StoryEditorOCM
Vaterpoloprvenstvo hrvatske

Jadran bez muke već u polufinalu, ali sada slijedi ono pravo: rezervirajte ove datume

Piše Iva Majić
2. ožujka 2024. - 20:43

I dok je većina večeras oko 19:30 išla kontra smjera Poljuda na kojem je Hajduk dobio Istru 1961 za važna tri boda u domaćem prvenstvu, jedna manja skupina navijača ostala je na spomenutom području.

Doduše ne na stadionu, već na bazenu gdje se igrala 2. četvrtfinalna utakmica Prvenstva Hrvatske između Jadrana i Zadra 1952.

Međutim, za razliku od travnjaka gdje je neizvjesnost bila do zadnje minute susreta, u vodi je, pa valjda se nitko neće naljutiti, nije ni bilo.

Dovoljno je reći da je nakon prve četvrtine susreta bilo 5:1 u korist prvaka Hrvatske, a ta je prednost dalje samo rasla, pa je uoči zadnje dionice vodstvo Jadrana bilo 11:4. Na koncu je susret završio 15:5 (5:1, 2:0, 4:3, 4:1).

Trener Jure Marelja malo je izmijenio sastav u odnosu na jučerašnju utakmicu. Na desnoj strani odmori je Konstantina Harkova, pa je priliku dobio mladi Vito Janković koji je dobro iskoristio svoje minute postigavši dva gola. U sastavu također nije bilo Lorena Fatovića, kao ni Josipa Vrlića, a umjesto njih su uskočili Šime Žilić i Šimun Pavlović. Ni tu nije kraj promjena, jer je drugi vratar bio Martin Čelar umjesto Ivana Marcelića, a uz to valja naglasiti i povratak u bazen Luke Bukića koji je kao i Duje Cuzzi upisao tri pogotka.

I znamo da se u „knock-out” fazi nikoga ne smije podcijeniti te da uvijek može postojati iznenađenja, ali šanse za takvo nešto večeras u Poljudu uistinu nisu postojale. Posebno nakon što je jučerašnja utakmica završila 18:6 u korist jadranaša, koji su se tako bez veće muke plasirali u polufinale domaćeg prvenstva u kojem će ih čekati bolji iz susreta Mladosti i Solarisa koji je na rasporedu 13. i 20. ožujka.

Sve je ovo splitskoj momčadi bilo zagrijavanje za „ono pravo” što slijedi idući tjedan, a to je četvrtfinale Lige prvaka.

Nije puno vremena prošlo od Europskog prvenstva u Zagrebu i Dubrovniku, kao što se još slavi zlato sa Svjetskog prvenstva u Dohi, a već se moramo okrenuti najelitnijem klupskom natjecanju.

No, nećemo se žaliti jer lijepo je da Hrvatska ima svog predstavnika među najboljih osam klubova Europe.

Najprije će Jadran gostovati u Srbiji kod Novog Beograda 8. ožujka, a datum koji svakako morate rezervirati je 19. ožujka kad u goste dolazi Pro Recco, prvak Starog kontinenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:08