StoryEditorOCM
Vaterpoloeuropsko prvenstvo

Jerko Marinić Kragić: Nismo napravili još ništa. Jesmo velik korak, ali samo to

Piše Sport SD
4. siječnja 2024. - 22:50

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo pobjedom protiv Španjolske boljim izvođenjem peteraca (14:12), nakon što je susret završio bez pobjednika 9:9 (2:1, 2:5, 2:2, 3:1).

Jedan od junaka bio je robusni centar Rino Burić:

- Mislim da će svaka utakmica dalje biti ako ne ista, a onda vrlo slična. To je tako prvenstvo. Odlično smo počeli, odmah stali, no uspjeli smo se vratiti i odigrati stvarno punim srcem.

Loren Fatović upisao je dva gola, uz onaj važan u raspucavanju:

- Na kraju ipak sasvim zaslužena naša pobjeda. Jest da je bilo na peterce, ali zaslužili smo ju. Imali smo u zadnjim sekundama igrača više koji smo baš mogli i zabiti. Možda sam baš ja bio taj koji je trebao pucati, ali sve u svemu vrhunska utakmica. Opet, nije presudna jer takav je sustav natjecanja. Moramo se okrenuti Francuskoj, nema vremena za ikakvo slavlje. Moramo vidjeti gdje smo griješili. Išli su nam u drugoj četvrtini u kontre, što smo rekli da nam se nikako ne smije događati. Sva orijentacija je sada na Francuskoj jer nas pobjeda u toj utakmici vodi na jedno od prva dva mjesta u skupini, a to je onda izravan plasman u četvrtfinale.

Marko Žuvela postigao je presudni, posljednji gol u lutriji peteraca:

- Nakon što smo poveli 2:0, nabili su nam Španjolci jedan izvanredno snažan tempo, nismo se dali, pogotovo pred ovom domaćom publikom. Nisu tri boda, ali ipak je pobjeda. Šteta onog laganog našeg zameračenja u drugoj četvrtini. To ćemo analizirati.

Strašnu utakmicu odigrao je i Jerko Marinić Kragić:

- Pripremali smo se za ovo, znali smo koliko ozbiljno moramo shvatiti ovo i ozbiljno ući u utakmicu. Obrane su bile jake, sjajan ulazak u utakmicu. Nažalost, nisu puna tri boda, ali za 1. kolo i ulazak u natjecanje protiv jedne velike momčadi, odličan rezultat. Makar, nismo napravili još ništa. Jesmo velik korak, ali samo to. Jedan korak.

Junak utakmice svakako je Marko Bijač koji je svojim obranama nosi Barakude prema važnoj pobjedi:

- Pokazali smo još jednom karakter, strpljivost, a nije bilo baš lako pronaći za fantastičnu obranu koju Španjolska igra. U početku nije baš bilo dobro, ali smo mi u obrani zato bili čvrsti, te smo u završnici postigli dva gola koja su nas vratila u utakmicu. Ovo je prva stepenica u ovoj dugačkoj sezoni punoj natjecanja. Udarili smo dobre temelje i na njima idemo dalje graditi ono što će nas sigurno čekati tijekom turnira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 19:19