StoryEditorOCM
Više od sportaruši sve redom

Splitsko čudo od žene, sanitarnu inženjerku iščupali su iz teretane i stavili u ring, majka i sestra sad strepe

Piše Ivan Renić
29. travnja 2024. - 11:17

Kickboxing, tajlandski boks, savate, boks... Lucija Bilobrk može sve! Trofejna splitska borkinja Pit Bulla ostvarila je novi veliki uspjeh. Ovaj put u boksu. Nakon silnih medalja u tajlandskom boksu gdje ima europska i svjetska odličja, s medaljom oko vrata, srebrnom, vraća se i s Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu.

Okušala se u kategoriji do 81 kg i uspjela! Zanimljivo, Lucija do ove godine nije boksala na međunarodnoj sceni. Uspješna 24-godišnja Splićanka držala se boksačkih turnira u Hrvatskoj, a u inozemstvu bi nastupala u ostalim borilačkim sportovima. Kako je otkrila, tijekom karijere uz nju je bio cijeli tim ljudi, trenera i fizioterapeuta od Marka Žaje, Gordana Vatavuka, Luke Tomića do Aljoše Dragičevića, no s njom ipak najviše radi trener Ante Matas.

Počela u rukometu

Međutim, borilački sportovi nisu bili njezin prvi izbor. Sportsku karijeru počela je kao rukometašica. Vrijeme bez treninga kratila bi pripremajući se u teretani sa sestrom koja je u to vrijeme bila u kickboxingu. Lucija je gledala njezine treninge i polako se zaljubljivala u ovaj sport. Paralelno je pratila mečeve na televiziji i rodila se ljubav...

U teretani joj je prišao trener kickboxinga i pitao je želi li odraditi jedan trening. Lucija je pristala i ostalo je povijest. Već mjesec dana nakon toga otišla je na državno prvenstvo i osvojila brončanu medalju. U godinama koje su uslijedile dogodila se žetva medalja i pehara. Uz nju je na gotovo svakoj borbi otac Petar. Kako kaže, baš on joj je uzor i najveća podrška. Posebnu povezanost ima s ocem...

Uspješna studentica

Naravno, ne zaboravlja Lucija ni majku, ni sestru. One malo teže podnose njezine borbe, nije im lako gledati što je i razumljivo. Ipak je riječ o opasnom sportu u kojemu ozljede nisu rijetkost. No, zato sve prate, željno iščekuju vijesti i zadnje, ali ne i manje bitno – planiraju dočeke. A njih posljednjih godina nije nedostajalo. Zaslužila je Lucija svaki. Zadnji je bio nakon svjetskog zlata osvojenog u portugalskoj Albufeiri.

Uz to što je vrhunska sportašica, Bilobrk je i uspješna studentica. Privodi kraju studij sanitarnog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu. Cilj joj je, kaže, zaposliti se u struci, ali i nastaviti sa sportom. Još puno uspjeha je pred njom... A onda kada aktivna sportska karijera bude pri kraju želi završiti tečaj za instruktoricu kickboxinga i svoje znanje prenositi na mlade, nadolazeće borce.

image

U tajlandskom boksu osvojila je ‘more‘ medalja

Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 10:46