavljaju s tim, ali to nije nešto što je za pohvaliti se. Neću reći o kojem broju piva se radi, ali samo ću reći da sam popio nekoliko komada „Miller Lite-a” – rekao je tada Boggs, ali novi „dokazi” koji su kasnije izašli na vidjelo održali su legendu živom.

Brian Rose, Boggsov suigrač iz Tampa Baya, također je podijelio svoje iskustvo s njim na letu.

- Sjedio sam pokraj njega u avionu i stjuardesa mu je donijela gajbu piva. Spremio ju je ispod sjedala, a ja sam ga začuđeno upitao: „Što je to? Pa imamo samo sat vremena leta...”. On mi je samo odgovorio: „To je moje”. Tijekom cijelog leta smo se zezali, a on je samo ispijao jedno pivo za drugim. Kada sam mu rekao da sam impresioniran, on mi je kazao da ga pivo ne dira dok ne popije barem gajbu i pol. Mislim da cijelim putem uopće nije ni otišao na zahod – ispričao je Rose.

Jednom je popio preko 100 piva u danu

No sve dileme oko toga koliko je Boggs mogao popiti razriješio je Charlie Day, glumac i jedan od tvoraca kultne humoristične serije „It's Always Sunny in Philadelphia”. Naime, prva epizoda desete sezone bavila se upravo legendom o Wadeu Boggsu, a notorna petorka ukrcala se na avion samo kako bi se natjecali tko će uspjeti popiti 70 piva na letu od istočne do zapadne obale.

U epizodi je gostovao i sam Boggs, a Day je u „The Tonight Showu” Jimmyja Fallona otkrio da mu je Boggs za vrijeme snimanja serije priznao kako je jednom popio 107 piva u 24 sata, a Wade je taj podatak kasnije i sam potvrdio u jednom intervjuu.

---

image
AFP
---

Iako su skeptici tvrdili kako je to jednostavno nemoguće, nekoliko časopisa je kontaktiralo znanstvenike koji su izjavili kako je zaista moguće da je Boggs toliko pio s obzirom na svoju kilažu, razvijenu toleranciju na alkohol, ali i činjenicu da je uvijek pio „Miller Lite”, manje kaloričnu verziju piva sa 4.2% alkohola.

Jedan od najpraznovjernijih sportaša kojeg je svijet vidio

I dok je ispijanje piva bio više način života za Wadea nego nekakav ritual, on je ostao poznat kao jedan od najpraznovjernijih sportaša kojeg je svijet vidio.

Boggs je prije svake utakmice morao 150 lopti udariti o tlo, a ako se susret igrao u večernjem terminu, onda je s udaranjem kretao točno u 17:17 sati, dok bi na sprinteve prešao u 19:17. No to nije bilo sve, Wade je zaradio nadimak „Chicken Man”, jer je prije apsolutno svake utakmice jeo piletinu. Njegova opsesija piletinom otišla je toliko daleko da je 1984. objavio kuharicu sa svojim omiljenim receptima čiji je glavni sastojak piletina.

Bilo bi čudno da se osobenjak poput Boggsa nikada nije našao u središtu nekog skandala, a on se dogodio krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je u javnost izašla informacija da je četiri godine varao svoju ženu. No ta informacija nije tek tako pronašla put do medija, već je Wadeova ljubavnica Margo Adams podigla tužbu protiv njega i tražila 12 milijuna dolara nakon što su prekinuli vezu.

Razlog je bio taj što je Adams tvrdila da joj je Boggs obećao nadoknaditi cijeli iznos kojeg je potencijalno mogla zaraditi da ga tijekom četiri godine nije pratila na putovanjima. Adams je otišla i korak dalje te je u raznim časopisima i na televiziji iznijela detalje njihovog ljubavnog života, a Boggs je sve priznao i odlučio se u javnosti predstaviti kao ovisnik o seksu.

Wadeu je supruga oprostila nevjeru, a sud je odbacio zahtjev Adams za nadoknadu štete u vrijednosti 12 milijuna dolara te je izvansudskom nagodbom dobila „samo” pola milijuna.

---

image
AFP
---

Legenda o Wadeu Boggsu živjet će zauvijek, a gotovo sa sigurnošću možemo reći da se u vrijeme u kojem sportom vlada ekstremni profesionalizam više nikada neće naći vrhunski sportaš koji će prije utakmice popiti litre i litre piva.

Zapravo je nevjerojatno da je čovjek koji drži 33. mjesto na povijesnoj ljestvici igrača s najboljim udaračkim prosjekom i prvo među igračima koji su još uvijek živi nebrojeno mnogo utakmica odigrao pod utjecajem alkohola i 18 godina održavao svoju igru na elitnoj razini.

Ali ako uzmemo u obzir sve priče koje su njegovi suigrači ispričali o njegovoj ljubavi prema pivu, možda upravo u tome i leži tajna njegovog uspjeha.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP
AFP
Boggs na policijskom konju nakon osvajanja naslova s Yankeesima 1996.
AFP
AFP
AFP
AFP
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/u-povijest-je-usao-zbog-svojih-sportskih-uspjeha-a-u-narodnu-legendu-zbog-toga-sto-bi-prije-utakmice-znao-popiti-vise-od-50-piva-1097493 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ba1e0b03767df97fe351cd725d83e914ad7e8d98 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+povijest+je+u%C5%A1ao+zbog+svojih+sportskih+uspjeha%2C+a+u+narodnu+legendu+zbog+toga+%C5%A1to+bi+prije+utakmice+znao+popiti+vi%C5%A1e+od+50+piva&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fu-povijest-je-usao-zbog-svojih-sportskih-uspjeha-a-u-narodnu-legendu-zbog-toga-sto-bi-prije-utakmice-znao-popiti-vise-od-50-piva-1097493 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fu-povijest-je-usao-zbog-svojih-sportskih-uspjeha-a-u-narodnu-legendu-zbog-toga-sto-bi-prije-utakmice-znao-popiti-vise-od-50-piva-1097493 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otporan na alkohol [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Više od sportaotporan na alkohol

U povijest je ušao zbog svojih sportskih uspjeha, a u narodnu legendu zbog toga što bi prije utakmice znao popiti više od 50 piva

9. svibnja 2021. - 22:00

Mnogi sportaši s raznoraznim porocima prošli su do sada kroz naš serijal 'Više od sporta', ali dok su ti poroci uglavnom imali negativan utjecaj na njihove karijere i odveli ih u neželjenom smjeru, s junakom naše današnje priče to nije bio slučaj.

On je bivši sportaš čiji je jedini porok bio pivo, ali kojeg je konzumirao u tolikim količinama da su priče o njegovim eskapadama ušle u američku legendu i izazvale nevjericu među liječnicima koji su svi redom tvrdili da je nemoguće popiti tolike količine kolike je naš junak pio, jer bi sigurno preminuo. No, liječničke tvrdnje tijekom godina su demantirali njegovi suigrači koji su na svoje oči vidjeli kolike je količine piva čovjek konzumirao.

O kolikim količinama se točno radi otkrit ćemo vam malo kasnije, a za sada...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 18:11